32. kolo
10.04.2016 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Doria doma vyhrála nad Udinese i díky vlastní brance

Sampdoria zvládla náročný duel a Udinese poslala domů s prázdnou. Trenér Montella hrál o hodně, protože sestupové pásmo se přibližovalo. Ale nakonec bere tři body díky vlastní brance Armera a závěrečné trefě záložníka Fernanda.

Sampdoria chtěla tř body, aby měla trochu více klidu na práci. Jenže proti Udinese měla hodně náročný úkol před sebou, neboť Udinese v minulém kole šokovalo celé calcio, když si odneslo tři body z utkání proti Neapoli. Dnes to byl především duel dvou výborných brankářů, kteří drží své kolegy velmi často nad vodou díky parádním zákrokům. Prvních pár minut bylo ale velmi nesmělých a ani jeden z brankářů nemusel do akce.

Domácí postupně zvyšovali svou aktivitu, leč obránci Udinese si velmi dobře počínali a jejích snahy zastavovali s přesností i razancí. Do akce se nedostal Muriel ani Fabio Quagliarella, který má za úkol pomoci ofenzívě Dorie. Lodi vysouval na opačné straně Zapatu, ale k němu se balon také nedostal. Pěkný centr Barreta ze strany rovněž nevedl k hlavičce, protože zasáhla pozorná obrana. Fabio Quagliarella už se na trápení nemohl dívat, takže jeho krásná rána vypadala hodně nadějně. Ale nakonec ji zastavilo břevno za řeckým brankářem!

Po třiceti minutách platil Qugaliarella dál za jednoho z nejnebezpečnějších hráčů na trávníku, což dokázal krásnou ranou. Ta ale skončila těsně vedle tyče! Pár minut před koncem první půle mohl konečně své trápení protrhnou Luis Muriel. Jenže někdejší hráč právě Udinese po centru ze strany přestřelil neuvěřitelným způsobem svatyni! Deset minut po začátku poločasu druhého byl ve skvělé šanci Lorenzo De Silvestri, jenže také on spálil svou šanci po centru.

Po hodině hry se ale konečně měnilo skóre utkání, protože Muriel vypálil a rána se odrazila od Pabla Armera za brankáře Karnezise do sítě - 1:0 pro domácí Námořníky.

Ten měl práci také o pouhou minutu později, když vyrážel skvělý pokus aktivního Muriela. Pak tempo hry opadlo a Udinese působilo bezbranným a především bezradným dojmem. Hru domácích měl režírovat a uklidnit David Ivan, ale na trávníku strávil jen dvacet minut, než se odebral za čáru kvůli zranění. Brankář Viviano si oddychl poté, co se zranil při pokusu o vyboxování míče a upadl, ale Kuzmanović naštěstí pro něj pálil vedle!

Celé utkání vyřešil brazilský záložník Fernando, který si naběhl za vápno a krásnou ranou propálil brankáře Karnezise. Tím stanovil konečný účet utkání na výsledek 2:0 a běžel děkovat spoluhráči Cassanovi za krásnou nahrávku. Doria tak nakonec vítězí na Zebrami a trenér Montella mohutně slaví. Doria se konečně radovala ze tří bodů a vzdalují se jí sestupové problémy.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele