čtvrtfinále - 1. zápasy
08.04.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Tomáš Holeš srovnává na 1:1 (© AFP)

Solidní výsledek do odvety. Remízu 1:1 trefil v nastavení Holeš

Dlouho to vypadalo, že na šance skoupý zápas na Emirates Stadium skončí bezbrankovým výsledkem. Jenže góly padaly v závěru. V šestaosmdesáté minutě otevřel skóre střídající Pépé, remízu 1:1 v nastavení trefil Holeš.

V sestavě Slavie byly dva hlavní otazníky. Do brány se nakonec jen tři týdny po vážném zranění s helmou a obličejovou maskou postavil Ondřej Kolář. Na stoperovi se vedle Zimy představil Holeš, kraje obrany už byly očekávaně ve složení Bah a Bořil. Holešovu absenci uprostřed pole vyřešil Hromada, jenž doplnil sehrané duo Stanciu, Provod. Křídelní pozice patřily Oscarovi a Olayinkovi, na hrotu vyrukoval Jindřich Trpišovský se Simou.

Gunners se museli potýkat s indispozicí dvou členů základní obranné čtveřice. Při absenci Luíze nastoupili před Lenem Holding s Gabrielem, na krajích obrany se při Tierneyho zranění představili Bellerín a Cédric. Ve středu zálohy nastoupili spolu s Parteyem po zranění Xhaka a Smith Rowe. Útočné trio se představilo ve formaci Saka, Lacazette, Willian.

První polovina utkání se nenesla zrovna v nejzáživnějším duchu. Arsenal se brzy chopil iniciativy, nicméně první zajímavější příležitost přišla ze strany sešívaných. Odražený míč za vápno napálil Provod těsně nad břevno. Po necelé půlhodině měl téměř tutovou příležitost Saka, jenž dostal od Holdinga pobídku postupovat z pravé strany. Zakončení se mu však nepovedlo a zamířilo vedle vzdálenější tyče. Ondřej Kolář se do akce výrazněji dostal pět minut před pauzou, kdy nad břevno vytáhl Holdingovu hlavičku.

Nedlouho po návratu ze šaten Zima nezachytil Sakův náběh a na poslední chvíli jej těsně před vápnem nedovoleně zastavil. Za to uviděl žlutou kartu, mnohem větší trest ale mohl přijít z následného přímého kopu. Willianova rána totiž skončila na tyči. Na opačném konci hřiště rezultovalo přečíslení v Bořilovu střelu, kterou po Bellerínově teči Leno vyrážel jen s vypětím všech sil.

Když byla odehrána hodina hry, dopustil se obrovské chyby ve středu hřiště Oscar. Ten šel jako poslední hráč nepochopitelně do kličky, díky čemuž sám na bránu postupoval Lacazette. Ten ale nebývale selhal, když i přes odkrytou polovinu brány poslal balón do tyče. A vzápětí francouzský útočník znovu minul, tentokráte ve skluzu zakončoval po Sakově pobídce nad.

Slavia vystrčila ve druhé půli růžky po čtvrthodině. Aktivní náhradník Kuchta se prosmýkl po levé straně, jeho přihrávka se následně dostala až k Ševčíkovi na hranici vápna. Ten ale v ložené pozici nezamířil přesně, jeho ráně chybělo pár centimetrů. Vzápětí mohl nevyužití příležitosti potrestat další střídající hráč Aubameyang, jehož šajtle po centru z pravé strany nenašla cíl. A štěstí Arsenalu nepřálo ani při Martinelliho střele, kterou Ševčík přizvedl těsně nad břevno.

Přeci jen se však fanoušci Kanonýrů gólové radosti dočkali. V šestaosmdesáté minutě Zimovi utekl po Aubameyangově pasu Pépé, jenž šikovným dloubáčkem přes gólmana rozvlnil síť. Červenobílí se ale nevzdali. Zajímavě to z velké dálky z boční hranice velkého vápna zkoušel Provod, načež Leno vyboxoval míč na tyč. Následně se ze situace zrodil rohový kop. Ten zahrál Provod mimořádně zajímavě, ačkoliv jej nedokázal přímo zasáhnout žádný ze spoluhráčů. Pépé jej ale prodloužil na zadní tyč, kde se uvolnil Tomáš Holeš a tvrdou hlavičkou překonal Lena.

Arsenal tak bude muset v odvetném zápase v pražském Edenu bezpodmínečně skórovat. Zda se mu to podaří, to se dozvíme příští čtvrtek od 21 hodin.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (1923)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele