základní skupiny - skupina J
17.09.2015 21:05 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Qarabağ Ağdam 3:1

Většina anglických klubů letos na úvod evropských pohárů trapně zaváhala, ne však Tottenham Hotspur. Severolondýnský klub navzdory brzkému nepříznivému stavu dokázal porazit ázerbajdžánský Qarabağ 3:1. Dvěma góly se o obrat postaral jihokorejský útočník Son Heung-Min a v závěru přidal pojistku Erik Lamela.

Ne že by po čtvrtečním představení Tottenham vzbuzoval v očích budoucích soupeřů děs, ovšem nic víc než odstartovat svou pouť Evropskou ligou takřka povinnou výhrou ani nemohli. Šanci nastoupit v základní sestavě navíc dostali hráči širšího kádru, na něž dříve či později bude Mauricio Pochettino muset spoléhat i v upřednostňované Premier League, a nutno podotknout, že alespoň někteří z nich si hlasitě řekli o místo v základní sestavě již o víkendu proti Crystal Palace.

Ázerbajdžánský mistr není na poli evropských pohárů žádným nováčkem a například loni dokázal obrat o body i takové kluby jako milánský Inter, Saint-Etienne či pozdějšího finalistu Dněpropetrovsk. A že dokáží kousat i na White Hart Lane dali svěřenci kouče Gurbanova jasně najevo hned v úvodu. Neuplynulo ani sedm minut a levý bek Agolli si na debutantovi Kieranu Trippierovi chytře, byť poněkud dramaticky, vysloužil pokutový kop. Richard Almeida záhy nedal přesnou ranou Llorisovi šanci a hosté nečekaně vedli.

Tottenham zprvu reagoval jen zablokovanou střelou Sona, jenž nastoupil na hrotu místo spočívajícího Kanea, a nepřesnou hlavičkou Tobyho Alderweirelda. S blížící se půlhodinou hry však domácí přece jen zlomili dosavadní suverénní počínání fotbalového trpaslíka dvěma slepenými góly. Townsendův roh našel na hranici malého vápna osamoceného Sona a jihokorejský útočník bez váhání vyrovnal.

Přesně stočtyřiačtyřicet sekund nato se opakovala takřka totožná situace, snad jen s tím rozdílem, že šlo o akci ze hry. Dele Alli vyškolil Sadygova a přesným přízemním centrem pod sebe vybídl Sona, aby svůj první zásah v novém působišti hned doplnil i o další. Alli, jeden z nejlepších hráčů na hřišti, se mohl posléze sám zapsat do listiny střelců, ovšem hostující Sehić mu včas stihnul ránu zablokovat.

Na druhé straně přivodil Hugu Llorisovi menší šok Danny Rose, když nedůrazným sklepnutím míče směrem k brankáři dal šanci Ismayilovi, který však poslal míč nad branku. Podobně záhy dopadla i hlavička Reynalda, a tak se do kabin v poločase odcházelo za stavu 2:1 pro domácí a něco málo přes šestadvacet tisíc diváků na stadionu tedy mohlo být spokojených.

Přestože Mauricio Pochettino právě před čtvrtečním zápasem urgentně připomněl, že právě letošní sezona je pro Erika Lamelu tou klíčovou, jeho argentinský soukmenovec v první půli předváděl pravý opak. Po změně stran však předloňská posila z AS Řím vlétla do zápasu jako vyměněná a hned v třiapadesáté minutě málem skórovala. Gólmana Sehiće však zachránila levá tyč.

Quarabag se ani s blížícím se závěrem utkání nemínil nijak odchýlit od defenzivní taktiky, kterou jen podtrhla Sehićova žlutá karta za zdržování. Přesto si kupříkladu Quintana s Ismyilovem našli příležitosti k provětrání domácí obrany a šance na možné vyrovnání stále visela ve vzduchu. Zvláště Quintana si možná ještě teď drbe hlavu, že osamocen poslal svůj hlavičkový pokus pouze do Llorisovy náruče. Čtyři minuty před koncem pak Spurs uklidnil Lamela hezkým lobovaným zakončením po přesné přihrávce střídajícího Kanea a stanovil tak konečné skóre 3:1.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0; COYS

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 prekvapko

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham +2,5 g.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Uwe háže buly

1:1

Reagovat
Pyroman

2:1

Reagovat
JIMMY-PO

3:0..dufam že si zahra Trippier

Reagovat
pedro-pedro

Tottenham zase nasadí béčko jako každý rok: 2:1

Reagovat
Pasha

Lamela dá gól

Reagovat
Pasha

Ten človek dá minimum gólov a ja ho trafím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Spurs v suchém triku dokráčí pro 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Bayernista18

1 : 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne ma Tottenham vyrovnaneho supera .

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš Villarreal?

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherný gol Lameli !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele