1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2010 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Juventus otočil zápas s Ajaxem a postup má na dosah

Juventus sice v Amsterdamu prohrával, ale pak se probudil útočník Amauri a dvěma góly rozhodl o těsné výhře Bianconeri nad Ajaxem. Juventus si tak veze do domácí odvety hodně dobrý výsledek.

Ajax měl skvělý start, po 16 minutách se vydal do rychlého protiútoku, který vedl Miralem Sulejmani. Nejdražší posila v historii nizozemské soutěže se rozeběhla téměř z půlky hřiště, před vápnem obešla Zebinu a přesnou ranou k tyči prostřelila Buffona. Juventus se snažil bleskově odpovědět, Amauri svou hlavičkou sice gólmana Stekelenburga zaměstnal, leč nepřekonal. Další akci hostů založil Del Piero, na jejím konci byl pálící Diego, ale pokus byl zblokován na roh.

Na druhé straně dělal velké problémy Legrottagliemu hvězdný Luis Suarez. Ten v jednom okamžiku běžel sám na branku, když ho zastavil právě stoper Legrottaglie, ale nakonec se pískalo proti brance Ajaxu, kvůli Suarezově faulu. Del Piero poté připravil první branku Staré Dámy, a že to byla vskutku povedená kombinace. Veterán Del Piero utekl po levé straně, patičkou přihrál De Cegliemu a ten přesným pasem našel Amauriho, jenž si již jako správný zakončovatel hlavičkou poradil.

Hosté otočili vývoj skóre po hodině hry a opět u toho byla dvojice Del Piero - Amauri. Kapitán Juve se opět ocitl na levé straně, tentokrát sám odcentroval a Amauri opět vystoupal nejvýše, aby hlavičkou zasadil další nechytatelnou ránu. Po pár minutách mohlo být opět vyrovnáno, ale De Jongově zakončení chyběly milimetry. Siem De Jong dostal ještě větší příležitost v 78. minutě, ale tentokrát pro změnu zazvonila tyč. Ajax už se poté nedokázal dostat do zápasu a do Turína pojede s nepříznivým výsledkem. Kaňkou za povedeným zápasem byla pro Juventus červená karta Hasana Salihamidžiče, jenž v nastavení předvedl nebezpečný zákrok.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude to jasný debakl 0:5. Juve je robijou, ajax na italské kluby neumí.

Reagovat
smazaný uživatel

Prdlajs leda, AFCA vyhrajéé Juve je ted ve sra***

Reagovat
afc ajax

ale no nefandi tomu juventusu tak suarez im to ukáže 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas se vysílá na ČT4 Sport , jinak 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

0:0...nuda

Reagovat
AjaxFans

blbec

Reagovat
smazaný uživatel

2 ...........FORZA JUVE !

Reagovat
smazaný uživatel

ja to typuju na 2:0 pro Juventus

Reagovat
smazaný uživatel

No som potešený, kolkí veria Juve a ja nie som výnimkou, zaberte borci, pomstite moj Slovan Bratislava hentú "hokejovú" arenu treba vybrakovať Forza Juve

Reagovat
afc ajax

takú ARĚNU slovan v živote nebude mat

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
diastan

X .....Juve podle me budou betonvat jak sileni

Reagovat
AjaxFans

nic jiného neumí

Reagovat
JuveIt

FORZA JUVEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele