základní skupiny - skupina A
23.10.2008 18:15 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Schalke 04 - Paris Saint-Germain 3:1

Ve skupině A odstartovalo svou pouť za postupem nejlepším možným způsobem německé Schalke. V prvním zápase si po přesvědčivém výkonu poradilo s Paris Saint Germain. O výhru 3:1 se gólově postarali Kuranyi, Altintop a vlastní gól si vstřelil Mabiala. Hosté dokázali v nastaveném čase snížit zásluhou Chantomeho.

Od začátku bylo jasné, kdo je v dnešním favoritem. Klub z Gelsenkirchenu už ve druhé minutě velmi nebezpečně zaútočil a nad pařížským velkoklubem stáli všichni svatí. Na nebezpečný centr Rafinhy v pokutovém území jen těsně nedosáhli Kuranyi i Bordon. Zanedlouho hosté museli čelit také tvrdé hlavičce Jonese. Ta sice v bráně ještě neskončila, ale o tři minuty později se už domácí radovali ze vstřeleného gólu.

Centr Kobiašviliho se snažil odvrátit Mabiala, jenže míč nešťastně tečoval a poslal jej do vlastní brány. Pařížané se snažili ještě v prvním poločase s výsledkem něco udělat, ale vyrovnat už nedokázali. Největší příležitosti ke vstřelení branky měl Mateja Kežman, ale ani jednu neproměnil. Všechny nevyužité šance PSG musely začít pořádně mrzet v 39. minutě, kdy se prosadil Kuranyi a stanovil konečný poločasový stav.

Hosté začali druhý poločas velmi aktivně, snažili se hrát útočně a konečně vstřelit branku. Ovšem pokaždé narazili na problém v podobě domácí obrany, která odrazovala bez větších problémů jeden útok za druhým. Jedinou střelu během prvních deseti minut si na konto připsal Loris Arnaud. V 69. minutě přišel poslední a rozhodující zásah Schalke. Třetí gól přidal turecký útočník Halil Altintop. PSG výsledek pouze korigovalo. Střelou mezi nohy brankáře Neuera se prosadil Chantome.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele