1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2019 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Bruggy otočily zápas se Salcburkem a vyhrály 2:1

Skvělá série Salcburku skončila v Belgii a Bruggy si zajistily do odvety nadějný, leč ošemetný výsledek. Porážka 1:2 totiž udržuje rakouský celek stále ve hře o postup, takže se diváci mají na co těšit. Hosté na stadionu Jana Breydela ovládli první poločas, ale Bruggy po obrátce dokázaly nepříznivý vývoj otočit. Rozhodující branku vstřelil devět minut před koncem Wesley.

Rakouský mistr Red Bull Salcburk vyhrál ve skupinové fázi všechna svá utkání a před zápasem v Bruggách byl v pozici papírového favorita. První poločas pak tuto roli hostů potvrdil, protože v 17. minutě Salcburk v Bruggách vedl. Zlatko Junuzović si s balónem u nohy všiml vyběhnutého brankáře Horvatha, takže neváhal zvolit technický obstřel a jeho pokus skutečně skončil v síti.

O osm minut později se konečně přihlásil ke slovu také belgický tým, ale rána Vormera pro Walkeho neznamenala vážnější nebezpečí. To na druhé straně měl Horvath více problémů se střelou Ramalha, kterou musel vyrážet na rohový kop.

Bruggy po prvním poločase prohrávaly a o přestávce musely zareagovat, takže se kouč rozhodl nasadit čerstvé síly Krépina Diattu a Benoita Poulaina. Druhý jmenovaný se brzy po svém příchodu dostal do dobré příležitosti a hlavou mířil k tyčce, kde byl však postavený hostující obránce. Ještě blíže vyrovnání byl Dennis, který zblízka napálil spojnici břevna a tyčky. Tlak domácích nakonec přinesl kýžené ovoce, protože hned z následujícího rohového kopu udeřil hlavou Stefano Denswil a bylo srovnáno.

Salcburk se ve druhém poločase uchýlil jen k defenzívě a to se mu vůbec nevyplatilo. Nabuzení domácí dokázali devět minut před koncem strhnout vedení na svojí stranu. Tečovaný centr Dennise našel hlavu Wesleyho a Walke neměl šanci zareagovat. Bruggy už si výsledek pohlídaly a do odvety v Rakousku si vezou výhru 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele