1/16 finále - 1. zápasy
15.02.2018 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - SC Braga 3:0

Marseille potvrdila roli favorita a do odvety play-off Evropské ligy si vytvořila tříbrankový náskok. Braga předvedla na Stade Vélodrome ostudný výkon, ani jednou za celých devadesát minut nevystřelila mezi tři tyče, a vlastně mohla být ráda, že neinkasovala větší porci gólů. Ve druhém utkání by musela opravdu hodně zabrat, aby ještě postoupila.

Domácí vstupovali do tohoto souboje ve velmi dobré formě, s bilancí deseti utkání bez porážky, a už od začátku je dostala do pohody úvodní trefa Valéreho Germaina. I když jim dlouho trvalo, než svůj náskok navýšili, měli většinu doby hry pod kontrolou. Následně se pak prosadil marseillský forvard ještě jednou a po něm také Florian Thauvin.

Do vedení se Olympique dostal už ve 4. minutě. Payet zprava krátce po autovém vhazování přihrál do brankového území, ve správný moment si na správné místo naběhl Germain, a ten poslal z blízkosti balón snadno do sítě. Na druhé straně sice mohl vyrovnat Dyego Sousa, leč mířil mimo. To byla mimochodem jedna z mála příležitostí Bragy.

V 19. minutě znovu zahrozil OM. Konkrétně to byl Ocampos, kdo trestuhodně nedokázal ve vyložené pozici překonat brankáře Matheuse, a k dorážce se poté propracoval rovněž Germain, ten ale kýžený a chtěný prostor minul. Po půlhodině hry se Matheus zaskvěl znovu, zpoza vápna totiž vypálil hodně nebezpečnou pumelici N'Jie.

Pět minut před přestávkou se už míč skoro šoural do sítě, nicméně hosty před možnou katastrofou zachránil obránce Sequeira, jenž ho odkopl na poslední chvíli před brankovou čárou do bezpečí. A z přímého kopu neskóroval jen díky pár decimetrům ani Payet, jenž svou střelu nasměroval pouze na horní konstrukci Matheusovy brány.

I ve druhém dějství byl Olympique jasně lepším týmem, možná že ještě navýšil obrátky, a nakonec se dočkal zasloužených dvou přesných zásahů. A to navíc v několika dalších šancích selhal. Nejprve v 69. minutě využil Sakaiovy přihrávky Germain, o pět minut později pak zacílil přesně Thauvin, který předtím skvěle zakombinoval s Lopezem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

3-2

Reagovat
Gedofrey

2:0, hraje Thauvin a Gustavo, tak strach nemám.

Reagovat
El Fáňos

no tak poslední gól vyjma slabého golmana lahůdkovej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele