základní skupiny - skupina E, 4. kolo
03.11.2016 19:00 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

AS Řím veze z Vídně výhru 4:2

Italské AS si ve Vídni s domácí Austrií poradilo ve velkém stylu a ačkoli se muselo obejít bez mnoha opor, veze domů tři body. Jako dnes večer mnohokrát, také ve Vídni se diváci dočkali požehnaného počtu branek, z nichž největší počet měl na svědomí kanonýr Edin Džeko.

Římské AS chtělo učinit rozhodující krok směrem k postupu ze skupiny Evropské ligy, ale trenér Luciano Spalletti se musel obejít bez několika pilířů. To se týkalo především defenzívy, které chyběli hráči jako Manolas, Florenzi, Fazio nebo Rui. Do obrany se proto posunul Daniele De Rossi, který s tímto postem už má několik zkušeností. Kromě něj jsme na hřišti viděli Džeka, Paredese, Strootmana nebo El Shaarawyho s Perottim. Domácí Austria přivítala římský celek ve vášnivé a napínavé atmosféře, vytáhnout se v domácích barvách chtěli například Martschinko, brankář Hadžikić, Pires, Grünwald nebo Kayode.

Tomu trvalo pouhou minutu, než se jako první prosadil. Domácí celek začal přesně podle svého scénáře, když obránce Rüdiger chyboval ve spolupráci s brankářem Alissonem a balon byl odražen právě k dobíhajícímu Kayodemu. Ten jej bez obtíží poslal do sítě a AS nečekaně prohrávalo!

Jeho trápení ale trvalo jen chvíli, protože o pouhé tři minuty později svítil na světelné tabuli vyrovnaný stav. Po pravé straně prošel až k vápnu Brazilec Bruno Peres, který navíc perfektní přihrávkou mezi obranu a brankáře našel Edina Džeka, jenž se z blízkosti nemýlil - 1:1.

Brazilský bek Bruno Peres se sice vracel po zranění, ale svůj part zvládl bravurně. O chvíli později předvedl další náběh do vápna, zpracoval míč a nahrál jej do druhé vlny nabíhajícímu El Shaarawymu, jenže mladý Ital míč netrefil! To se povedlo zkušenému záložníkovi De Rossimu, který dnes alternoval ve středu obrany. Paredesův rohový kop hlavičkoval Džeko k tyči, kde jej vyrazil obránce Martschinko. Jenže ten poslal balon jen před sebe, kde se ocitl nehlídaný De Rossi a pohodlně doklepl míč do sítě - 2:1.

Festival šancí pokračoval dalším pasem Leandra Paredese, který citlivým pasem našel opět Džeka, jenže někdejší opora Teplic či Wolfsburgu v akrobatické pozici minula! První půli jasně ovládli hosté, třebaže se ke konci poločasu párkrát nervózně dopustili faulu. Hned po změně stran pokračoval ve skvělé práci Bruno Peres, který útočníky AS zásoboval centry ze stran. Tentokrát jej ale Perotti ani Džeko nedostihli. Právě Argentinec Perotti měl na kopačce další branku AS, když vystartoval na hraně ofsajdu na skvělou nahrávku za obranu, ale i kvůli dotírajícímu protihráči brankáře Hadžikiće nepřekonal!

Po narážečce s Kevinem Strootmanem se za míčem hnal agilní Edin Džeko, jehož forma jde v posledních týdnech nahoru. Nakonec ale dlouhý míč do sítě nenasměroval. Po hodině hry se As radovalo znovu. Tentokrát celou akci začal Stephan El Shaarawy, který lahůdkovým centrem oslovil vysokého Edina Džeka. Zkušený zakončovatel si pohlídal ofsajdovou hranici a nastřelil tyč. Byl ale rovněž první u odrazu míče, takže jej poslal lehce do sítě - 3:1.

Hosté měli v hlavách nedávný duel s Austrií, v němž rovněž vedli 3:1, ale nakonec z toho byla jen remíza. Dnes to bylo jiné, protože po centrovaném míči chyboval obránce Filipović, který míč ve snaze odehrát jej sklepl balon pro Radju Nainggolana a ten zatočil kulatý nesmysl k tyči! Jak už bývá u AS zvykem, ani tentokrát nedohrálo utkání bez závěrečného stresu. Minutu před koncem totiž míč od Pirese nakonec skončil nehlídán, dostal se k němu z druhé vlny Alexander Grünwald a kosmeticky upravil výsledek.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Houfi

1:3

Reagovat
KillSwitch

lidičky kto ide na zápas? a ktorý je sektor hostí?

Reagovat
pawelFCB

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
EverlastD

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

o-1

Reagovat
smazaný uživatel

tvl to zas bude dílo...

Reagovat
KillSwitch

ten rozhodca sa mi vôbec nepáči

Reagovat
Largo

De Rossi je v těch pohárech a vyhecovanejch situacích stejně dobrej magor Za prvních 15 minut bych mu klidně dal dvě žlutý

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, divocil vuci souperi, hecoval spoluhrace, maval a vyhanel Rudigera s bekama na offsidovou past.. Ten gol si zaslouzil, ale cekal jsem, ze bude i ta redka at to ma komplet :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele