základní skupiny - skupina E, 2. kolo
29.09.2016 21:05 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Řím rozdrtil Astru čtyřmi góly

Římskému AS se konečně povedlo vyhrát i v evropských pohárech a trochu zmírnit stoupající napětí. S jedním gólem mu Astra pomohla, kromě vlastního zásahu se trefili také domácí Kevin Strootman, Federico Fazio a Mohamed Salah, který zakončil střelecky poněkud jednostranné utkání.

Ve Věčném městě poslední dobou bylo hodně vzruchu, ale jen máloco kvůli úspěšnému fotbalu. Tamní AS se spíše trápí a podává hodně nevýrazné výkony, které zachraňuje legendární highlander Francesco Totti. Ten nedávno oslavil své 40. narozeniny a dnes jako dárek dostal dres v základní jedenáctce. Kromě něj na plochu Stadio Olimpico vyběhli také Manolas, Peres, Salah, Strootman nebo Iturbe s Paredesem.

Hlavní osobností byl v prvních minutách brankář AS Alisson. Slibný brazilský talent v AS moc nechytá a při každé příležitosti touží ukázat svůj potenciál. To mu umožnil pas mezi obránce, na který si naběhl Viorel Nicoara. Ten se pokoušel Alissona obejít, ale brazilský brankář jej dokonce třikrát vychytal! Pak se dal do úřadování veterán Francesco Totti, který působil pod vysunutějšími Salahem s Iturbem.

Právě mladý Paraguayec byl faulován Teixeirou a sudí pískal přímý volný kop. Toho se zhostil kapitán Totti na jedničku, poslal pas před brankáře a číhající záložník Kevin Strootman byl nelítostný. Vlci vedli o jednu branku.

Pak tlak AS trochu opadl a rozmělnil se, ale jen do 26. minuty. V ní si Salah naběhl za obránce a dokonce se mu podařilo dát branku, ta ale nemohla být kvůli ofsajdu uznána. Iturbe se po zajímavé individuální akci dostal až na velké vápno, odkud také vystřelil, ale obránci Astry jeho pokus zablokovali na roh. A neuspěl ani Mohamed Salah, kterého skvěle vychytal brankář Astry Silviu Lung.

Když už se nastavovala jedna minuta, hosté se zřejmě viděli v šatně. To ale neměli dělat, protože po další standardní situaci tvrdě vypálil kapitán Totti. Lung sice jeho tvrdou ránu viděl a vyrazil ji na břevno, ale od něj se odrazil míč zpět do hřiště. Ve vzduchu se nejlépe zorientoval vysoký obránce Federico Fazio, který dostává stále více šancí. A dnes se odvděčil, protože zvýšil na 2:0 pro AS.

Pokud chtěla Astra začít druhý poločas lépe, srazila ji na kolena vlastní chyba. Po skvělém úniku se s míčem prohnal do vápna Diego Perotti a snažil se hledat před bránou hostí nějakého spoluhráče. Toho sice nenašel, ale účel přesto splnil. Ostrý pas si do vlastní brány srazil Fabrício - 3:0 a s Astrou už to nevypadalo dobře.

O chvíli později se uvolnil také maličký rychlík Juan Iturbe, který se dokonce odhodlal ke střele. Ta mu sice nesedla, ale přesto se brankář Lung zapotil, když ji očima tlačil mimo tyče. AS bylo při chuti a to samé platilo o Tottim. Zkušený útočník přidal krásnou asistenci, když za obranou uviděl nabíhajícího Mohameda Salaha. Egyptská hvězda si v takových šancích často ví rady a i dnes prostřelila brankáře s lehkostí sobě vlastní - 4:0 pro domácí.

Giallorossi pokračovali v parádě, když Perotti výborně uvolnil mezi dvěma protihráči střídajícího Radju Nainggolana, ale ten už nenahrál přesně. Patnáct minut před koncem se o slovo přihlásil dělovou ránou také Leandro Paredes, který vypálil hodně ostrý projektil. Ale ten se mezi tři tyče nevešel. Brankář Alisson musel přeci jen zasahovat, když si hostující útočník Denis Alibec naběhl do velkého vápna na pas, jenže Alisson byl pozorný.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.com, goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5-0

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat
scr

Co to jedo pice za nadpis? Je snad AS naka fena? Opravit prosim!!!!

Reagovat
scr

jinak tak 3:0 Forza Roma!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele