čtvrtfinále - odvety
23.04.2015 21:05 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Neapol si doma pohlídala postup, s Wolfsburgem remizovala 2:2

Fotbalisté Neapole s přehledem udrželi tříbrankový náskok z německé půdy a po remízovém výsledku 2:2 postupují do semifinále. Po bezbrankovém prvním poločase se italský celek dostal do dvoubrankového vedení, ovšem poté hosté dokázali během tří minut vyrovnat.

Německý výběr zahrozil už ve 2. minutě. Centr z pravé strany propadl v domácím pokutovém území k volnému Ivanu Perišičovi, ovšem gólman Andújar dokázal jistým zákrokem jeho pokus zneškodnit. V dalších minutách italský celek dobře bránil, hosté znovu zahrozili až po půl hodině hry. Po centru Träsche z pravé strany se dostal k hlavičce Bendtner a z osmi metrů poslal balón těsně vedle levé tyče.

Pět minut před přestávkou zahrozil dánský útočník znovu, avšak po úniku na levé straně dokázal jeho přízemní pokus ke vzdálenější tyči skvěle zlikvidovat Andújar. V předposlední minutě poprvé zahrozila Neapol, když Higuaín mířil z dvanácti metrů těsně vedle levé tyčky. Do druhého poločasu lépe vstoupili domácí. Po pasu Driese Mertense na zadní tyč se dostával do zakončení José Callejón, nicméně k hlavičce mu chybělo pár centimetrů.

Neapol se výrazně přiblížila postupu v 50. minutě, kdy skóroval právě Callejón. Po nádherném pasu Higuaína z levé strany využil Callejón volného prostoru a vstřelil z hranice pokutového území, jeho ránu lehce tečoval Rodríguez a míč zapadl přímo pod břevno. O čtvrt hodiny později pojistil vedení SSC aktivní Mertens, po centru z levé strany sklepl Higuaín míč pod sebe. První ránu z voleje dokázal Benaglio vyrazit před sebe, ovšem na dorážku stejného hráče už neměl nárok.

Vlci se v tomto utkání museli obejít bez několika opor v čele s De Bruynem, ale i tak se jim povedlo dvacet minut před koncem snížit. Po rohovém kopu z pravé strany se u vzdálenější tyče ocitl zcela osamocený Timm Klose a hlavou bez větších potíží usměrnil balón do sítě. Neuběhly ani tři minuty a bylo vyrovnáno, druhou branku Wolfsburgu vsítil Perišič.

Po pasu Guilavoguiho z pravé strany se na hranici brankového území objevil Perišič a hlavou zamířil přímo pod břevno, domácí strážce byl i tentokráte bez šance. Vlci tlačili svého soupeře až do samého závěru, nicméně k vážnému ohrožení se nemohli dostat. Ke konci ještě z první z levé strany šestnáctky vystřelil Caligiuri, jenže zadní tyč minul zhruba o půl metru.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
Pinturicchio

Pome, Neapol

Reagovat
johnik

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
FuckT

Pome, NAPOLI! 7 pre 4 timy z SA do LM!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inzaghi

Pro zisk čtvrtého místa v LM dlouhodobě bude lepší, když italský tým EL nevyhraje. Itálie letos těží v koeficientu z toho, že dělí zisk všech bodů šesti. Když dnes Neapol i Viola uhrají 2 body (remíza + postup), bude smazán náskok Anglie z posledních dvou sezon, zisky v dalších kolech budou do plusu. Pokud tedy týmy ze SA uhrají v následujících dvou letech v Evropě stejný bodový zisk, jako týmy z EPL, mohla by Itálie za tři roky mít čtvrté místo zpátky. Jedině, pokud byste vy i Viola vyhráli i obě semifinále, aby si calcio mohlo příští rok vybrat slabší ročník při dělení sedmi.

Reagovat
milan78

Reagovat
smazaný uživatel

To už by bylo pro fanoušky PL moc

Reagovat
Furia Ceca

Když ta možnost tady je, tak proč jim nenaložit?

Reagovat
smazaný uživatel

angličani si za to mohou sami když jezdí na poháry s béčkem nebo na to serou ...

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Jackpot

Reagovat
cologneFC

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hm ten výsledek odpovídá,ale co se dělo minule ve Wolfsburgu nemůžu ještě teď pochiopit!

Reagovat
Bayernista18

Jednou za čas prostě dostaneš na prdel, Neapol proměnila skoro všechno a Wolfsburg měl smůlu, i v 2. zápase dala Neapol 2 góly ze 2 střel na bránu, prostě lekce z efektivity.

Reagovat
kitas

Vobec nesuhlasim, Neapol bola jednoznačne lepšim tímom od začiatku az do konca. Wolsburg vobec nestíhal...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Pipo123

To vôbec, Wolfsburg doplatil na to že nemci nevedia hrať dôležité zápasy v EL a LM, okrem Bayernu a BvB za posledné roky, všetci hrajú hurá futbal ako keby si mysleli že stále hrajú zápas v Bundeslige.

Reagovat
olis

zapas som nevidel, ako sme hrali?

Reagovat
mastakillah

Nikam jsme se nehnali. Hráli jsme to co jsme potřebovali. Byl to o dost vyrovnanější souboj než v Německu. Po tom co jsme dali dva góly začali hrát více vlci a dokázal vyrovnat. Od nás nejlepší Andujar a Mertens

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Lord?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele