čtvrtfinále - odvety
14.04.2016 21:05 CET
4 : 3
(0:2)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Borussia Dortmund 4:3

Fantastický obrat předvedli hráči Liverpoolu, kteří se radují z postupu do semifinále. Ačkoli prohrávali ještě půl hodiny před koncem o dvě branky, dokázali pak vstřelit potřebné tři a sestřelili Dortmund z evropské scény. Kouč Jürgen Klopp tak se svým mužstvem potvrdil, že proti německým týmům LFC doma jednoduše neprohrává.

Před týdnem Reds zvládli utkání na půdě soupeře velmi dobře a odvezli si do odvety nadějnou remízu 1:1. Jejich šance na první pohled zhatila naprosto mizerná úvodní desetiminutovka, v níž inkasovali v krátkém sledu hned dvakrát. Borussia se pak pozorně soustředila na bránění postupového výsledku a celkem bez větších problémů v tu chvíli svou misi plnila.

Na branky se opravdu nečekalo nijak dlouho, akorát že většina na Anfield Roadu smutnila. Už v 5. minutě Gonzalo Castro přistrčil míč vzduchem za obranu na Aubameyanga, který z blízkosti ještě na gólmana Mignoleta nevyzrál, z dorážky se ovšem velmi snadno prosadil Mchitarjan. Jen o pár chvil později hosté přidali další zásah.

Reus vymyslel brilantní kolmici na rozeběhnutého Aubameyanga, jenž i z lehkého úhlu dokázal dělovku namířit přesně pod břevno. Tyhle dvě rány s psychikou i celkovou aktivitou Liverpoolu notně zacloumaly. V 17. minutě se snad v první větší možnosti ocitl Origi, nicméně jeho pokus z pravé strany skončil jen vedle.

Následně Milner zprava posílal z pravé strany ostrý centr do šestnáctky, na který si nabíhal Origi, avšak pod tlakem nedokázal pořádně vystřelit. To samé se dá říci i o Robertovi Firminovi, jenž hlavičkoval ze slušné pozice mimo. Na druhé straně mohl náskok navýšit Aubameyang, to by však musel dosáhnout na přihrávku od Piszczeka.

Každopádně mužstvo Jürgena Kloppa chytilo druhý dech zkraje druhého poločasu. Po hezké kombinaci Can vybídl nabíhajícího si Origiho, který ač pod tlakem Sokratise, dokázal míč prošťouchnout pod gólmana Weidenfellera. V 57. minutě to ovšem s anglickým celkem zase nevypadalo vůbec dobře.

Reus totiž po parádní přihrávce na hranici ofsajdu od Hummelse navrátil hostům dvoubrankový náskok přesnou střelou ke vzdálenější tyči. Hrdé Kloppovo mužstvo se ovšem nevzdalo. V 66. minutě napřáhl za vápnem Philippe Coutinho, jenž svou střelu poslal přesně k tyči. Weidenfeller se po míči jen marně natahoval.

Ani zdaleka pak nebylo rozhodnuto, když Anfield Road rozvášnil Sakho, který se po rohovém kopu dokázal prosadit hlavou z brankového území. Do úplného transu se liverpoolští fanoušci dostali v první minutě nastavení, když se hlavou prosadil Lovren. Liverpoolská statistika proti německým klubům je úctyhodná, ani v 16. zápase totiž Reds doma neprohráli.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (688)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele