32. kolo
10.04.2016 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Neapol se proti Hellasu vrátila na vítěznou vlnu

Neapol roznesla Hellas a hodně jej přiblížila druhé lize. Pád, který se těžko zastavuje, začal mnohem dříve, ale dnes působila Verona stejně odevzdaně a na Neapol neměla v žádném případě. O góly se postarali Gabbiadini, Insigne a Callejón.

Neapol se chtěla ukázat a předvést, že umí hrát a vyhrávat i bez Gonzala Higuaína. Dlouhý trest pro nejlepšího ligového kanonýra chtěl trenér Sarri využít k tomu, aby hráče správně motivoval. A zejména pro Manola Gabbiadiniho to byl signál k útoku. Vedle málo využívaného střelce se postavili hráči jako Insigne, Hamšík, Callejón, López, Hysaj nebo Albiol. Hellas bojoval o záchranu a spoléhal na to, že zázraky se občas stávají.

Neapol stále nevzdává duel s Juventusem Turín a chce jej vyzvat na souboj o Scudetto. Turínský celek má mnohem větší šance, ale Sarri a spol. to nevzdávají ani bez střelce Higuaína. Neapol vlétla na svého soka opravdu hodně ostře a Hellas se velmi často jen bránil. Už po deseti minutách fauloval před vlastním vápnem mladý defenzivní záložník Federico Viviani, který se hodně obával, co s tím soupeř udělá. A byla z toho nebezpečná situace, protože Lorenzo Insigne krásnou ranou trefil tyč za brankářem Gollinim!

Do stejného místa později pálil také Manolo Gabbiadini, který se rozhodl chytit šanci za pačesy při absenci Higuaína si říci o nominaci na EURO. Verona velmi často chybovala, čímž dávala Neapoli jednu šanci za druhou, aby otevřela skóre emotivního duelu. Na Gabbiadinim byl znát chuť hrát a dokázat, že si zaslouží uznání i přes životní formu argentinského konkurenta. Další jeho únik za obranu vychytal mladý brankář Gollini, který se dnes vyznamenal.

Hellas moc šancí neměl, touha vyhrát z něj nebyla cítit, zato nervozitou přímo oplýval. Stačilo ale třicet minut na to, aby se domácí Partenopei prosadili. První branku zápasu měl na svědomí právě střelec Manolo Gabbiadini, který dorazil do brány krásnou ránu Jorgina, s níž si ještě brankář Gollini poradil. Na dorážku vysokého útočníka už ale neměl - 1:0.

Jasná převaha pomáhala Neapoli diktovat tempo zápasu, které však nebylo nijak vysoké. Přesně na hranici uplynutí stanoveného času pro jeden poločas Souprayen fauloval ve vápně a z toho rezultovaly dvě věci. Jednak dostal bránící hráč rovnou červenou kartu, ale především Lorenzo Insigne kopal penaltu. A tu jako zkušený mazák proměnil, takže Neapol vedla o dvě branky a cesta do šaten se stala ještě příjemnější.

Hellas v tu chvíli boj o tři body definitivně vzdal a soustředil se na to, aby neinkasoval ještě větší množství branek. Ani několik střídání Hellasu nepomohlo k tomu, aby tým z Verony zvýšil svou aktivitu. Jorginhova akce skončila u brankáře Golliniho, který odváděl dobrou práci i při vybíhání. Přesto inkasoval ještě jednu branku. Dvacet minut před koncem se po přihrávce od mladíka El Kaddouriho radoval z přesné trefy José Maria Callejón, který tak určil definitivní podobu výsledku!

Neapol v tu chvíli i díky skvělému sólu španělského útočníka vedla o tři branky a nebylo moc pravděpodobné, že by hosté dokázali byť jen zkorigovat výsledek. Přesto se snažili, ať už to byla střela Marroneho, nebo pokus Emanuelsona. Rána holandského univerzála ale pár minut před koncem minula bránu Neapole, takže tři body zůstávají na stadionu San Paolo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele