čtvrtfinále - 1. zápasy
16.04.2015 21:05 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Neapol překvapila, Wolfsburg na jeho půdě zostudila čtyřmi góly!

Jeden z největších favoritů na výhru v Evropské lize je na pokraji čtvrtfinálového vyřazení! Wolfsburg doma proti výborně organizované Neapoli ostře narazil a nakonec prohrál vysoko 1:4. Hosté podali takřka dokonalý výkon, který podpořil dvěma brankami Marek Hamšík; skóre doplnili Higuaín, Gabbiadini a domácí Nicklas Bendtner.

Wolfsburg nezačal špatně, v prvních patnácti minutách kontroloval hru a byl aktivnějším celkem, cestičku k brance ovšem nenašel. To hosté byli mnohem úspěšnější - v 15. minutě vyslal Mertens pas za obranu na Higuaína, který se vyhnul ofsajdové pasti a překonal Benaglia - 0:1. Vedle domácí defenzívy ovšem v tento moment chybovali rovněž rozhodčí, argentinský kanonýr si totiž při zpracování pomohl rukou.

Opařený Wolfsburg se ještě nestihl oklepat z prvního úderu a už inkasoval druhý. Ve 23. minutě si u pravé postranní čáry pohrál se dvěma protihráči Maggio a prostrčil míč na Higuaína, jeho nádherná kolmice našla osamoceného Hamšíka a slovenský reprezentant střelou z první zvýšil už na 2:0 pro italský celek.

Dvě rychlé branky určily ráz průběhu celého zápasu, Wolfsburg po nich přišel o tradiční lehkost a jistotu a Neapol si v poklidu hlídala svůj náskok. V prvním poločase mohla o jeho polovinu přijít jenom jednou, těsně před odchodem do kabin vyslal parádní ránu Schürrle a jen díky ještě lepšímu zákroku Andújara se nakonec míč odrazil od břevna.

Druhá půle nepřinesla žádnou změnu ve vývoji, co přinést mohla, to byl rychlý třetí gól v domácí síti. Už ve 48. minutě se sám na Benaglia hnal Higuaín, z jejich souboje ovšem tentokráte vyšel vítězně švýcarský gólman.

Stav 0:3 přesto přišel na pořad dne a výrazně se pod něj podepsal Guilavogui. Francouzský záložník chyboval v rozehrávce a nabídl míč Callejónovi, který se protáhl po pravé straně pokutového území a po jeho zpětné přihrávce měl už snadnou úlohu Hamšík.

Guilavogui mohl svou chybu alespoň částečně napravit v 68. minutě, přihrávkou do vápna ho našel De Bruyne a Andújar vytasil svůj druhý parádní zákrok večera.

Guilavogui následně své místo na trávníku přenechal Arnoldovi, střídali i hosté a jeden tah Rafaela Beníteze přinesl i gólový efekt. Gabbiadini přitom k zápisu do listiny střelců potřeboval jen dvě minuty, gól mu na hlavu posadil další novic na trávníku Insigne - 0:4.

Spolupráce střídajících hráčů v 80. minutě znamenala i čestnou trefu domácích. Do vápna se vřítil Perišić a po jeho pasu zakončoval do prázdné brány Bendtner. Jeho branka ovšem znamenala jenom labutí píseň Vlků, pokud chtějí pomýšlet na postup, budou muset dát v Neapoli minimálně čtyři góly.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (573)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele