základní skupiny - skupina C, 1. kolo
19.09.2013 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Standard Lutych - Esbjerg fB 1:2

Dosavadní suverén belgické ligy Standard Lutych nečekaně nezvládl vstup do Evropské ligy. Na lavičce nechal od první minuty sedět své nejlepší střelce Mujangia Biu i Batshuayie a možná i díky tomu mohl Esbejrg senzačně zvítězit. Přitom tři body zařizoval až v páté minutě nastavení Mushaga Bakenga.

Ačkoli první poločas žádný gól nenabídl, oba týmy měly nespočet dobrých šancí, jak změnit bezbrankové skóre. De Camargo se nejprve pokusil o střelu z dálky, zablokovat mu jí ale stačil Berthel Askou. Na druhé straně si s Dioufovou možností musel poradit Japonec mezi třemi tyčemi Kawašima.

Esbjerg také hrozil slušně ze standardek, Lyngovu hlavičku po rohovém kopu musel likvidovat obránce Ben Haim. Po půlhodině hry zase nemířili přesně hostující Ankersen ani domácí Batshuayi. Ten sice, jak už jsme zmiňovali, nehrál od začátku, po jeho střídání ve 26. minutě byl ovšem na hřišti hodně vidět.

Lutych měl do přestávky jinak velké štěstí, že Van Damme nakonec na poslední chvíli vyřešil tutovku Lynga. Mužstvo kouče Nielse Frederiksena sice nepatří k top ve své zemi, ale už během první pětačtyřicetiminutovky ukázalo, že si základní skupinu této soutěže vykopalo zaslouženě. A že postup přes St. Éttienne nebyla žádná náhoda.

Hosté se soupeře prostě vůbec nebáli a hráli pořád stejně odvážně jako v dějství prvním i po obrátce. Henrik Andreasen měl jenom smůlu, že trefil brankovou konstrukci. V 63. minutě se dánské mužstvo již prosadilo. Aktivní Lyng parádně nacentroval na van Burena, jenž si udělal prostor ve vápně a hlavou překonal Kawašimu.

Standard po inkasování začal útočit opravdu do plných, výtečným zákrokem se musel proti ráně Batshuayie prezentovat brankář Ronnow. V 71. minutě přišel na plac konečně Mujangi Bia, aby pomohl s negativním výsledkem něco udělat. A co od něj trenér Guy Luzon očekával, to splnil na jedničku.

Přihrávka M'Pokua došla na pravou stranu do šestnáctky, odkud se belgicko-konžský středopolař nemýlil. V závěru však ještě jednou přece jenom udeřil soupeř. Bakenga, který po hodině nahrazoval zraněného Dioufa, si zaběhl za obranu, počkal si na přihrávku Ankersena a rozhodl zápas.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
MagpeCZ

2:0

Reagovat
bafpasak

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

neni o cem 3:0

Reagovat
Sotuen

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
mario23

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...4:2

Reagovat
smazaný uživatel

spatny prohrat prvni domaci zapas

Reagovat
smazaný uživatel

To jo...jsem vubec necekal

Reagovat
tlaci

to asi nikdo kdo to měl na tiketu, bohužel tiket jednochybovka

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele