1. kolo - odvety
28.09.2006 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SLAVIA V TOTTENHAMU NEUSPĚLA

Z českých klubů se s Pohárem UEFA loučí jen pražská Slávia. Na hřišti Tottenhamu zopakovala výsledek ze Strahova a evropské poháry pro ni letos končí. V Anglii však zanechala svou hrou velmi dobrý dojem.

Slávia nastoupila s jediným útočníkem Fořtem a hned v úvodu přežila dvě solidní příležitosti domácích. Ve třetí minutě zleva ostře centroval Chimbonda a slávistická obrana s vypětím všech sil odvrátila míč před nabíhajícím Midem. Za minutu pak roh zahrál Jenas a Davenportovi chyběly před odkrytou brankou centimetry.

Oproti prvnímu zápasu na Strahově se hrálo ve velkém tempu, o což se starali především domácí. V první půli se Slávia osmělila vlastně jen dvakrát. Hrdlička se pěkně uvolnil před vápnem, jenže pokazil střelu, brankáře Robinsona naopak málem zaskočil Fořt, který hlavou trknul do Krajčíkova centru a donutil domácího brankáře rychle zaujmout správné postavení.

Domácí z vytrvalého bušení do soupeře těžili množství standardních situací. Po dalším rohu už White Hart Lane chtěla aplaudovat Robbiemu Keanovi, jenže ten mířil jen do boční sítě. Stejný hráč pak dvě minuty před přestávkou spálil největší šanci poločasu. Po rychlé akci Spurs poslal Chimbondův pas jen do Kozáčika.

Druhý poločas odstartovaly dvě táhlé střely Krajčíka, obě šly nad. Slávia přidala k agresivitě, které se vyrovnala Tottenhamu i v první půli, i držení míče a občas i povedenou kombinaci a najednou dokázala více času trávit na půli soupeře. K větší příležitosti se však nedostala, naopak domácí běželi dva na jediného obránce, ale Zokora přihrál nepřesně.

Hosté se snažili, trenér Jarolím se ještě snažil povzbudit svůj tým k ataku, v 79. minutě však rozhodl Robbie Keane. Centr Chimbondy sklepl Ghaly ke Keanovi, který přes Latku poslal míč přesně k tyči. V závěru český tým otevřel hru, chtěl alespoň vyrovnat, což domácí odměnili nebezpečnými brejky. Druhý gól Keana neplatil pro ofsajd, obrovskou šanci pak spálil po Chimbondově centru hlavičkující Mido.

Další české překvapení na úkor favorita se tedy dnes nekonalo, Slávia se však v žádném případě za předvedený výkon nemusí hanbit. Nebýt ustrašené hry na Strahově, mohla proti Tottenhamu dopadnout daleko lépe.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
HOST*aless

Tottenham vyhraje s handicapem 2:0,3:1

Reagovat
smazaný uživatel

a vono hovno! jenom 1:0

sice sem to neviděl,ale dal bych ruku do ohně za to,že Slavia za celej zápas ani jednou nevystřelila na bránu.

Reagovat
smazaný uživatel

pozn.ty články nad diskusí nikdy nečtu

Reagovat
PJ

Reagovat
smazaný uživatel

tak sio je čti,vole!

Reagovat
HOST*aless

no jo, nevyšlo to

Reagovat
smazaný uživatel

To teda ne, ale tohle byla tutovka. Tak snad další rok. A nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Zcela reálně si přiznejme, že tohle bylo nad naše současné síly. Sice zápas slušnej, i šance byly, ale je otázka, jestli by třeba po případnym gólu Spurs nepřidali... Prostě staví se stadion, neni na zkušený posily a se "školkou" si nemůžeme v Evropě vyskakovat. Snad to bude o to lepší v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

No v Evropě prober se Slávie je v Hájí a do Evropy se pře Bolku, Liberec, Spartu nedostane

Reagovat
smazaný uživatel

Nepostříkej si monitor

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj po tobě se opičit nebudu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele