3. kolo - 1. zápasy
28.11.2002 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Slovan Liberec - Panathinaikos FC 2:2

Slovan Liberec dnes nastoupil do 3. kola Poháru UEFA. A nestál proti němu nikdo jiný, než Ligou Mistrů ostřílený řecký tým Panathinaikos Athény. Ale to Liberci nedělalo větší problémy, zápas byl po celou dobu spíše vyrovnaný.

Už v páté minutě se k míči dostává Blaha a krásnou kolmicí za obranu uvolňuje Gyana Baffoura. Tomu sice jeden z obránců řeckého celku míč vypichuje, ale jen před dobíhajícího Samuela Slováka, který má téměř odkrytou bránu. Z náhlé šance je ale překvapený a jeho střela míří o několik metrů vlevo od brány Panathinaikosu.

Ovšem ve 12. minutě nastává jeden ze zlomů utkání, Johana zbytečně fauluje v pravém rohu vápna pronikajícího útočníka Olisadebeho a je nařízena penalta. Tu bez problémů proměňuje Basinas, gólman Zbyněk Hauzr nemá šanci.

Zhruba od 18. do 30. minuty si Liberec vytvořil téměř souvislý tlak, ale Panathinaikos mu větší šanci nedovolil. Hlavně Baffour předvedl několik skvělých momentů v zápase. Asi ve 26. minutě se obtočil kolem obránce a ve skluzu vypálil, o dvě minuty později předvedl efektní kličku na hranici soupeřova vápna.

Liberci se podařilo vyrovnat Zbončákem ve 45. minutě, hlavní podíl na gólu měl opět Gyan Baffour. Skvělou přihrávkou poslal Zbončáka do jasné šance a ten nezaváhal.

Ve druhém poločase byla hra vyrovnaná, i když se oba týmy střídaly v takových "malých tlacích". Ovšem snažení Panathinaikosu bylo odměněno - v 52. minutě vsítil gól do branky Liberce polský internacionál Emanuel Olisadebe.

Stejně tak jako se penalty dočkali hráči aténského klubu, zapískal rozhodčí penaltu i na druhé straně za jasné držení za dres. Penaltu bez problémů v 82. minutě proměnil Samuel Slovák. Liberec si tak do odvety přece jen uchoval naději na postup.

Autor: Jan Werner

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Lukáš Lisý

Sem napište text.Liberec předvedl celkem dobrý výkon, zvláště do 13minuty.Do této minuty hrál Liberec skvěle a nepustil soupeře na svou polovinu, ale neproměňování šancí Liberce a následný pokutový kop dostal do pohody Libereckého soupeře.Liberec by potřeboval koncového hráče!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele