osmifinále - 1. zápasy
09.03.2017 21:05 CET
2 : 5
(1:4)

Reportáž

KAA Gent - KRC Genk 2:5

Belgický souboj v osmifinále Evropské ligy vyzněl lépe pro hostující výběr, Genk v nezvykle ofenzivním utkání dokázal zvítězit na půdě Gentu po divokém průběhu v poměru 5:2. Duel dvou měst, která od sebe leží sotva 120 kilometrů, vyzníval od samého začátku pro KRC, který už po poločase vedl o tři góly. Hosté si tak odvážejí do odvety luxusní náskok a jejich vyřazení by se rovnalo obrovské senzaci.

Přitom vše mohlo být jinak, domácí totiž spálili obrovskou příležitost již ve 3. minutě. Nejprve z levé strany vypálil Saief a následně dorážející Perbet nastřelil břevno. Hosté se dostali do vedení po dvaceti minutách hry ze své první vážnější příležitosti, k přímému volnému kopu z dobrých dvaadvaceti metrů se postavil Ruslan Malinovskyj a trefil se náramně ke vzdálenější tyči, brankář Kalinič se jen naprázdno proletěl vzduchem.

KAA dokázal srovnat ve 27. minutě. Na levém křídle předvedl ukázkovou přešlapovačku Saief a poslal centr před branku, kde český krajánek Jakub Brabec nasměroval balón do břevna. Vzápětí se u zadní tyče zjevil Samuel Kalu a zblízka z ostrého úhlu propálil gólmana Ryana. Genk si vzal zpět jednobrankové vedení za dalších šest minut, po rohovém kopu Malinovského z levé strany podskočil Kalinič míč a Omar Colley už měl snadnou úlohu.

Ihned na to pálil v dobré pozici těsně vedle Brabec a poté Schrijvers nechal vyniknout Kaliniče. Naděje domácího celku klesly ve 41. minutě, kdy si po lobu Boëtiuse zpracoval míč na prsa Mbwana Samatta a zcela osamocen zamířil přesně pod horní tyčku 1:3. Čtvrtý gól KRC vstřelil v poslední minutě první půle Jere Uronen, jenž po nahrávce od Pozuela pronikl do šestnáctky soupeře z levé strany a nekompromisně prostřelil Kaliniče.

Domácím se podařilo snížit po hodině hry, Kalifa Coulibaly totiž hlavou usměrnil pas Saiefa mimo dosah Ryana. V polovině druhé půle se mohl Gent dotáhnout na rozdíl jedné branky, když Malinovskyj zcela zřetelně podrazil Kalua ve vlastní šestnáctce a byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil Perbet a nechal vyniknout Ryana, který vyrazil míč do strany. Gólový účet uzavřel svou druhou trefou ve čtvrtečním střetnutí Samatta v 72. minutě, zmar domácích byl dokonán v 84. minutě po vyloučení Andersona (druhá žlutá karta).

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
hradec

KAA 1:1 KRC

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Krásně, zatím 2:4.. Pro Brabce další skvělé zkušenosti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v londýnských kanálech to žije

Reagovat
Emmett Brown

Za Gent nastúpili štyria hráči ktorí hrali slovenskú ligu traja za Trenčín, jeden za Petržalku

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko se pak divit výsledků, no...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele