Serie A - souhrn 32. kola

09.04.2016, 16:51, aktualizováno 11.04.2016, 22:41
Komentáře a souhrny
Simone Inzaghi na lavičce Lazia debutoval přesvědčivou výhrou v Palermu. Juventus zvládl šlágr kola v Miláně, když tamější AC přetlačil poměrem 2:1. Neapol na to zareagovala triumfem nad Hellasem, ztratilo naopak AS. Inter veze tři body ze hřiště Frosinone. Chievo si nejtěsnějším rozdílem poradilo s Carpi, Janov veze výhru 1:0 ze Sassuola, Fiorentina neuspěla v Empoli...

AS Řím - Bologna FC 1:1

11.04.2016 20:45

Góly: 50. Mohamed Salah - 25. Luca Rossettini

Vlci na domácím hřišti postrádali štěstí a po třech nastřelených tyčích se loučí s Bolognou po remíze. Hosté se ujali vedení díky brance Rossettiniho, na kterou po příchodu Tottiho odpověděl Mohamed Salah.

Bologna jela do Věčného města s jasným úmyslem co nejvíce znepříjemnit život domácímu AS. To se ale nachází v nejlepším možném rozpoložení a navíc měli hráči více času na regeneraci. Tu úspěšně nedokončil Seydou Keita, kterého v sestavě nahradil Daniele "Capitano Futuro" De Rossi. Na Tottiho zbyla jako poslední dobou již tradičně jen lavička, to samé platilo pro Maicona, Strootmana nebo Edina Džeka. Místo nich dal trenér Spalletti důvěru tradičnímu rychlostnímu trojlístku.

Bologna se pod trenérem Donadonim dočkala zlepšení formy i výsledků a navíc spoléhala na kouzlo sudího Massy. Pokud pískal na Stadio Olimpico on, domácí AS jen těžko sbírali body. Kromě Massy ale Felsinei spoléhali především na kádr, do kterého se od prvních minut vešli hráči jako Masina, Diawara, Donsah, Floccari nebo Mirante. Někdejší římský útočník Mattia Destro je stále zraněn, takže se dnes proti bývalému klubu nepostavil.

AS se do svého soka pustilo bez obav a díky rychlé kombinaci se k míči dostal Iago Falqué. Ten nad ničím moc nepřemýšlel a krásně vypálil! Brankář Mirante si hodně oddychl, když viděl, jak se balon odráží od břevna ven od brány. Brankář Mirante musel být neustále ve střehu, ačkoli římskému celku chvíli trvalo, než se dostal do tempa. Kamery posléze zachytily tváře Džeka s Tottim a jejich výraz byl dosti výmluvný.

Záloha Bologně velmi dobře fungovala a dařilo se jí v prvních chvílích utkání negovat jakékoli snahy AS o zrychlení hry vertikální nahrávkou. Další míč do vápna našel hlavičkujícího Mohameda Salaha, který však mířil jen do tyče! Následný gól El Shaarawyho padl z ofsajdu. Na opačné straně zakončoval Floccari, ale s ním se skvěle vrátil De Rossi. Pak AS spálilo obrovskou šanci, za kterou pykalo. Perotti totiž vysunul Salaha, který postupoval sám na Miranteho, jenže od Miranteho se balon odrazil do tyče!

A protože Pjanić při dorážce podklouzl, Bologna mohla do útoku. Jeho zakončení bylo pro AS hodně hořké, protože se naplnilo staré známé přísloví. Rossettini si naskočil na dlouhý pas a před Szczesnym hlavičkoval přesně mimo dosah polského brankáře!

Bologna šokovala Stadio Olimpico, ale působila dojmem týmu, který splnil svou misi a má hotovo. Ještě více se zatáhla a nechala domácí hrát. Do zakončení se dostal opět El Shaarawy, jenže jeho akrobacie nevedla ke gólu. AS tak do kabin odcházelo se smutnou tváří, zatímco Bologna se radovala a dál chtěla spoléhat na štěstí. Snad jen Donsah nepůsobil svěžím dojmem, ale to se dá přičítat zranění, které jej donutilo opustit hru před poločasem.

Ten druhý začal toužebně očekávanou vidinou. Snem, po kterém volalo mnoho fanoušků římského celku. Přišel čas kapitána Tottiho. A zkušený veterán s hned dostal do šance, když naservíroval balon Salahovi. Ten ale opět trefil jen tyč! Tottiho přítomnost ale byla znát a konečně se začalo dařit. Mohamed Salah, který až dosud pálil jednu příležitost za druhou, čerpal ze skvělé nahrávky právě od Tottiho a další jeho samostatný postup už skončil brankou!

Giallorossi se s kapitánem na hřišti hnali za další brankou. Dnes opravdu neměli štěstí a doufali, že Tottiho přítomnost věci změní. Jenže dlouho se jim nedařilo. Domácí sic stupňovali svůj tlak, jenže Bologna dnes výtečně bránila a nedovolovala Vlkům otočit skóre. Při každém dotyku Tottiho s míčem publikum dávalo jasně najevo svou náklonnost ke kapitánovi. I kdyby Totti skákal vedle lavičky panáka, tleskalo by vestoje. Jenže ani to dnes AS nestačilo.

El Shaarawyho nahradil Edin Džeko, který se však do hry moc často nedostával. Bologna výtečně bránila a nakonec její snaha stačila na to, aby AS na jeho hřišti obrala o body a získala alespoň jeden. Vlci dnes neměli štěstí a remíza je pro ně ztrátou.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - SS Lazio 0:3

10.04.2016 20:45

Góly: 10. Miroslav Klose, 15. Miroslav Klose, 72. Felipe Anderson

Premiéra trenéra Inzaghiho na lavičce Lazia dopadla skvěle. Jeho svěřenci si hladce poradili s neškodným Palermem 3:0 a ještě se vrací do bojů o šesté místo a případnou Evropskou ligu. Vedení Biancocelesti zařídil rychlými dvěma brankami Klose a výsledek ve druhé půli pečetil Felipe Anderson.

Na Sicílii se představila klasická divoká atmosféra a sudí nejenže několikrát napomínal domácí obecenstvo, ale načas kvůli pyrotechnice dokonce musel přerušit utkání. To už ale bylo v době, kdy Lazio vedlo a plně kontrolovalo hru.

Simone Inzaghi si těžko mohl představit lepší začátek. V 10.minutě rozehrál rohový kop Bíglia, míč ve vápně propadl až ke Klosemu a ten nekompromisní dělovkou k tyči otevřel skóre utkání. Ze strany německého šutéra to nebylo vše, za dalších pět minut vypálil Keita Baldé a Klose pohotovou dorážkou zvýšil už na 2:0. Zatímco Simone Inzaghi zažíval eufórii, jeho trenérský protějšek Walter Novellino se mohl uzoufat. Lazio mohlo ovládnout první poločas mnohem výraznějším výsledkem, ale Keita Baldé ve dvou velkých šancí nepochodil.

Lazio ve druhém poločase žádný "blázinec" nedovolilo, nadále kontrolovalo hru, bylo lepším týmem a vstřelilo i třetí branku. Ještě než se tak stalo, střílel z otočky těsně vedle Candreva, a o chvíli později sudí kvůli nepokojům v hledišti a pyrotechnice na hřišti přerušil hru. Jakmile se pak začalo hrát, přišla již avizovaná třetí branka. Felipe Anderson se v běhu dostal za domácí defenzívu a svojí šanci chladnokrevně zakončil.

O vítězi utkání nebylo pochyb. Palermo sice mělo následně šance výsledek alespoň korigovat, ale Marchetti za svá záda nic nepropustil. A nic na tom nezměnilo ani dlouhých sedm minut nastaveného času.

Více informací k zápasu

Turín FC - Atalanta Bergamo 2:1

10.04.2016 15:00

Góly: 35. Bruno Peres, 46. Maxi López - 82. Luca Cigarini

Turín nakonec dokázal vybojovat tři body a hosty z Bergama porazil. Domácí Býci hráli po celé utkání lépe a po brankách Perese s Maxim Lópezem zaslouženě vedli. Hosté ještě v závěru utkání zdramatizovali vývoj zápasu brankou Cigariniho, ale ani ta nakonec na body nestačila.

Turín se po delší době drápe nahoru a dnes chtěl navázat na dobré výsledky před vlastními diváky. Trenér Ventura postavil osvědčenou obranu v podání trojice Bovo, Glik a Moretti, nejvíc pak spoléhal na brankáře Padelliho. Do útoku se při nechtěné absenci Cira Immobileho postavil zlepšující se Andrea Belotti, kterému asistoval zkušený útočník Maxi López. Atalanta je zatím velkým zklamáním pro své fanoušky a její vzdálenost od sestupových příček tomu odpovídá.

Granata začala velmi dobře a od prvních minut se pokoušela vytvořit na hosty tlak. To se jí celkem dařilo, protože byla mnohem aktivnější. Spolupráce mezi Belottim a Lópezem ale nikam nevedla a ani střela od Maxiho Lópeze se nevešla mezi tři tyče. Turín byl mnohem lepší, ale nedařilo se mu projevit svou aktivitu gólově. Atalanta naopak působila laxním dojmem, což mohl vyvrátit mladík Conti. Ten si naběhl za obranu a dostal se až před brankáře Padelliho, ale z velkého úhlu nakonec trefil jen boční síť!

Orobici dál hrozili po krajích a další takovou šanci spálil zkušený bek Dramé. Ten se dostal ke střele zpoza šestnáctky, jenže skvěle zasáhl pozorný Padelli a vyrazil míč mimo tři tyče na roh. Atalanta možná neměla míč na svých kopačkách tak často, ale když už se dostala do šance, vždycky to vypadalo hodně nebezpečně. Po třiceti minutách si další podobnou akci nechal pro sebe Pinilla, který ale nakonec střelou v pádu minul!

A to se stalo Atalantě osudným. Jen o čtyři minuty později totiž Turín využil první pořádnou šanci utkání. Bruno Peres si skvěle zpracoval krásnou nahrávku za obranu a ze strany pádil na brankáře Sportiella. Celá akce skončila krásnou a přesnou ranou pod břevno, takže se Býci radovali!

Z domácích touto brankou spadla nervozita a začali se častěji dostávat k vápnu Sportiella. Povedl se jim především začátek druhé půle, kterou hosté prospali. Obránce Peres poslal vpřed krásný balon, na který si naběhl Maxi López. Ten navíc ustál souboj s obráncem Palettou, uvolnil se a krásnou ranou prostřelil brankáře Sportiella podruhé - 2:0 pro domácí Býky!

Jak se zápas chýlil ke konci, začal postrádat jakékoli tempo. Možná si domácí byli vědomi své převahy a hostům se nedařilo vymyslet nic kvalitního. Dlouho jim trvalo, než se vůbec dostali k vápnu brankáře Padelliho a nápor z první fáze utkání byl pryč. Osamocený Marco Borriello se bil na hrotu útoku, jenže bez výraznější podpory spoluhráčů. Atalanta zaznamenala alespoň čestný gól. Deset minut před koncem se dočkal alespoň Luca Cigarini, ale jeho branka už body neznamenala.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Udinese Calcio 2:0

10.04.2016 15:00

Góly: 58. Pablo Armero (vl.), 85. Fernando

Sampdoria zvládla náročný duel a Udinese poslala domů s prázdnou. Trenér Montella hrál o hodně, protože sestupové pásmo se přibližovalo. Ale nakonec bere tři body díky vlastní brance Armera a závěrečné trefě záložníka Fernanda.

Sampdoria chtěla tř body, aby měla trochu více klidu na práci. Jenže proti Udinese měla hodně náročný úkol před sebou, neboť Udinese v minulém kole šokovalo celé calcio, když si odneslo tři body z utkání proti Neapoli. Dnes to byl především duel dvou výborných brankářů, kteří drží své kolegy velmi často nad vodou díky parádním zákrokům. Prvních pár minut bylo ale velmi nesmělých a ani jeden z brankářů nemusel do akce.

Domácí postupně zvyšovali svou aktivitu, leč obránci Udinese si velmi dobře počínali a jejích snahy zastavovali s přesností i razancí. Do akce se nedostal Muriel ani Fabio Quagliarella, který má za úkol pomoci ofenzívě Dorie. Lodi vysouval na opačné straně Zapatu, ale k němu se balon také nedostal. Pěkný centr Barreta ze strany rovněž nevedl k hlavičce, protože zasáhla pozorná obrana. Fabio Quagliarella už se na trápení nemohl dívat, takže jeho krásná rána vypadala hodně nadějně. Ale nakonec ji zastavilo břevno za řeckým brankářem!

Po třiceti minutách platil Qugaliarella dál za jednoho z nejnebezpečnějších hráčů na trávníku, což dokázal krásnou ranou. Ta ale skončila těsně vedle tyče! Pár minut před koncem první půle mohl konečně své trápení protrhnou Luis Muriel. Jenže někdejší hráč právě Udinese po centru ze strany přestřelil neuvěřitelným způsobem svatyni! Deset minut po začátku poločasu druhého byl ve skvělé šanci Lorenzo De Silvestri, jenže také on spálil svou šanci po centru.

Po hodině hry se ale konečně měnilo skóre utkání, protože Muriel vypálil a rána se odrazila od Pabla Armera za brankáře Karnezise do sítě - 1:0 pro domácí Námořníky.

Ten měl práci také o pouhou minutu později, když vyrážel skvělý pokus aktivního Muriela. Pak tempo hry opadlo a Udinese působilo bezbranným a především bezradným dojmem. Hru domácích měl režírovat a uklidnit David Ivan, ale na trávníku strávil jen dvacet minut, než se odebral za čáru kvůli zranění. Brankář Viviano si oddychl poté, co se zranil při pokusu o vyboxování míče a upadl, ale Kuzmanović naštěstí pro něj pálil vedle!

Celé utkání vyřešil brazilský záložník Fernando, který si naběhl za vápno a krásnou ranou propálil brankáře Karnezise. Tím stanovil konečný účet utkání na výsledek 2:0 a běžel děkovat spoluhráči Cassanovi za krásnou nahrávku. Doria tak nakonec vítězí na Zebrami a trenér Montella mohutně slaví. Doria se konečně radovala ze tří bodů a vzdalují se jí sestupové problémy.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Hellas Verona 3:0

10.04.2016 15:00

Góly: 33. Manolo Gabbiadini, 45. Lorenzo Insigne (pen.), 70. José Callejón

Neapol roznesla Hellas a hodně jej přiblížila druhé lize. Pád, který se těžko zastavuje, začal mnohem dříve, ale dnes působila Verona stejně odevzdaně a na Neapol neměla v žádném případě. O góly se postarali Gabbiadini, Insigne a Callejón.

Neapol se chtěla ukázat a předvést, že umí hrát a vyhrávat i bez Gonzala Higuaína. Dlouhý trest pro nejlepšího ligového kanonýra chtěl trenér Sarri využít k tomu, aby hráče správně motivoval. A zejména pro Manola Gabbiadiniho to byl signál k útoku. Vedle málo využívaného střelce se postavili hráči jako Insigne, Hamšík, Callejón, López, Hysaj nebo Albiol. Hellas bojoval o záchranu a spoléhal na to, že zázraky se občas stávají.

Neapol stále nevzdává duel s Juventusem Turín a chce jej vyzvat na souboj o Scudetto. Turínský celek má mnohem větší šance, ale Sarri a spol. to nevzdávají ani bez střelce Higuaína. Neapol vlétla na svého soka opravdu hodně ostře a Hellas se velmi často jen bránil. Už po deseti minutách fauloval před vlastním vápnem mladý defenzivní záložník Federico Viviani, který se hodně obával, co s tím soupeř udělá. A byla z toho nebezpečná situace, protože Lorenzo Insigne krásnou ranou trefil tyč za brankářem Gollinim!

Do stejného místa později pálil také Manolo Gabbiadini, který se rozhodl chytit šanci za pačesy při absenci Higuaína si říci o nominaci na EURO. Verona velmi často chybovala, čímž dávala Neapoli jednu šanci za druhou, aby otevřela skóre emotivního duelu. Na Gabbiadinim byl znát chuť hrát a dokázat, že si zaslouží uznání i přes životní formu argentinského konkurenta. Další jeho únik za obranu vychytal mladý brankář Gollini, který se dnes vyznamenal.

Hellas moc šancí neměl, touha vyhrát z něj nebyla cítit, zato nervozitou přímo oplýval. Stačilo ale třicet minut na to, aby se domácí Partenopei prosadili. První branku zápasu měl na svědomí právě střelec Manolo Gabbiadini, který dorazil do brány krásnou ránu Jorgina, s níž si ještě brankář Gollini poradil. Na dorážku vysokého útočníka už ale neměl - 1:0.

Jasná převaha pomáhala Neapoli diktovat tempo zápasu, které však nebylo nijak vysoké. Přesně na hranici uplynutí stanoveného času pro jeden poločas Souprayen fauloval ve vápně a z toho rezultovaly dvě věci. Jednak dostal bránící hráč rovnou červenou kartu, ale především Lorenzo Insigne kopal penaltu. A tu jako zkušený mazák proměnil, takže Neapol vedla o dvě branky a cesta do šaten se stala ještě příjemnější.

Hellas v tu chvíli boj o tři body definitivně vzdal a soustředil se na to, aby neinkasoval ještě větší množství branek. Ani několik střídání Hellasu nepomohlo k tomu, aby tým z Verony zvýšil svou aktivitu. Jorginhova akce skončila u brankáře Golliniho, který odváděl dobrou práci i při vybíhání. Přesto inkasoval ještě jednu branku. Dvacet minut před koncem se po přihrávce od mladíka El Kaddouriho radoval z přesné trefy José Maria Callejón, který tak určil definitivní podobu výsledku!

Neapol v tu chvíli i díky skvělému sólu španělského útočníka vedla o tři branky a nebylo moc pravděpodobné, že by hosté dokázali byť jen zkorigovat výsledek. Přesto se snažili, ať už to byla střela Marroneho, nebo pokus Emanuelsona. Rána holandského univerzála ale pár minut před koncem minula bránu Neapole, takže tři body zůstávají na stadionu San Paolo.

Více informací k zápasu

Empoli FC - ACF Fiorentina 2:0

10.04.2016 12:30

Góly: 41. Manuel Pucciarelli, 88. Piotr Zieliński

Empoli doma konečně přerušilo dlouhou sérii bez vítězství a v celku snadno porazilo odevzdanou Fiorentinu 2:0. Hosté nepředvedli na stadionu Carla Castellaniho vůbec nic, dokonce ani bojovnost a natáhli svou sérii bez vítězství na šest kol.

Hosté přitom ještě mohli zasáhnout do bojů o Ligu mistrů, ale výkonem, který předvedli jakoby řekli, že s ní už beztak nepočítají. Empoli vyhrálo zaslouženě, i když je nutno podotknout, že výhru mu hosté svým přístupem v podstatě vnutili.

První poločas nabídl opatrný fotbal, oba celky vycházely ze zajištěné obrany a místo ofenzivní podívané předvedly taktickou bitvu. Až před koncem poločasu se na obou stranách odehrály zajímavé situace. Nejprve z volného přímého kopu protáhl domácího brankáře Pelagottiho Jospi Iličič a krátce na to vstřelilo Empoli vedoucí branku. Manuel Pucciarelli si na hranici vápna pohrál s hostujícím kapitánem Rodríguezem a neomylnou ranou k tyči překonal Tatarusanua - 1:0 pro Empoli.

Domácí měli ve druhém dějství velkou šanci náskok zvýšit, ale Saponara poslal sám před brankou balón mimo tyče. Co se týče Fiorentiny, tak ta si z nelichotivého průběhu utkání nic moc nedělala. Směrem dopředu nepředvedla až na pár střel, se kterými neměl Pelagotti žádné problémy, vůbec nic. Z brejků hrozili hlavně domácí, kteří pár minut před koncem zaslouženě dokonali dílo druhou brankou. Pucciarelli dostal opět spoustu prostoru, jeho ránu Tatarusanu vyrazil, avšak pohotový Zielinski dorážkou zvýšil na 2:0. Fiorentina nevyhrála už šesté utkání v řadě a v podstatě už dřív rezignovala na Ligu mistrů.

Více informací k zápasu

AC Milán - Juventus FC 1:2

09.04.2016 20:45

Góly: 18. Alex - 27. Mario Mandžukić, 65. Paul Pogba

Juventus potvrdil, že to v posledních letech na Milán umí, a po výhře 2:1 si upevnil vedení v tabulce. AC sehrálo dobrý zápas, hodně byl vidět Mario Balotelli, ovšem hrdinou zápasu byl Gianluigi Buffon, který Milánu pochytal hned několik stoprocentních šancí.

Více ze hry měl v prvním poločase Milán, jenž si vytvořil několik velmi zajímavých příležitostí. Nejprve zkoušel zaskočit Buffona překvapivou střelou Abate a o několik minut později musel legendární Gigi tasit skvělý zákrok proti Balotelliho přímému kopu, přičemž lapil i bezprostřední dorážku Baccy. Milán hrál velmi dobře a záhy se dostal do zaslouženého vedení. Na rohový kop Maria Balotelliho si naskočil hlavičkář Alex a AC vedlo 1:0!

Až inkasovaná branka Juventus patřičně probudila a z dálky se odhodlal ke střele Marchisio, Donnarumma však konečky prstu vyškrábl pokus na rohový kop. Juventus nakonec ve 27. minutě zničehonic vyrovnal. Morata přiťukl míč na Mandžukiče, jenž se objevil za obranou Rossoneri a střelou k tyči uklidil míč do sítě - 1:1. Milán chtěl pochopitelně vedení zpátky, ale s ranou Kucky si Buffon bez problému poradil, a nic dalšího se do konce prvního poločasu neudálo.

Ve druhém poločase pokračoval v brankařské magii Gigi Buffon. V 51. minutě vyrazil Baccovu střelu jen před sebe, ovšem následnou dorážku Balotelliho také zneškodnil a Supermariovi nebylo nic platné, že dotlačil míč do branky rukou. Balotelli se za chvíli dostal k dalšímu střeleckému pokusu, ale netrefil branku. Nutno podotknout, že jindy problémový Mario Balotelli hrál dobré utkání.

Velké chvíle přišly i na druhé straně. Paul Pogba trefil z přímého kopu tyč a za dalších pět minut stejný muž strhl vedení na stranu Juve, když si po rohovém kopu zpracoval míč na prsa a střelou od země překonal Donnarummu. Výsledek byl vzhledem k průběhu pro AC dosti krutý, nicméně stále byl čas minimálně na vyrovnání. Domácí sice následně drželi balon, ale Juventus už jim toho tolik nedovoloval. V nastavení už to byla víceméně křeč, Boateng poslal svůj projektil hodně nad a Juventus už vedení ustrážil.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Carpi FC 1:0

09.04.2016 18:00

Góly: 84. Sergio Pellissier

Carpi nijak nedokázalo využít faktu, že Frosinone prohrálo a samo podlehlo Chievu nejtěsnějším rozdílem. Carpi i přes porážku zůstává na nesestupové pozici, nicméně pokud své utkání zvládne Palermo, propadne se na osmnácté místo. Jedinou branku zápasu vstřelil sedm minut před koncem Sergio Pellissier.

Souboj Chieva s Carpi rozhodně nesliboval gólové hody. Ofenzíva není silnou stránkou ani jednoho celku a dle toho také utkání vypadalo.

V prvním poločase kontrolovali hru hráči Chieva, kteří sice byli častěji s míčem na kopačkách, nicméně do velkých šancí se prokousávali jen s obtížemi. Až ve 29.minutě se natlačil na Gobbiho centr Meggiorini a hlavou zamířil těsně vedle. Z prvního poločasu to bylo vše. Mnohem podstatnější byla pro vývoj zápasu až druhá půle, kde se mimojiné osmělilo i Carpi.

Cofie vyslal přihrávkou do šance Lolla, jehož rána netrefila cíl. Na druhé straně měl co dělat s Meggioriniho ránou slovinský brankář Belec. Deset minut před koncem zápasu dobře odcentroval Crimi ale nikým neatakovaný Mbakogu hlavičkoval špatně. V 83.minutě přišel rozhodující okamžik utkání, obrana Carpi si nepohlídala rohový kop a Sergio Pellissier pohotově vstřelil branku.

Závěr utkání byl plný šancí a to na obou stranách. Chievo mělo dvě dobré příležitosti utkání definitivně rozhodnout ve svůj prospěch, ale to se nestalo. Carpi to mohlo rázem ztrestat, jenže Zaccarda ve dvou šancí vychytal výtečný Bizzarri a čistým kontem přispěl k vítězství svého týmu 1:0.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Janov CFC 0:1

09.04.2016 18:00

Góly: 42. Blerim Džemaili

Sassuolo nečekaně nestačilo na hosty z Janova, kteří si odváží tři body za těsnou výhru. Pokračují tak ve zlepšených výkonech, za což vděčí především střelci jediné branky dnešního utkání, Blerimu Džemailimu.

Sassuolo chtělo vytěžit ze své formy a především pak z domácího prostředí maximum. Tým trenéra Di Francesca totiž ve skrytu duše stále myslí na poháry, od kterých nebyl před dnešním utkáním moc daleko. Trenér Di Francesco mohl spoléhat prakticky na nejsilnější možnou sestavu, takže nasadil Beradiho, Defrela, Duncana, Vrsaljka nebo Consigliho s Acerbim a Sansonem. Kapitánem hostí se stal mladík Perin, před nímž se objevili De Maio, Rigoni, Džemaili nebo Matavž se Susem.

Od prvních minut bylo jasné, že se dnes dočkáme hodně napínavé a atraktivní podívané, protože oba týmy jsou známé především aktivní a ofenzivní hrou, která jim v poslední době přináší výsledky. Berardi se snažil zapnout motory a uniknout svým pronásledovatelům, ale nakonec mu to nepomohlo. Branka padla už po dvanácti minutách a postaral se o ni křídelník Sansone. Jenže jeho radost netrvala dlouho, protože gól nebyl kvůli ofsajdu uznán.

Sassuolo svého soka jasně přehrávalo, ale obránci Janova velmi chytře a pohotově přecházeli na ofsajd systém. Pak se musel dvakrát zaskvět brankář Mattia Perin, který nejprve vyrážel skvělými reflexy nebezpečnou ránu zpoza vápna a později zakročil také proti střele pronikajícího Sansoneho. Ten působil velmi živým dojmem a větral obránce Janova, jenže na Perina už byl krátký. Janov rozhodně tahal za kratší konec, ale to ještě nic neznamená.

Pár minut před koncem první půle se totiž Grifové ujali vedení. Po rychlém úniku sice Matavž pálil do tyče, ale na místě byl včas a nehlídán Blerim Džemaili, který míč posunul zpět do brány a stanovil průběžné skóre 1:0 pro hosty! Sassuolo bylo na tahu, protože z dnešního utkání chtělo tři body.

S tím se samozřejmě Neroverdi odmítali smířit. Deset minut po změně stran musel opět do práce Mattia Perin, kterému zákroky hodně ztěžoval silný déšť. Přesto Berardiho ránu skvěle vyrazil. Před bránu pak dostal dobrý pas i obránce Sassuola Acerbi, jenže tomu se zakončení, dá-li se tomu tak říkat, hrubě nepovedlo. O gól se ze střední vzdálenosti povedenou ranou pokoušel záložník Magnanelli, ale pálil vysoko nad bránu.

Sassuolo zabralo především ke konci utkání. Pět minut zbývalo do nastaveného času, když se skvěle k míči protáhl útočník Sansone. Jenže jeho kroucená rána mířila těsně vedle tyče! Stejným způsobem ho napodobil záložník Magnanelli, který se pěkně uvolnil a prošel přes tři hráče. Jenže jeho tvrdá rána skončila nad bránou! Sassuolo dnes sice hrálo výrazné lépe, ale od Janova dostalo lekci v produktivitě. Poháry se mu vzdalují, Janov naopak opět jásá.

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - Inter Milán 0:1

09.04.2016 15:00

Góly: 74. Mauro Icardi

Inter udolal jedinou brankou Maura Icardiho Frosinone a ještě živí naději na třetí místo. Frosinone nesehrálo s Interem vůbec špatný zápas, doplatilo však na neproměňování šancí. Ještě než šel Inter do vedení totiž dvakrát orazítkovalo brankovou konstrukci.

Kanárci začali nebojácně, nicméně první nebezpečí musel hasit jejich brankář, když zlikvidoval šanci Icardiho na rohový kop. Ve 22.minutě byl Leali opět ve střehu a tentokrát na něj nevyzrál hned nadvakrát Perišić. Osmělilo se i Frosinone i když rána z voleje v podání Frary nebyla tolik nebezpečná, slovinský brankář Handanovič nakonec nemusel ani zasahovat. Před koncem prvního poločasu začal tlak Interu výrazně sílit. Biabianyho střílenou přihrávku skluzem zasáhl Perišić, ovšem naneštěstí pro Inter netrefil odkrytou branku. Poločas tedy skončil nerozhodným výsledkem 0:0.

První šanci druhého poločasu si vytvořili domácí fotbalisté. Centr Pavloviće se snažil dotlačit do branky hlavou Blanchard a scházel mu opravdu kousek. Ještě blíže vedoucí brance byl jeho spoluhráč Paganini, který dokonce v 64.minutě orazítkoval tyč! Inter si pak vybral štěstí ještě jednou, v 72.minutě totiž z přímáku rozezvonil břevno Pavlović. Frosinone dvakrát trefilo brankovou konstrukci a následně Inter trestal. Perišić posadil míč na hlavu Icardiho a ten rozvlnil síť - 1:0 pro Inter. Argentinský útočník zaznamenal v dresu Interu už jubilejní padesátou branku.

Nerazzurri se vedoucí brankou dostali do herní pohody a blízko další trefy byl Jovetič, jemuž scházeli centimetry. U domácích se navíc začala projevovat frustrace a po dalším faulu Blancharda byl hlavní sudí nucen vytáhnout červenou kartu. I v deseti dokázalo být Frosinone nebezpečné. Tři minuty před koncem vypálil Ciofani a Handanovič vyrazil na rohový kop. Sudí ještě přidal do vínku čtyři minuty nastaveného času, ale během nic se už nic podstatného neudálo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC32244458:1776
2.SSC Neapol32217466:2770
3.AS Řím321810467:3364
4.Inter Milán32177842:3058
5.ACF Fiorentina32168851:3556
6.AC Milán321310942:3549
7.US Sassuolo321212840:3548
8.SS Lazio321291142:4245
9.Chievo Verona321281238:4044
10.Janov CFC321171437:3740
11.Turín FC321091341:4439
12.Empoli FC321091336:4339
13.Bologna FC321071531:3737
14.UC Sampdoria32991446:4936
15.Atalanta Bergamo32991431:3836
16.Udinese Calcio32971629:4834
17.Carpi FC326101629:5028
18.Città di Palermo32771829:5728
19.Frosinone Calcio32761929:6027
20.Hellas Verona323131627:5422

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (101)

Přidat komentář
Nuno čomes

Slabota opět.

Zajímalo by mě někdy v budoucnu složení: Brozovic (kondogbia), Banega - Eder, Jovetic, Perisic - Icardi...

Forza Inter!!

Reagovat
smazaný uživatel

mozno tak na fife to bude mozne

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Pinturicchio

Škoda té koncovky Frosi, mohli brát alespoň bod.

Reagovat
Recoba Inter

Nevíte někdo jak hrálo Jojo?

Reagovat
Nuno čomes

Technicky velmi dobře, měl tam nějakou tu střelu, často ale zpomaluje hru. Někdy ta jeho hra vypadá taková ležérní. Těžko hodnotit, jak hraje jeden zápas ze sedmi. Kdyby hrál pravidelně, možná by ten potenciál zúročil více. Každopadně jako jeden z mála od nás vypadal jako fotbalista

Reagovat
Recoba Inter

díky!

Reagovat
Pettirosso

Mancini: 'Excellent Inter'

Felipe Melo claims Inter “could’ve won 6-2” after scraping a 1-0 result away to Frosinone. “I thought we had a fantastic game.”

To trošku nekoresponduje s příspěvkami pod preview

Reagovat
Votas

si z toho dělají prdel. Jestli sme někdy měli nezasloužený vítězství, tak dneska.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

Baloteli-return of the king

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba spravil rozdiel. Posledné zápasy hrá skvele. Ďalšie 3 bodíky a titul je už blízko

Reagovat
10

AC mělo dobrej nástup, ale postupně odcházeli, poslední půlhodinu už to byla víceméně ostuda...nevím, kde se ve mě pořád bere to přesvědčení, že na tom AC není zase tak špatně

Ze strany Juve znovu až moc profesorský, nebýt Gigiho, tak se to mohlo zle nevyplatit. Druhej poločas rozhodně mnohem lepší.

Reagovat
Pinturicchio

Ale stejně tak to mohl Gigi celé posrat, ta rozehrávka na konci byla jako přes kopírák s tou z odvety s Interem v Coppě.

Reagovat
10

to jsem taky nepochopil, asi jim chybí adrenalin, tak si ho vytváří podobnýma situacema, nebo nevím

Reagovat
Pinturicchio

No solidně mi u toho vylezly oči z důlků , to by měl Max co nejvíc omezit, hra nohama je slabina jak u Gigiho, tak u obránců.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdyz maji v tymu tak tragickeho Boatenga, ktery byl vyhozen ze Schalke, protoze na to nemel, tak se nemuzes divit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co, uz ten Pogba dosahl úrovně Zidana z devadesatyho osmyho nebo aspon Xaviho z roku 2008? Uz bychom ho radi koupili.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Yanek

Ty si koupíš možná prášek na spaní.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Škoda, výkon nebyl špatný, bohužel smůla v koncovce a neuvěřitelný Gigi nám znemožnili dát více gólů. Nejlepsi hrac z naši strany pro mě byl Kucka, za zmínku stoji i Mario

FORZA MILAN!!

Reagovat
Hans82

Klobouk dolu predtim co vcera Gigi pochytal

Reagovat
Votas

neuvěřitelný, jak lehce ten gól v podání Pogby vypadal...přitom by ho bylo schopný úplný promile hráčů

Reagovat
Vtáky cez tepláky

hlavne to bola z 90% nahoda ze to tak trafil

Reagovat
10

to trefení už bylo celkem druhořadý, tam jde hlavně o to uvolnění, to byla čistá genialita

Reagovat
Milan.B

ale morata sa zdal celkom vypojeny z hry ne? aspon prvy polcas mi to tak prislo. Alex to tam likvidoval vsetko vzadu

Reagovat
10

v takových zápasech s minimem prostoru to má bohužel pravidelně, v tom se do calcia úplně nehodí, to je vidět i v LM, kde je mnohem lepší...

Reagovat
Furia Ceca

Moratu v Serii A všichni hrozně faulujou, takže má málokdy prostor ukázat, co v něm je... I proto je, jak říkal desítka, v LM lepší. Ale i tak, že mu dával včera Alex zabrat... Narazil Mandžukićovi na vyrovnávací gól.

Reagovat
Milan.B

pre mna Bacca velke sklamanie vcera, aj ked nie z jeho chyby..

Reagovat
Furia Ceca

Vůbec jsem o Baccovi celý zápas nevěděl, další body pro naší obranu. Jenom škoda, že Rugani neuhlídal toho Alexe...

Reagovat
Ragazzo d'oro

Až na tu strělu, po které následně dal Mario gól rukou, byl neviditelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele zda se mi to nebo je z opakovacek videt, ze pribehl, strcil do Abateho, ten podskocil mic a on ten souboj tim vyhral?

Reagovat
Pinturicchio

Taky se mi zdálo, už včera z těch opakovaček, že ho trošku popostrčil. Ale Abate sám nijak neprotestoval.

Reagovat
smazaný uživatel

nedoslo mu to

Reagovat
Pinturicchio

Asi ho okouzlila Paulova genialita.

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna u nej bych se nedivil, to v ac milan nezazil od ibry

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
10

https://www.youtube.com/watch?v=hGgPuqi1w24

včera jsem si taky říkal, jestli to nebyl faul, ale když jsem pak koukal na opakovačky, tak tam byl naprosto minimální kontakt (pokud vůbec), spíš to Abate posral špatným odhadnutím a podskočil to

Reagovat
10

https://www.youtube.com/watch?v=JdunyP_8tYU

tady je to vidět celkem dobře

Reagovat
Furia Ceca

Podle mě v pořádku, jinak ten otrávenej xicht Orsata nemá chybu!

Reagovat
10

ten mě včera dostal, ten se tvářil jak kdyby si dal vlastňáka

Reagovat
Furia Ceca

No jak si psal včera: toho to mrzelo víc než Montoliva!

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Pinturicchio

Gól Paula a i na tu dálku a když byl otočený zády, šly vidět ty oči v sloup a jak si pro sebe říká "to jsou kokoti"

Reagovat
DelPiero137

Z tohoto uhla idno ze tam bol medzi nimi velky priestor a Abate to podbehol.

Reagovat
Votas

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tom uvolnění geniálního?

Reagovat
Furia Ceca

To je známka geniálních hráčů, že to vždycky trefí tak, jak daná situace vyžaduje.

Reagovat
smazaný uživatel

takze vlastne kazdej trochu slozitejsi gol je nahoda

Reagovat
Furia Ceca

U Dybalů včera fandila celá rodina.

https://www.instagram.com/p/BD_sd3eIhAZ/

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
DelPiero137

Jedna vec k Alexovi Sandrovi. V defenzivnej cinnosti nie je priliz isty. Jeho sposob branenia je rozbehnut sa so superom a vyuzit svoju rychlost. V odoberani lopty nie je priliz dobry.

Ak je pod tlakom utociaceho hraca, casto zbytocne namaze superovi miesto jednoduchej prihravky. Aj s Bayernom aj s AC mal s tymto problem.V tomto potrebuje zlepsit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, jaký je váš názor na biopotraviny?

Podělte se prosím o svůj názor prostřednictvím dotazníku zde: http://goo.gl/forms/Q9n0amXscA, který nám pomůže k průzkumu trhu. Zabere to jen malou chvíli. Moc děkuji.

Reagovat
pistacik11

Ivan sa zranil či prečo šiel po 4min dole?

Reagovat
smazaný uživatel

áno

Reagovat
M11

a Rugani je prvnim obrancem od roku 1994 !!! ktery nedostal v 50 zapasech kartu

Reagovat
DelPiero137

Ruga sa mi pozdava kazdym zapasom viac a viac. Nie je to dokonale este, obcas nieco podceni ale bude dobry.

Reagovat
Furia Ceca

Kdo má největší rekord?

Reagovat
Yanek

Baresi?

Reagovat
Zark

#mazánek

Reagovat
10

občas si říkám, že bych byl docela rád, kdyby do někoho konečně pořádně zajel a tu kartu dostal

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
lucius6

Miro by měl kouřit častěji, evidentně to na něj má blahodárný vliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Melo si asi poziciava drogy od Dana Nekonecneho ked dokazal povedat, ze sme mohli v klude vyhrat 6:2.

Reagovat
snuff24

Thohir hledá nové menšinové partnery, kteří by pomohli ulehčit složité finanční situaci v Interu.Momentálně je údajně v kontaktu s majiteli čínského klubu Jiangsu Suning FC.

Reagovat
Emmett Brown

Neskutocne toto

Reagovat
Alberto Aquilani

Moc neviem, čo na to napísať,. Akurát som nasrany, že hral od začiatku Falque. Sledovať fotbal Falqueho v kontraste s Tottim je niečo ja neviem ani ako nájsť tie správne slová... každopádne, šancí na 3 zápasy. V 2. polčase výborný futbal. Neuveriteľné, kolko toho Salah s Florem nabehali. V 2. polovici aj výborný Pjanic. Naopak, príchodom Tottiho nejak prestal fungovať Perotti.Je to škoda, dnes keby sa vyhralo, bolo by 3. miesto takmer isté. Teraz je to stále otvorené a 2. miesto prakticky stratené.

Reagovat
Pipo123

Jak hodnotíš Salaha ? Já vás moc nesledujem, ale keď vidím vaše zápasy tak vždy sa mi hodne páči, vždy má kopec dobrých šancí, či už na prihrávku, alebo na strelu, lenže na môj vkus toho strašne veľa zahodí. To kazí celkový dojem a nakoniec tá jeho aktivita sa na skóre neprejaví.

Reagovat
Alberto Aquilani

Dal gól, a okrem toho stihol dať 3 tyče ... V 1. polovici sa mu tam furt motal Falque, v 2. polčase už bol najlepší na place. Robil väčšinu akcií, jasné, veľa toho zajebal, ale ten jeho prínos je aj tak veľký. Ako, je jasné, že často pripomína Gervinha, či Iturbeho, ale pozri sa na stats Salaha a na stats Iturbeho :-)

Reagovat
Pipo123

Veď jasne, ale mohol by mať toho viac, on má dobré štatistiky, lepšie než kopec iných hráčov v SA, ale stále by som čakal že pri toľkých šanciach s toho vyťaží viac. Tie prihrávky za obranu dostáva parádne len to riešenie je vždy zlé, jo hodne v tomto pripomína Gervinha.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě nejvíce mrzí, že z té pravé strany je spousta akcí zvenku na pravou nohu a to on zpravidla nevyřeší přesně, klasický levák.

Ale jeho work rate a čísla mluví za své. Takticky žádný génius, ale ten jeho instinktivní náběhový rychlostní styl bude dělat problémy každému. A on ten sprint předvede i po 89 minutách na hřišti.

Reagovat
Emmett Brown

Nechcem zniet arogantne, ale tretie miesto nam nema kto vziat, Inter ani Viola na to nemaju. Bolo jasne ze straty musia prist, dnes som ju trosku aj cakal, nic sa neda robit, Neapol mame doma a musime sa spoliehat aj na ich zaváhanie, skomplikovali sme si to sami.

Reagovat
smazaný uživatel

Perotti nepřestal fungovat, ale zmenšil se mu funkční prostor, na škodu týmu to ale nebylo, v jednu chvíli jsme měli tři kreativní záložníky/útočníky.

Reagovat
Pettirosso

Tomorrow @acmilan will sack #Mihajlovic and announce #Brocchi as his new head coach @SkySportsNewsHQ

Reagovat
Pinturicchio

No nevím, jestli je tohle dobrý tah před finále Coppy, i když bude mít Brocchi na přípravu měsíc čas. Být ve vedení AC, tak jdu v létě all-in Sousa.

Reagovat
Pettirosso

Donadoni. Ten uz se ale vyjadril, ze neodejde

Reagovat
Pinturicchio

Do AC by šel, to je dlouhodobě jeho sen a taky by to byla super volba.

Reagovat
Pettirosso

Jsem zvedavy..jiste ho budou lanarit, stejne jako Di Francesca.

Reagovat
DelPiero137

Preco myslis? Sousa mi pride lepsia volba pre AC, jeho hra je viac zalozena na technike a ofenzive. Kdezto Donadoniho presny opak.

Reagovat
smazaný uživatel

Donadoni by byl hloupý, kdyby šel z výborně rozjetého projektu Bologni - který půjde ještě nahoru - do toho chaosu, i když má jistě Milán v srdci.

Reagovat
Pinturicchio

Jinak tohle zase zavání tím, že tam Galliani a Berlusconi chtějí trenéra, který je bude poslouchat na slovo.

Reagovat
Pettirosso

Tam ta ryba smrdi od hlavy

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Milan.B

humuuuussss

Reagovat
Largo

Od léta Lippi.

Reagovat
CubONE

Vedenie opat raz skvele Zajtra Miha out, Brocchi in.

Reagovat
Pipo123

Paráda, takže do Lazia jasná vec

Reagovat
maras93

Trapas Poslední roky je to u nás větší kolotoč než na Matějský pouti.

Reagovat
smazaný uživatel

aj tak sa mi tam Mihajlovic nehodil.. Lazio by sa mu hodilo

Reagovat
smazaný uživatel

kolko trenerov uz bude AC platit?

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Milan.B

mala byt reakcia na Huberta

Reagovat
panca

at jde to ac uz do piiiici

Reagovat
Pinturicchio

Co ten Ande Gomes z Valencie? Bylo by to na Juve?

Reagovat
Largo

Spíš bych se ptal, jestli by Juve bylo na něj....

Reagovat
Pinturicchio

Myslíš pozicí na hřišti nebo kvalitou?

Reagovat
Pipo123

Já ti neviem, na jednu stranu super hráč, na druhú stranu flákač jak svina, príde mi že nemá rýchlosť a len sa tak motá po ihrisku, ale často dokáže geniálne prihrať a vytvoriť šance pre spoluhráčov. Ale neviem ho moc opísať, bo táto sezóna je pre Valenciu veľké sklamanie a ani tá záloha im nefunguje, takže Gomes nejak moc nevynikal.

Reagovat
Recoba Inter

Brocchi další Seedorf, či Inzaghi jim chyběl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele