32. kolo
11.04.2016 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Bologna veze z Říma bod

Vlci na domácím hřišti postrádali štěstí a po třech nastřelených tyčích se loučí s Bolognou po remíze. Hosté se ujali vedení díky brance Rossettiniho, na kterou po příchodu Tottiho odpověděl Mohamed Salah.

Bologna jela do Věčného města s jasným úmyslem co nejvíce znepříjemnit život domácímu AS. To se ale nachází v nejlepším možném rozpoložení a navíc měli hráči více času na regeneraci. Tu úspěšně nedokončil Seydou Keita, kterého v sestavě nahradil Daniele "Capitano Futuro" De Rossi. Na Tottiho zbyla jako poslední dobou již tradičně jen lavička, to samé platilo pro Maicona, Strootmana nebo Edina Džeka. Místo nich dal trenér Spalletti důvěru tradičnímu rychlostnímu trojlístku.

Bologna se pod trenérem Donadonim dočkala zlepšení formy i výsledků a navíc spoléhala na kouzlo sudího Massy. Pokud pískal na Stadio Olimpico on, domácí AS jen těžko sbírali body. Kromě Massy ale Felsinei spoléhali především na kádr, do kterého se od prvních minut vešli hráči jako Masina, Diawara, Donsah, Floccari nebo Mirante. Někdejší římský útočník Mattia Destro je stále zraněn, takže se dnes proti bývalému klubu nepostavil.

AS se do svého soka pustilo bez obav a díky rychlé kombinaci se k míči dostal Iago Falqué. Ten nad ničím moc nepřemýšlel a krásně vypálil! Brankář Mirante si hodně oddychl, když viděl, jak se balon odráží od břevna ven od brány. Brankář Mirante musel být neustále ve střehu, ačkoli římskému celku chvíli trvalo, než se dostal do tempa. Kamery posléze zachytily tváře Džeka s Tottim a jejich výraz byl dosti výmluvný.

Záloha Bologně velmi dobře fungovala a dařilo se jí v prvních chvílích utkání negovat jakékoli snahy AS o zrychlení hry vertikální nahrávkou. Další míč do vápna našel hlavičkujícího Mohameda Salaha, který však mířil jen do tyče! Následný gól El Shaarawyho padl z ofsajdu. Na opačné straně zakončoval Floccari, ale s ním se skvěle vrátil De Rossi. Pak AS spálilo obrovskou šanci, za kterou pykalo. Perotti totiž vysunul Salaha, který postupoval sám na Miranteho, jenže od Miranteho se balon odrazil do tyče!

A protože Pjanić při dorážce podklouzl, Bologna mohla do útoku. Jeho zakončení bylo pro AS hodně hořké, protože se naplnilo staré známé přísloví. Rossettini si naskočil na dlouhý pas a před Szczesnym hlavičkoval přesně mimo dosah polského brankáře!

Bologna šokovala Stadio Olimpico, ale působila dojmem týmu, který splnil svou misi a má hotovo. Ještě více se zatáhla a nechala domácí hrát. Do zakončení se dostal opět El Shaarawy, jenže jeho akrobacie nevedla ke gólu. AS tak do kabin odcházelo se smutnou tváří, zatímco Bologna se radovala a dál chtěla spoléhat na štěstí. Snad jen Donsah nepůsobil svěžím dojmem, ale to se dá přičítat zranění, které jej donutilo opustit hru před poločasem.

Ten druhý začal toužebně očekávanou vidinou. Snem, po kterém volalo mnoho fanoušků římského celku. Přišel čas kapitána Tottiho. A zkušený veterán s hned dostal do šance, když naservíroval balon Salahovi. Ten ale opět trefil jen tyč! Tottiho přítomnost ale byla znát a konečně se začalo dařit. Mohamed Salah, který až dosud pálil jednu příležitost za druhou, čerpal ze skvělé nahrávky právě od Tottiho a další jeho samostatný postup už skončil brankou!

Giallorossi se s kapitánem na hřišti hnali za další brankou. Dnes opravdu neměli štěstí a doufali, že Tottiho přítomnost věci změní. Jenže dlouho se jim nedařilo. Domácí sic stupňovali svůj tlak, jenže Bologna dnes výtečně bránila a nedovolovala Vlkům otočit skóre. Při každém dotyku Tottiho s míčem publikum dávalo jasně najevo svou náklonnost ke kapitánovi. I kdyby Totti skákal vedle lavičky panáka, tleskalo by vestoje. Jenže ani to dnes AS nestačilo.

El Shaarawyho nahradil Edin Džeko, který se však do hry moc často nedostával. Bologna výtečně bránila a nakonec její snaha stačila na to, aby AS na jeho hřišti obrala o body a získala alespoň jeden. Vlci dnes neměli štěstí a remíza je pro ně ztrátou.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

vlci 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele