32. kolo
09.04.2016 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Janov veze tři body ze Sassuola

Sassuolo nečekaně nestačilo na hosty z Janova, kteří si odváží tři body za těsnou výhru. Pokračují tak ve zlepšených výkonech, za což vděčí především střelci jediné branky dnešního utkání, Blerimu Džemailimu.

Sassuolo chtělo vytěžit ze své formy a především pak z domácího prostředí maximum. Tým trenéra Di Francesca totiž ve skrytu duše stále myslí na poháry, od kterých nebyl před dnešním utkáním moc daleko. Trenér Di Francesco mohl spoléhat prakticky na nejsilnější možnou sestavu, takže nasadil Beradiho, Defrela, Duncana, Vrsaljka nebo Consigliho s Acerbim a Sansonem. Kapitánem hostí se stal mladík Perin, před nímž se objevili De Maio, Rigoni, Džemaili nebo Matavž se Susem.

Od prvních minut bylo jasné, že se dnes dočkáme hodně napínavé a atraktivní podívané, protože oba týmy jsou známé především aktivní a ofenzivní hrou, která jim v poslední době přináší výsledky. Berardi se snažil zapnout motory a uniknout svým pronásledovatelům, ale nakonec mu to nepomohlo. Branka padla už po dvanácti minutách a postaral se o ni křídelník Sansone. Jenže jeho radost netrvala dlouho, protože gól nebyl kvůli ofsajdu uznán.

Sassuolo svého soka jasně přehrávalo, ale obránci Janova velmi chytře a pohotově přecházeli na ofsajd systém. Pak se musel dvakrát zaskvět brankář Mattia Perin, který nejprve vyrážel skvělými reflexy nebezpečnou ránu zpoza vápna a později zakročil také proti střele pronikajícího Sansoneho. Ten působil velmi živým dojmem a větral obránce Janova, jenže na Perina už byl krátký. Janov rozhodně tahal za kratší konec, ale to ještě nic neznamená.

Pár minut před koncem první půle se totiž Grifové ujali vedení. Po rychlém úniku sice Matavž pálil do tyče, ale na místě byl včas a nehlídán Blerim Džemaili, který míč posunul zpět do brány a stanovil průběžné skóre 1:0 pro hosty! Sassuolo bylo na tahu, protože z dnešního utkání chtělo tři body.

S tím se samozřejmě Neroverdi odmítali smířit. Deset minut po změně stran musel opět do práce Mattia Perin, kterému zákroky hodně ztěžoval silný déšť. Přesto Berardiho ránu skvěle vyrazil. Před bránu pak dostal dobrý pas i obránce Sassuola Acerbi, jenže tomu se zakončení, dá-li se tomu tak říkat, hrubě nepovedlo. O gól se ze střední vzdálenosti povedenou ranou pokoušel záložník Magnanelli, ale pálil vysoko nad bránu.

Sassuolo zabralo především ke konci utkání. Pět minut zbývalo do nastaveného času, když se skvěle k míči protáhl útočník Sansone. Jenže jeho kroucená rána mířila těsně vedle tyče! Stejným způsobem ho napodobil záložník Magnanelli, který se pěkně uvolnil a prošel přes tři hráče. Jenže jeho tvrdá rána skončila nad bránou! Sassuolo dnes sice hrálo výrazné lépe, ale od Janova dostalo lekci v produktivitě. Poháry se mu vzdalují, Janov naopak opět jásá.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele