Reportáž

SPARTA DOSTALA V BELGII LEKCI

Pražská Sparta ani druhé vystoupení ve skupině Poháru UEFA nezvládla, na hřišti belgického Waregemu prohrála 1:3. Sice častěji držela míč, ale nebyla schopna prakticky nic vymyslet a domácí z brejků trestali její obrovské mezery v obraně.

Sparta začala aktivně a hned v prvních minutách se dostala k obléhání branky Geerta De Vliegera, ale domácí hned při první příležitosti předvedli v celé kráse svou největší přednost - rychlé protiútoky. Šimákovi se Sylvestrem nevyšla na hranici pokutového území narážečka, míč se velmi rychle dostal na druhou stranu před branku Sparty, chytrá přihrávka za obranu našla Cédrica Roussela, při jehož hlídání zaváhal Řepka, a domácí útočník prostřelil Grigara - 1:0.

Sparta se oklepala, dál pokračovala ve své hře a v deváté minutě se zlobila na rozhodčího, který neodpískal penaltu za stažení Libora Doška. Pak se v šanci ocitl Kolář, ale byl tak překvapen, že míč nezpracoval. Z chyby v úvodu se Sparta nepoučila a přišel trest. V 17. minutě domácí rozehráli další rychlou akci, pas za obranu dostal nikým nekrytý Stijn Meert a vychutnal si Grigara přesnou střelou k tyči - 2:0.

I dál měl zápas podobný scénář. Sparta častěji držela míč, ale v šancích selhávala, Šimák v dobré pozici přestřelil hlavou a později po narážečce s Doškem pálil znovu vysoko nad. Domácí hrozili z brejků, jeden vyřešili Kadlec se Zabavníkem s problémy, další pak Řepka včasným skluzem. V obraně letenských však byl nadále chaos. Ve 35. minutě šel před Grigara dlouhý centr, stopeři měli dostatek času zareagovat, nechali však mezi sebou hlavičkovat zcela volného Roussela a Blažkův náhradník v brance musel zasahovat. Po následném rohu Řepka s Kadlecem společně podskočili centr a štěstím Sparty bylo, že hlavičkující Sergeant míč pořádně netrefil.

Sparta byla prakticky neškodná, domácí byli nebezpeční už i z postupných útoků. Až tři minuty před přestávkou protáhl De Vliegera povedeným přímým kopem Šimák a v poslední minutě pěkně se probíjejícího Sylvestreho zastavil Van Nieuwenhuyze.

Do druhé půle vstoupili Sparťané znovu aktivně, ale nic nového nevymysleli. Bezvýsledně obléhali šestnáctku, chyběl jim větší pohyb a akce tak většinou končily přihrávkami na obsazené spoluhráče. Došek uspěl v souboji s brankářem a sebral mu centr, ale nic z toho nevytěžil, později po Zabavníkově centru nedoskočil metr před brankou Lustrinelli.

Po marném bušení do zahuštěné obrany tak přišlo znovu to, co asi přijít muselo. Na hranici šestnáctky skončila v 62. minutě další akce Sparty a domácí vyrazili k brejku. Přihrávku za pomalu se vracejícího obránce dostal Roussel, nacentroval před branku a Tomáš Řepka, ve snaze odvrátit před nabíhajícím Sergeantem, překonal Grigara sám. Jakoby tak korunoval mizerný výkon jak svůj vlastní, tak i celé obrany.

Sparta byla stále stejně bezradná, šanci si vypracovala až v 77. minutě, kdy Sivok vrátil před branku přetažený centr a Došek těsně minul. Domácí kontrovali střelou do boční sítě z kopačky Roussela, ale pět minut před koncem přece jen přišlo alespoň zkorigování výsledku. Spartě se povedla rychlá akce - dlouhý pas do křídla vrátil Matušovič parádně z první před branku a tam byl první Mauro Lustrinelli - 3:1.

Kdyby švýcarský reprezentant hned za pár desítek vteřin využil další šanci, mohlo být ještě v závěru veselo. I tak se ale Sparta dostala k závěrečnému náporu, jenže byly z toho jen dvě nepřesné rány Šimáka a dvakrát pálil mimo také kapitán Sivok, zvlášť v první minutě nastavení se ocitl ve výhodné pozici.

Sparta tedy prohrála i druhý svůj zápas ve skupině a její šance na postup tak výrazně poklesly - na kontě má pochopitelně nulu a nelichotivé skóre 1:5.

Autor: Petr Starý

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasná 1

Reagovat
Shevchenko

a bude klid

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta měla v zápase s Espanyolem smůlu (ikdyž pravda, že Řepkův faul bylo jasný disko..., ale Espanyol moh taky dostat červenou ) takže doufám, že se teďka zvedne a ještě zamíchá postupovými kartami... Dál jdou určitě Espanyol a Ajax a o 3.místo se porvou Warengem (který překvapivě vyhrál v Austrii, což ho možná dosti namotivuje), Austria a Sparta... Jakožto ACS věřím v postup Sparty

Reagovat
HOST*

Taky bych řekl.Bohužel si ale myslím ,že bez toho kreténa Řepky by to bylo jednodušší

Reagovat
HOST*

ty si chlapče pleteš smůlu z nemohoucností. Sparta na to prstě nemá a dneska to nejspíš potvrdí. Na postup nemá v každém případě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakožto ACS věřím v postup Sparty // tak teď už nevěřím Co víc od Lustriho chce trenér Bílek? Spolupráce Mauro-Miro funguje myslím si daleko víc než kdokoliv jinej s kýmkoliv v současné Spartě, ale Bílek prostě pořád nenechává hrát Maura od začátku a to je škoda... Dobře, beru Doška, kterej ty goly občas dává, ale ten kolář... nevim no... spíš než do útoku mi příde na vystřídání na kraj zálohy... třeba na posledních 20 minut... je to škoda, po týhle ostudě neveřim snad už ani v přijatelnej výsledek ve Vídni

Sparta měla ze všech tří českých záastupců rozhodně nejlehčí skupinu, bohužel zatim nezískala ani bod... včera to byl, děs a hrůza

Reagovat
Marv

Sparta se dostane rychle do dvoubrankoveho naskoku (Došek 2). Waregem sice snizi, ale pak Došek zkompletuje hattrick, aby 10 minut pred koncem zvysil svym 4.golem na 4:1 pro Spartu. V zaveru upravi vysledek stridajici Jun

Reagovat
HOST*čuník

ses posral v kině

Reagovat
smazaný uživatel

nepo*ral, to je celkové skóre Sparty

Reagovat
HOST*čuník

tak to jo

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fakt se nezlobte, ale já stále čekám na tu formu, kterou se už minimálně měsíc ohánějí

Reagovat
smazaný uživatel

Forma je, ale soupeř nesmí klást odpor

Reagovat
HOST*filip

Kam pořád se ta sparta s... když nic neumí

Reagovat
HOST*Fugas

je mi 19, a celou tu dobu fandim Spartě, můžu říct že dneska to byla nejpotupnější porážka co si pamatuju (ani při derby 1:4 sem nebyl tak zklamanej )

Reagovat
HOST*cracker

mi povidej fandim spartě odjakživa, ale takovej vykon hanba

Reagovat
HOST*

Jak já Vám to přeju!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak. Takovouhle nemohoucnost a sterilitu jsem ještě neviděl. Nechápu, co dělá na hřišti Kolář. To je hráč, kterej si nezpracuje přihrávku letící jakoukoli rychlostí . O jeho pomalosti a neschopnosti přejít přes hráče už psát ani nebudu .

Včera udělala Sparta ostudu, o tom žádná. Fakt se stydím .

A merenguesi, jen ti připomenu jeden výsledeček: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kolář je fakt strašidelnej, ale co tam ještě proboha dělá Šimák? Góla snad letos nedá, kloudné finální přihrávky se asi taky nedočkáme... Když ho srovnám s Matušovičem, který vymyslí 70% vašich gólů (včera opět) a přesto se každý týden třepe o flek, tak je asi jasné, že Bílek neměří všem stejně.

Ale co, aspoň se už konečně trefil Řepka

Reagovat
PJ

Tak Šimák byl jedinej, kdo se při tý včerejší bídě aspoň o něco snažil... Že by měl pokaždý radši místo poslední kličky přihrát nebo že mu ty rány z dálky většinou letí mimo, to je ale fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě dostal Bílek - dostanou na prdel, on to sice přizná, ale hned nezapomene dodat, že by proti nim soupeř za normálních okolností ( alias kdyby nehráli jak klub z přeboru ) neměl šanci. To je arogance až to bolí...

Reagovat
smazaný uživatel

Matušovič je jediný schopný hráč. Zápas jsem bohužel neviděl, ale Kolářovy výkony se mi líbí, podle mého názoru patří do základní sestavy. S tím Řepkou je to fakt sranda. Ještě se mi líbil názor Belgičanů: "Překvapila nás nemotorná obrana Sparty." To si dokážu vysvětlit snad jen tím, že ji před zápasem moc nesledovali, pže my už to víme dávno všichni.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je dvojcie oblbíených klubů, jak má být.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl jsem jet do Vídně,ale radši zajdu na kulec!!!

Reagovat
Marv

Stejne uz tam nepujde o postup ,ale o 4.misto ve skupine... Ja byl na Espanyolu a pak sem si taky rikal proc sem nezustal doma

Reagovat
smazaný uživatel

No jo to je strašný co ty sparťani vytvářejí a jak to kurvěj to snad ne No oni musejí taky pochopit, že Waregem není Brno nebo Slovácko Waregem doma porazil Loko Moskva tak jsem čekal min. remízu 1:1 ale tohle to je ubohý

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl někdo kolegu "spartičku"? Chybí mi tu tam "Hřebíkova deka"

Reagovat
HOST*Lukáš

Na evropu prostě nemaj akorát vymlouvat se rudý kůže uměj výborně je to soubor kreténů

Reagovat
HOST*stoky

fuck off Sparta !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele