32. kolo
10.04.2016 12:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Empoli FC - ACF Fiorentina 2:0

Empoli doma konečně přerušilo dlouhou sérii bez vítězství a v celku snadno porazilo odevzdanou Fiorentinu 2:0. Hosté nepředvedli na stadionu Carla Castellaniho vůbec nic, dokonce ani bojovnost a natáhli svou sérii bez vítězství na šest kol.

Hosté přitom ještě mohli zasáhnout do bojů o Ligu mistrů, ale výkonem, který předvedli jakoby řekli, že s ní už beztak nepočítají. Empoli vyhrálo zaslouženě, i když je nutno podotknout, že výhru mu hosté svým přístupem v podstatě vnutili.

První poločas nabídl opatrný fotbal, oba celky vycházely ze zajištěné obrany a místo ofenzivní podívané předvedly taktickou bitvu. Až před koncem poločasu se na obou stranách odehrály zajímavé situace. Nejprve z volného přímého kopu protáhl domácího brankáře Pelagottiho Jospi Iličič a krátce na to vstřelilo Empoli vedoucí branku. Manuel Pucciarelli si na hranici vápna pohrál s hostujícím kapitánem Rodríguezem a neomylnou ranou k tyči překonal Tatarusanua - 1:0 pro Empoli.

Domácí měli ve druhém dějství velkou šanci náskok zvýšit, ale Saponara poslal sám před brankou balón mimo tyče. Co se týče Fiorentiny, tak ta si z nelichotivého průběhu utkání nic moc nedělala. Směrem dopředu nepředvedla až na pár střel, se kterými neměl Pelagotti žádné problémy, vůbec nic. Z brejků hrozili hlavně domácí, kteří pár minut před koncem zaslouženě dokonali dílo druhou brankou. Pucciarelli dostal opět spoustu prostoru, jeho ránu Tatarusanu vyrazil, avšak pohotový Zielinski dorážkou zvýšil na 2:0. Fiorentina nevyhrála už šesté utkání v řadě a v podstatě už dřív rezignovala na Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele