základní skupiny - skupina B
16.12.2010 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Atlético Madrid 1:1

Loňský vítěz Atlético Madrid už může na obhajobu zapomenout! Španělé totiž nedokázali vyhrát na půdě Bayeru Leverkusen, a po remíze 1:1 se pakují už v základní části. Německý celek dostal do vedení Helmes, ovšem Atlético brzy srovnalo zásluhou Meridy, to však bylo z jeho strany vše.

Hned na úvod je potřeba říci, že Atlético si postup ze skupiny prohrálo jinde, například domácím zápasem s Arisem Soluň. Na německé půdě čekal obhájce těžký oříšek, který, jak se nakonec ukázalo, nebyl rozlousknut.

Leverkusen měl první příležitost, Nicolai Jörgensen měl dost času vystřelit, to se i stalo, ovšem střela letěla nad břevno De Geovy branky. Atlético pak začalo přebírat iniciativu, skvěle hrál především Agüero. Po hlavičce Domingueze předvedl dobrý zákrok Giefer. Ve 31. minutě se brankář Bayeru předvedl znovu, tentokrát skvělým zákrokem vychytal hvězdného Diega Forlána. První poločas skončil bez branek, ale Atlético mělo více ze hry.

Nicméně v 69. minutě utrpěli fanoušci hostí pořádný šok, obrana nedokázala zastavit Helmese a ten v běhu propálil brankáře De Geu - 1:0 pro Leverkusen. Atlético se trochu překvapivě vzpamatovalo hned za tři minuty, Agüero odvedl v pokutovém území senzační práci, pokryl si míč, nabalil na sebe tři protihráče, a pak včas přihrál střílejícímu Meridovi - 1:1. Šance Atlética vzápětí opět vzrostly.

Atlético se začalo drát více dopředu, obrovskou šanci měl v 77. minutě Mario Suarez, Giefer ale znovu parádně zasáhl a míč vyrazil. Také o deset minut později, přesněji už v 89. minutě trestuhodně zahodil svojí tutovku Agüero! Španělé ze závěrečného tlaku nic nevytěžili a s pohárovou Evropou se loučí.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com, uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
Langi

nechápu tak vysoký kurs na Leverkusen...vždyť v 5 zápasech dostal jen 1 gól! Navíc před domácími fanoušky budou těžko zápas vypouštět

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Videl sem jen prvni puli a Atletico jasne lepsi , ani ne tak ze by meli prevahu , ale meli pomerme dost sanci a Leverkusen se ani pomalu nedostal do zakonceni . Diego mel 3 slibny sance skoda no..

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen len tak dalej držím vám.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že mi Leverkusen postoupil. Na jejich obhajobu je třeba říci, že v Atléticu taktéž remizovali a nebyly horší a navíc měli jisté první místo, nejen postup. Vzhledem k tomu, že nehráli nejlepší hráči, je výkon přiměřený. Atlético zklamáním.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele