základní skupiny - skupina J
22.10.2015 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

RSC Anderlecht - Tottenham Hotspur 2:1

Ani brzké vedení nakonec nestačilo Tottenhamu k tomu, aby potvrdil dobrou formu i v evropských pohárech a odvezl si z hřiště Anderlechtu příznivý výsledek. Spurs totiž po gólu Eriksena z páté minuty nechali bruselský klub hned devět minut nato vyrovnat a po změně stran dokonal obrat Belgičanů Stefano Okaka.

Mauricio Pochettino přitom nasadil poměrně silnou základní jedenáctku a v druhé půle ještě za remízového stavu poslal do hry také útočníka Harryho Kanea, přesto to na bodový zisk nestačilo. Na hrotu zpočátku místo anglického reprezentanta nastoupila letní posila z Lyonu Clinton N’jie, zatímco o jistotu v defenzivě se měly postarat stoperské stálice Vertonghen s Alderweireldem a brankářskou jedničkou Hugem Llorisem. Francouzský gólman se měl co činit hned v úvodu, když nebezpečný centr Ezekiela musel vytěsnit na rohový kop.

První gól zápasu však padl na opačné straně. Hlavní ofenzivní tahoun Spurs Christian Eriksen potvrdil svou dobrou formu, když se dostal k odraženému míči a poslal jej obratem za záda brankáře Prota. Dánský reprezentant dominoval na trávníku i nadále, ovšem jeho pobídka pro Erika Lamelu se nesetkala s úspěchem, přestože argentinského záložníka dělil od druhého gólu večera pouze Proto.

Ve třinácté minutě tak přišel trest. Rohový kop Stevena Defoura přistál na kopačce beka Gilleta, jenž kontrolovanou ranou z voleje rychle srovnal. Aktivní Stefan Okaka poté málem zaskočil hosty podruhé, ale se svou štiplavou ranou si na Llorise nepřišel. Po půlhodině hry se sice zdánlivě prosadil Lamela, ale radosti jej v mžiku zbavil praporek čárového rozhodčího. Když pak těsně před odchodem do šaten N’jie místo zakončení raději volil přihrávku na Eriksena a ani Townsend z dorážky neuspěl, skončila první půle 1:1.

Po změně stran ani jeden tým nedokázal herně převýšit svého soupeře a Pochettino půlhodinu před koncem sáhnul na ofenzivní trumf v podobě Harryho Kanea. Mladý anglický forvard se však v letošní sezoně střelecky trápí a naneštěstí pro Spurs to potvrdil i ve čtvrteční večer. Když se totiž dostal k slibné šanci strhnout vedení znovu na stranu hostí, trefil pouze připraveného Prota.

A i tentokrát za to Tottenham zaplatil - Frank Acheampong se uvolnil přes matného Kierana Trippiera a jemným centrem na Okaku se postaral o gólovou asistenci. Pro italského útočníka šlo již o šestý gól sezony. V závěru pak mohlo být pro Kohouty ještě hůř, jenže Leander Dendoncker trestuhodně z bezprostřední blízkosti nedokázal svou hlavičku zkrotit pod břevno.

Konečný výsledek 2:1 nakonec přetrval i po střele Dennise Praeta, na kterou si výtečně počíhal Lloris, jenže to už bylo Spurs málo platné. Skupina J je po třetím kole řádně zamotaná a k postupu mají nakročeno skoro všichni stejně. Anderlecht s Tottenhamem se drží spolu na čtyřech bodech, Karabach o jeden zaostává, zatímco na čele se usadilo Monako s body pěti.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1....3:2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
Manau

Anderlecht musí zabrat. 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Totenham mě v Evropě nikdy nepředsvědčil, 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

To mě Bayern vyloženě zklamal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pyroman

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Anderlecht by pro Suprs neměl být soupeř, 0:2

Reagovat
tunkic

To vyšlo

Reagovat
Zdechlina

Chichi

Reagovat
Lexi Belle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele