osmifinále - odvety
20.03.2014 19:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

SL Benfica - Tottenham Hotspur 2:2

Tottenham sice nakonec nedokázal postoupit do čtvrtfinále, s Evropskou ligou se však rozloučil více než důstojně - na hřišti favorizované Benfiky byl lepším týmem a o výhru přišel až penaltou v 5. minutě nastavení. Svěřenci Tima Sherwooda tak alespoň ukončili třízápasovou sérii porážek a mohou do zbytku sezony hledět s optimismem.

Spurs před zápasem trápila obrovská marodka, zejména pak v obraně; není proto divu, že Benfica zahájila zápas frontální ofenzivou. Stejně jako v prvním zápase, i tentokrát vypadali svěřenci Jorge Jesúse nebezpečně při standardních situacích, a už v 9. minutě z toho mohla být první trefa - Luisao však po rohu pálil mimo. Tottenham se nicméně z úvodního tlaku rychle vysvobodil a brzy to byl on, kdo diktoval tempo - ve 14. minutě poprvé zahrozil nikým nehlídaný Soldado, který pálil mimo, a téhož hráče následně po Chadliho sklepnutí na poslední chvíli zblokovala domácí obrana.

Hosté se čím dál více osmělovali, vedoucí trefa Benfiky proto přišla jako blesk z čistého nebe. Po 34 minutách hry si Eduardo Salvio poradil na křídle s Lennonem a vyslal do vápna skvělý centr, který Garay dokázal hlavou usměrnit za Friedelova záda. Pro Spurs to znamenalo, že nyní musí skórovat minimálně třikrát, bojovně naladěnému týmu to však apetit nevzalo a tlačil i po změně stran: Andros Townsend si úchvatně pohrál u lajny s Maxi Pereirou a poslal přesný pas na Sigurdssona, jehož tečovaná dělovka označkovala boční síť.

Benfica se krátce připomněla pokusem Siqueiry, kterého vychytal veterán Friedel, Spurs však drželi otěže hry pevně v rukou - a příchod Harryho Kanea jejich převahu ještě posílil. 12 minut před koncem konečně vyrovnal Chadli, který si seběhl z levého křídla do středu a z 20 metrů nedal Oblakovi sebemenší šanci; to však hostům nestačilo, takže útočili i nadále a prakticky okamžitě vstřelili další branku. Kane navrátil míč pod sebe Chadlimu, který se skvěle otočil kolem své osy a halfvolejem trefil volný prostor u Oblakovy zadní tyče.

Bleskový obrat v tuto chvíli znamenal, že další branka ve Slovincově síti by už znamenala prodloužení - a Spurs pochopitelně vycítili velkou šanci. Lennon mohl doklepávat do prázdné branky, situaci však na poslední chvíli vyřešil skvělým obranným zákrokem Luisao, a Kane se marně dožadoval penalty po souboji s Miralemem Sulejmanim. Když pak Oblak heroicky vychytal Sigurdssona s Kanem, mohlo dramatické utkání dospět do své finální tečky - Lima, kterého stáhl ve vápně k zemi Sandro, nařízenou penaltu sám proměnil.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
OVi.77

Není nic lepšího než mít vsazeno na neprohru benficy a koukat na penaltu v 93.min za stavu 1:2...no nic jdu pod sebou vytřít a vyměnit textil...

Reagovat
FC Porto

Jasně to proměnil

Reagovat
smazaný uživatel

že tě to baví srát si za takový low kurs do gatí - já měl neprohru Spurs, ale to jen proto, že sem nevěděl, že maj out celou obranu.

Reagovat
El Campeon

já to měl naopak,na výhru tottenhamu,takže na tu penaltu se mi nekoukalo nejlíp plus sem tam měl výhru basileje a sevilly,za 30 kč mě lima připravil o 4000 kč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele