základní skupiny - skupina I, 4. kolo
02.11.2017 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Vitória SC Guimarães - Olympique Marseille 1:0

Vítoria překvapila, nenechala svého soka z Marseille skórovat ani jednou a naopak se i díky pevné obraně sama radovala z výhry. O tu se jedinou brankou postaral zkušený záložník Pablůo Hurtado a zajistil tak Vitórii výhru. Marseille si tím zkomplikovala svůj postup, protože Vitória na ni teď ztrácí jen dva body.

Jedna zajímavá událost se odehrála vlastně ještě před tím, než sudí vůbec utkání začal. Patrice Evra totiž po škorpení s fanoušky ještě během rozcvičky praštil kopačkou jednoho z fandů a dostal kuriózní červenou kartu! Negativní nálada se s Marseille od té doby vezla po celé utkání. Do pokutového území Marseille přiletěl nadýchaný centr, který musel odvrátit Abdennour. Svou roli zvládl a možná netušil, jak často bude muset podobný úkon opakovat.

Vitória totiž zatěžovala obranu slavnějšího soupeře dalšími i dalšími centry. Heldon byl hedním z mnoha dalších, kteří se touto cestou pokoušeli ohrozit brankáře Stevea Manadandu. Možná ne vzrůstem, ale rozhodně svou poziční hrou byl výrazným mužem hostující zálohy Bouna Sarr. Záložník Marseille rozjížděl jednu akci za druhou a jeho dynamické výpady častokrát končily faulem na některého z hostujících hráčů.

Finální fáze ale tým trenéra Garcii hodně zlobila. Po chybné rozehrávce Silvy se balón dostal k N'Jiemu a ten, i když byl v hodně slibné pozici uprostřed vápna, jen tak vágně plácl do balonu přímo doprostřed brány, kde stál brankář Miguel. Spolupráce Ramose s Rafaelem Martinsem sice vypadala velmi solidně, jenže Martin na přední tyči napálil jen prvního obránce, takže Mandanda udržel čisté konto.

Do druhého poločasu vstoupili hosté. Vědomi si své odpovědnosti a pozice favorita chtěli odjíždě s body. K těm ale vedla dlouhá cesta. Každopádně jejich kombinace měly větší smysl a rychlejší spád. Sarr přenechal balón kolegovi Lópezovi, jehož centr stačil Germain pouze jemně tečovat do míst, kde stál brankář Miguel.

V 59. minutě si po kolmici za obranu z úhlu nabíhal na brankáře Miguela rychlík N'Jie, který slabou střelou dokázal obstřelit brankáře! Míč se ale velmi pomalu kutálel směrem do brány, takže jej vracející se obránci ještě stihli odkopnout mimo. Dvacet minut před koncem se u vápna dostal k míči domácí kouzelník Raphinha a začal tancovat. Kolem prvního obránce, druhého obránce, a až před třetím vypálil do středu brány! Mandanda ale vytáhl parádní zákrok!

Když už se zdálo, že se dnes budeme muset obejít bez gólů, tak z pravé strany přiletěl centr přímo na hlavu Paola Hurtada. Ten si k hlavičce proklestil razantně cestu a nedal brankář Mandandovi žádnou šanci! O pár minut později byl navíc vyloučen hostující Boubacar Kamara a smutně opustil hrací plochu.

Autor: Ondřej Pražák / uefa.com, goal.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Snatus

respekt

Reagovat
smazaný uživatel

pekne zakončil kariéru

Reagovat
eder

Bezcharakterní tupý zmrd Evra opět úřadoval...

Reagovat
Hiko

Výborně VSC!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele