semifinále - odvety
06.05.2021 21:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Edinson Cavani (© AFP)

Manchester United v Římě prohrál, ale přesto jasně postupuje do finále

AS Řím doma porazil Manchester United, ale na postup do vysněného finále mu to přesto nestačilo. Domácí Vlci si dokázali vypracovat množství příležitostí, jenže dnes večer je zradila efektivita. Ta byla naopak hlavní zbraní United, kteří díky dvěma brankám veterána Edinsona Cavaniho nedovolili domácímu týmu žádné překvapení a čeká je finále.

AS Řím vstupoval do zápasu s Angličany jako totální outsider, neboť si z Anglie přivezl hrozivou prohru 6:2. Divadlo snů, jak se říká stadionu United, se pro Italy stalo domem hrůzy. Svěřenci trenéra Fonsecy přesto chtěli dát do utkání všechno. V prvních chvílích opravdu vypadali mnohem živěji a nebezpečněji než na britských ostrovech.

Trenér Fonseca byl pod drobnohledem, protože dobře věděl, že tohle bude jeho poslední vystoupení v pohárech na lavičce AS Řím. Dnes trochu překvapil, když změnil rozestavení i mnohé hráče. Edina Džeka podporoval Pedro, stoper Mancini se posunul do dvoučlenného středu s Cristantem. United měli nahráno z prvního utkání, ale trenér Solskjaer přesto poslal na hřiště většinu hráčů ze základní sestavy. Na hrotu opět figuroval nebezpečný veterán Edinson Cavani.

Po čtyřech minutách se do zakončení dostal Mchitarian, jenže hlavičkoval pouze do boční sítě. O pár minut později se k míči u vápna dostal mladý Říman Lorenzo Pellegrini, jehož prudký pokus prolétl těsně vedle De Geovi branky. Po dvaceti minutách mohli jít do vedení hosté.

Po perfektní nahrávce využil otevřeného prostoru Edinson Cavani a obloučkem nastřelil pouze břevno. Cavani byl neustálým nebezpečím pro Miranteho bránu a jeho další prudký projektil vyrážel Mirante jen s velkými obtížemi. Po půlhodině hry musel trenér Fonseca opět nuceně střídat, neboť problémy svalového rázu zaznamenal stoper Smalling.

A to nebyla ta nejhorší zpráva. Pět minut před konce první půle totiž Fred vyslal přihrávku k vápnu na Cavaniho, ten se odpoutal od obránce a prudkou ranou k tyči nedal Mirantemu žádnou šanci - 1:0. Tím se hosté dostali do potřebné výhody, jenže domácí Vlci se nehodlali vzdát.

Po změně stran se několik změn událo také v hostujícím dresu a do hry se dostali Williams a Telles. Vyrovnávací branku měl na kopačce Pedro, jenže v rozhodující chvíli mu balon přeci jen trochu utekl. Deset minut po změně stran se přetažený centr do vápna dostal na zadní tyč k Pedrovi, který prudkou ranou o zem pálil na bránu. Trefil hlavu Edina Džeka, který se stal šťastným střelcem. Římané se vrhli znovu do útoku a v těchto momentech United jasně přehrávali.

Když se psala hodina hry, tak před vápnem hostí vybojoval Lorenzo Pellegrini míč pro Bryana Cristanteho, který pohotovou ranou uklidil míč mimo dosah De Gey. United však dokázali srovnat. Po rychlé kombinaci u levého rohu vápna nacentroval Fernandes na Edinsona Cavaniho, který si pohlídal ofsajdovou linii a brilantní centr proměnil přesnou hlavičkou ve vyrovnávací gól.

Římané několikrát ohrozili branku United, dvakrát trefili brankovou konstrukci a jednou vehementně žádali po rozhodčím odpískání ruky. Nic z toho ale sudí nepískal. Domácí přesto dokázali favorizovaného soupeře alespoň porazit. Sedm minut před koncem se centr na zadní tyč dostal k Nicolovi Zalewskimu, jehož pohotovou ránu si do vlastní brány srazil nešťastný Alex Telles. Angličané sice prohráli, ale přesto po jasném skóre postupují do finále.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (303)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele