osmifinále - odvety
15.03.2018 17:00 CET
1 : 5
(1:1)
Stadión:
RZD Arena, Moskva

Reportáž

Atlético Madrid ve druhé půli přejelo domácí Lokomotiv

Lokomotiv už po prvním utkání dobře věděl, že ani stoprocentní výkon z jeho strany mu nemusí pomoci k postupu. Hosté z Madridu si přivezli pohodlný náskok, ale na ten se v konečném důsledku nemuseli moc ohlížet. Zatímco po první půli odcházeli do kabin za stavu 1:1, po změně stran se trefovali už jen hosté. V síti brankáře Kočenkova skončilo celkem pět branek!

Skóre 3:0 po prvním zápase ve prospěch Simeoneho party jasně ukazovalo, kdo plní roli favorita a kdo se bude modlit za zázrak. Ten se nakonec v Rusku nekonal, i když hosté nasadili relativně slabší sestavu. Chyběli v ní Griezmann, Oblak, Vitolo nebo Costa. Domácí Lokomotiv naopak mohl počítat s hráči jako Fernandes, bratři Mirančukové, dále Denisov, Kolomejcev nebo Farfán.

Aktivnějším týmem bylo od prvních chvil Atlético, které nechtělo jen nečinně hlídat pohodlný náskok. I bez Griezmanna s Costou byl jeho útok hodně nebezpečný, protože spolupráce Correy s Torresem slibovala obráncům Lokomotivu hodně práce. Ani náhradní brankář Axel Werner však nemohl říct, že by se nudil. Společnost mu dělaly střely zejména od záložníka Manuela Fernandese.

Po uplynutí čtvrthodiny se už skóre utkání měnilo. Postaral se o to Ángel Correa, který si před vápnem domácího mužstva narazil míč s Kokem, jenž mu jej uctivě vrátil. Correa následně obešel jednoho protihráče ve vápně a poslal míč po zemi ke vzdálenější tyči. Zkušený brankář Anton Kočenkov se po něm natahoval zbytečně - 1:0.

Domácí to ale v žádném případě nevzdával, i když se teď jejich šance na postup značně snížily. O čtyři minuty později se naopak dočkali zaslouženého srovnání. Po sérii tří rohových kopů se míč dostal k volnému Macieji Rybusovi. Ten napřáhl z dobrých třiceti metrů a míč po nádherné ráně zaplul k tyči!

Deset minut před koncem první půle málem Atlético opět vedlo. Obránce Juanfran totiž postupoval s míčem u nohy k bráně a protože jej nikdo nenapadal, zkusil přímou střelu. Tu brankář Anton Kočenkov jen konečky prstů vyrazil na břevno, od nějž se míč odrazil lehce nad bránu! Do konce první půle už domácí ubránili remízový stav.

Hned po změně stran ale hosté roztočili kolotoč, na který domácí nestačili reagovat. Dvě minuty po hvizdu arbitra Soarese Diase si Saúl Ñíguez vyměnil balon s Filipem Luisem, který naběhl po straně a poslal mu míč do vápna zpátky. Pohotový Saúl Ñíguez propasíroval míč pod padajícím brankářem Kočenkovem, který už nestačil reagovat - 2:1.

Po hodině hry se na hřiště dostal i Antoine Griezmann a naopak musel do šaten zraněný obránce Filipe Luis. Griezmannovi stačilo pár minut, aby se ukázal. Po pouhých čtyřech minutách na hřišti jej ve vápně fauloval brankář Kočenkov a sudí pískal pokutový kop! K němu se postavil Fernando Torres a bezpečně proměnil!

Za dalších pět minut už si Torres mohl připsat další branku a debakl domácích pokračoval. Correa parádně načasoval svou přihrávku právě na Fernanda Torrese a miláček fanoušků madridského týmu zavěsil - 4:1 pro Atlético Madrid.

Pět minut před koncem utkání si dva ofenzivní hráči Atlétika udělali z obránců moskevského týmu tréninkové kužely. Ángel Correa předvedl po zaváhání obrany parádní únik a celou akci vyšperkoval krásnou nahrávkou na Griezmanna. Francouzský šutér volil elegantní oblouček a míč zapadl přesně pod břevno domácí brány, čímž byl debakl dokonán!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
blaugrana

5 golov v Rusku? Klobuk dole.

Reagovat
smazaný uživatel

Keby disponovali takouto gólovou efektivitou v La Lige, titul by bol bližšie ako dnes.

Reagovat
RadekVonCZE

Neboj to se nestane

Reagovat
smazaný uživatel

Som s tým stotožnený

Reagovat
Elliasson

Právě. Proti Barceloně se rozhodlo, že letos titul vážně ne.

Reagovat
Messiáš

Jak pisou madridske deniky: Evropa opravdu muze dekovat Karabachu, ze to dvakrat s Atletama uhaluzil. Z tech vykonu uz zacina jit strach.

Reagovat
Elliasson

Bohužel to taková náhoda nebyla. Oba zápasy proti Ázerbájdžáncům byly strašné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele