1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2010 21:05 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Unirea Urziceni 1:0

Jedenaosmdesát minut. Přesně tak dlouho dokázala vzdorovat rumunská betonárka z Urziceni anglickým sbíječkám.

Přes čtyřicet tisíc diváků vidělo trénink Liverpoolu zaměřený na centrování míčů do pokutového území, střelbu se střední vzdálenosti či zahrávání standardních situací. Proč tak silná slova? Hosté z Rumunska totiž přijeli do Anglie s velmi defenzivní taktikou. Ledacos napovědělo už základní rozestavení, které Unirea zvolila. Formace 4-5-1 napovídala, že gólové hody a hra na fotbal k vidění rozhodně nebude.

Praxe tomu dala za pravdu. Urziceni od úvodních minut trůnilo na své polovině, kde si dlouhou dobu vědělo rady, kterak trápit anglický kolos. Deset hráčů za půlící čarou, prakticky nulová ofensivní chuť. Přesně tak vypadal celý průběh zápasu.

Poprvé se před brankou hostí zajiskřilo hned v pětadvacáté vteřině. Dne otevřených dvěří v rumunské obraně využil Gerrard, který proběhl mezi stopery a ze vzdálenosti zhruba deseti metrů se pokoušel "z první" trefit šibenici. To se mu však jen o kousek nepovedlo.

Své štěstí zkoušel i Riera, který se ukázal pěknou střelou z větší vzdálenosti, kterou však vychýlil Galamaz a míč tak branku netrefil. Domácí hráč byl ve druhém poločase vystřídán Ryanem Babelem, po jehož příchodu se hra svěřenců trenéra Beníteze rozhýbala. Třiadvacetiletý útočník se prezentoval třeba přihrávkou na Gerrarda, který však v nadějné pozici branku netrefil.

Diváky tak s narustajícím časem musely napadat černé myšlenky. Vždyť Liverpool si v posledních šestnácti evropských zápasech "pochutnal" na vítězství jen třikrát! Domácí stratég však v pětasedmdesáté minutě poslal na hřiště útočníka rezervního týmu, Daniela Pacheca, a tento krok ukázal se býti rozhodujícím.

Možná nejmenší hráč na hřišti se odvděčil za důvěru tím nejlepším možným způsobem. V 81.minutě si totiž naskočil na centr, hlavou přistrčil Ngogovi, který se zblízka nemýlil!

Liverpool si zbytek zápasu pohlídal a vybojoval tak důlěřité vítězství, díky kterému bude mít ulehčenou pozici v odvěte, která se bude hrát na hřišti Urziceni.

Autor: Filip Horký / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0...rumuni budou bránit

Reagovat
smazaný uživatel

1x

Reagovat
milan78

pool byl ještě před rokem 1 cenová a dnes to je čtyřka jak brno

Reagovat
smazaný uživatel

Aby nakonec jeste nevypadli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele