základní skupiny - skupina E, 6. kolo
07.12.2017 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Olympique Lyon 1:0

Atalanta Bergamo na "domácí" půdě vyhrála nad Lyonem a zajistila si první místo ve skupině! Italskému celku stačila k výhře jediná branka, na svědomí ji měl již v 10. minutě útočník Andrea Petagna.

Atalanta doma sváděla boj s Lyonem o první místo a stále doufala, že se jí podaří po tak dlouhé odmlce v Evropě zazářit. Trenér Gasperini postavil to nejlepší, co mohl, takže jsme od prvních minut viděli hráče jako Berisha, Caldara, Cristante, Iličić, Petagna nebo Gómez. Obdobné úmysly ale měl také Lyon, který hodlal uzmout domácím první příčku. Vizitku ofenzivně laděného mužstva nesli Díaz, Depay, Fékir nebo Cornet s Ferrim a Rafaelem.

Atalanta se v posledních týdnech hodně opírá o zlepšující se výkony mladého záložníka Bryana Cristanteho, který se také jako první odhodlal k zajímavému zakončení hlavou, které však nasměroval těsně vedle. Lyon držel míč na kopačkách, ale ani to mu nepomohlo, aby udržel čisté konto. Už v desáté minutě totiž táhl rychlý útok Spinazzola, který nahrával Hateboerovi. Ten sice netrefil balon ideálně, ale obrana Lyonu nedostatečně hlídala Petagnu, který se svým důrazem prosadil - 1:0 pro domácí.

Vedoucí branka nabudila domácí Atalantu k mnohem lepšímu důrazem. Od vstřelené branky se Atalanta prezentovala velmi vyspělým stylem hry, nikam nespěchala a neukvapovala se v zakončení. Cristante se vtělil do role architekta většiny kombinací a velmi často hledal Petagnu. Toho si ale hostující obránci velmi dobře všímali a nedovolovali mu zakončit. Lyon nebyl v kombinaci příliš aktivní, takže se často omezoval na střelecké pokusy.

Jeden takový vymyslel Memphis Depay, který ostrou ránu ještě otřel o obránce Mattiu Caldaru. Zajímavý rohový kop posílal do vápna Nabil Fekir a do akce musel obránce Masiello, který balon odklidil. Hostům se první půle stále více komplikovala a moc jim nepřidalo ani vynucené střídání ofenzivního štírka Maxwela Corneta, který se v závěru poločasu zranil. Lyon tím do jisté míry ztratil na rychlosti.

Druhou půli už hosté začali aktivněji a za obranu si nabíhal zkušený obránce Rafael. Spolu s ním se však vrátil Spinazzola, který svého soupeře včas odzbrojil. Více času u míče trávil také Nabil Fekir, kterého hodně natěsno strážil Rafael Tolói. Za své počínání byl oceněn žlutou kartou, následný přímý volný kop ale střílející Fekir nasměroval jen mimo. Ze středu pole pálil také nehlídaný NDombèlé, gólman Berisha byl ale pozorný.

Hubené vedení domácích nenarušila ani individuální akce Fekira, který zakončil jen do Berishy. S ubývajícím časem se aktivita hostujícího Lyonu stále zvyšovala a po faulu střídajícího záložníka Kurtiće dostal šanci předvést své umění opět Nabil Fekir. Zvolil přímou ránu, jenže napálil jen tyč, která zachránila domácí Orobici!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2:2

Reagovat
Langi

zrovna letos by bylo výhodnější určitě postoupit z prvního místa...ještě bychom se o to měli poprat

Reagovat
juninho8

nevieš čo je rozhodujúce kritérium? stačí nám aj remizovať 2:2 a vyššie? či sa počíta skóre?

Reagovat
juninho8

to je tak ked najprv komentujem a potom citam prewiev

Reagovat
Langi

no...2-2 to podle mě nebude..Atalanta bude dost bránit i doma a s timhle herním stylem máme obecně problém (viz první zapas s nima, Montpellier a Nantes)...musíme mit víc štěstí v zakončení

Reagovat
juninho8

chcelo by to rychly gol ako sme dali v Caen....potom by to snad islo

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
Langi

Stridani chtelo by to aspon plichtu jeste

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne Atalanta

Reagovat
Langi

Letos to bude fakt brutalni los, kdyz se postupuje ze druhyho mista

Reagovat
juninho8

bolo to az take strasne ze sa to dnes nedalo ukopat? nemohol som pozerat.....no som zvedavy koho fasneme....inak som nevedel ze tento rok by malo byt finale u nas....chcelo by to sa tam dostat

Reagovat
Langi

Byla to sracka jako posledne s Montpellierem...bohuzel jedna sance a gol...desi me trochu to, ze staci kdyz prijede i podprumernej klub s dobre organizovanou defenzivou, kterej hraje ciste na brejky a nas golostroj je razem uplne v hajzlu...postoupilo se, ale vsechny silne tymy bohuzel vyhraly skupinu...tohle bude reznicina jak loni, kdy sme meli naopak strasnou smulu na pavouka...letos si to budem muset fakt zaslouzit

Reagovat
juninho8

D. Kyjev, Braga, Plzen, Salzburg a Lok. Moskva.....to su take jedine timy co vyhrali skupiny ktore by sme mali prejst...ostatne su s otaznikom....plus vypadnute timy z LM....som zvedavy na los...nevies kedy sa zrebuje?

Reagovat
Langi

tušim, že v pondělí ve 12.

Seeded: AC Milan (ITA), Arsenal (ENG), Atalanta (ITA), Athletic Club (ESP), Atlético Madrid* (ESP), Braga (POR), CSKA Moskva* (RUS), Dynamo Kyiv (UKR), Lazio (ITA), Leipzig* (GER), Lokomotiv Moskva (RUS), Plzeň (CZE), Salzburg (AUT), Sporting CP* (POR), Villarreal (ESP), Zenit (RUS)

Unseeded: AEK Athens (GRE), Astana (KAZ), Celtic* (SCO), Crvena zvezda (SRB), Dortmund* (GER), FCSB (ROU), København (DEN), Ludogorets (BUL), Lyon (FRA), Marseille (FRA), Napoli* (ITA), Nice (FRA), Östersund (SWE), Partizan (SRB), Real Sociedad (ESP), Spartak Moskva* (RUS)

to bude kurva těžkej los

Reagovat
Langi

ikdyž ono bejt nasazený, tak zas chytnem na první dobrou Dortmund nebo Neapol při našem štěstí, tak to je asi jedno

Reagovat
juninho8

podla mna pojdeme do Doosan areny hned ako to vyzrebuju ta prosim o info kde a ako by som vedel zohnat listky

ale realnejsie pri tom "stasticku" to vidim na navstevu Londyna alebo Madridu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele