základní skupiny - skupina C, 4. kolo
06.11.2014 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Beşiktaş JK - FK Partizan 2:1

Besiktas potvrdil roli favorita a po dvou ligových porážkách opět zabral, když před vlastními fanoušky udolal Partizan Bělehrad. Utkání mělo dva velké hrdiny - Dembu Ba, který vstřelil obě branky vítězů, a dvojnásobného asistenta Gökhana Töreho. Partizan prostřednictvím Saši Markoviće alespoň zaznamenal první letošní gól v Evropské lize, to však srbskému klubu nakonec není nic platné..

Třetí výhru ve čtvrtém zápase zajistil Ba dvěma trefami v průběhu pouhých pěti minut; Besiktas tak bude v závěrečných dvou kolech podle všeho bojovat o první místo s rovněž devítibodovým Tottenhamem. V prvním poločase se diváci na Atatürk Olympiat Stadium branky nedočkali - první gól padl z penalty až v 57. minutě. Vojislav Stanković fauloval ve vápně vynikajícího Töreho a Ba z bílého puntíku nezaváhal.

O pět minut později byli domácí za svou snahu odměněni vítěznou trefou. Po inkasované brance vrhl Partizan všechny síly do útoku, což se mu nakonec stalo osudným - Oguzhan Özyakup vybojoval míč a založil rychlý protiútok pasem na Töreho, který se probil hostující obranou a našel v ideální pozici úplně volného Dembu. Senegalský kanonýr snad ani nemohl minout.

Srbský celek však přece jen dokázal utkání ještě zdramatizovat. Jejich důraz na ofenzivu jim přinesl premiérovou trefu v soutěži - psala se 78. minuta, když si míč narovnal na střelu Saša Marković a z úctyhodné vzdálenosti jej uklidil k levé tyči gólmana Cenka Gönena. Partizan vstupoval do zápasu se šňůrou patnácti (!) duelů v Evropské lize bez výhry, a ačkoliv se mu v Turecku tuto sérii prolomit nepodařilo, za závěrečný nápor si zaslouží alespoň pochvalu.

Po Markovićově trefě se totiž do dobrých šancí dostali i Nikola Drinčić, jehož přímý kop zlikvidoval pozorným zákrokem Gönen, a zejména Danko Lazović, který v samém závěru dokonce nastřelil tyč. Další trefa však už nepadla, což znamená, že Partizan může na postup zapomenout. Naopak Besiktas nadále potvrzuje roli jednoho z potenciálních černých koňů celé soutěže.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4;0

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nevite nahodou nekdo co je s Gokhanem Torem,ze nehral posledni ligovej zapas? A bude hrat dneska proti Partizanu nebo je zranenej,diky za info.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tam nejsou zadni divaci nebo co

Reagovat
smazaný uživatel

To co spálil Partizan v nastavení, to je něco neuvěřitelného!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele