Serie A - preview 32. kola

09.04.2016, 08:46, aktualizováno 11.04.2016, 08:44
Previews
Pondělní dohrávka italské nejvyšší soutěže nás zavede do Říma. Místní AS bude chtít potvrdit formu proti Boloně...
AS Řím - Bologna FC  (pondělí 20:45)
Pondělní dohrávka 32. kola italské Serie A nabídne hodně zajímavou podívanou. Řím spouští hon na poraněnou Neapol a má k tomu ideálního soka. Otestuje jej Bologna, které dochází dech i síly.

Domácímu týmu téměř všechno hraje do karet. Hráči jsou po delší pauze i nařízeném volnu odpočinutí, AS hraje v programu jako poslední a místem bude jeho milované Stadio Olimpico. Proti němu se navíc postaví celek, který to s Římany nikdy moc neuměl. Za posledních patnáct vzájemných duelů se totiž Felsinei radovali z výhry jen jednou.

Neapol v minulém kole zaváhala s Udinese a tím spustila lavinu možností. Díky prohře a oslabení o Gonzala Higuaína ztrácí nejen body, ale také rovnováhu a nejlepšího kanonýra ligy. Toho chce využít AS Řím, které je podle mnohých odborníků mužstvem s aktuálně nejlepší formu v celém calciu. A výsledky tomu odpovídají, což Giallorossi demonstrovali právě minulou neděli v utkání, které bylo hodně sledované.

Římské derby má punc emotivně vypjatého duelu, ve kterém se může stát cokoli. AS však Lazio jednoznačně přehrálo a díky brankám El Shaarawyho, Džeka, Florenziho a Perottiho zastínilo jediný zásah Parola. Nyní Vlci na Neapol ztrácí jen čtyři body, které by mohly mít cenu zlata. Druhé místo totiž zaručuje přímý vstup do Ligy mistrů, což znamená jistotu dalších desítek milionů už na konci června, kdy se sčítají konta. Třetí místo zaručuje "jen" ošemetné předkolo milionářské soutěže.

Vlci se pyšní nejlepším útokem v Serii A, přestože nemají jednoznačného kanonýra v útoku. V posledních deseti utkání první italské ligy AS neprohrálo ani jednou a body ztratilo jen př remíze s Interem Milán. Pokud jste pověrčiví, pak by pro vás možná mohl být zajímavý údaj o hlavním arbitrovi. Tím se stane sudí Davide Massa, který pískal zápasy AS už osmkrát. Vlci pod jeho dohledem čtyřikrát vyhráli, ale ani jednou na Stadio Olimpico! Když sudí Massa posuzoval zápas AS v Římě naposledy, vyhrálo zde v roce 2012 Udinese.

Giallorossi mají další výhodu v podobě času, protože se jim stihlo uzdravit několik hráčů. Mimo hru z důvodů zranění by tak měl být snad jen William Vainqueur, jinak má trenér Spalletti k dispozici kompletní kádr. Záhadou je stále forma Leandra Castána. Velkou absencí kvůli kartám je belgický záložník Radja Nainggolan. Bologna má mnohem větší starosti, protože do hry nezasáhnou zranění Morleo a v Římě dobře známý útočník Destro. Diskvalifikován je Emanuele Giaccherini. Zvláštní bude zápas i pro záložníka Brighiho, který s AS zažil úspěšná léta i pod trenérem Spallettim.

Bologně se už šest zápasů po sobě nepovedlo vyhrát. Po třech remízách následovaly tři porážky, přičemž ta poslední se udála v minulém kole. Bolognu porazil dokonce i poslední Hellas, o čemž jedinou brankou rozhodl hostující Samir. Bologna je i díky tomuto zklamání na 13. místě a má stejné skóre jako 12. Atalanta Bergamo. Její minulý výjezd od Věčného města k duelu s AS se jí moc nepovedl, protože zde dostala pět branek.

To je něco, co by obránce Luca Rossettini rád odvrátil. Médiím sdělil: "Nacházíme se teď v krizi, to je pravda. Ale společně bojujeme a já jsem si jistý, že se společně z téhle nešťastné situace dostaneme. Nedaří se nám nic, co děláme. Jsem však přesvědčen, že stačí jeden dobrý výsledek, jeden povedený zápas, aby se všechno obrátilo. Proti AS to bude hodně náročné, ale musíme jít na trávník s pocitem, že nic není nemožné," předvídá zkušený obránce.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne - Keita, Pjanić - Salah, Perotti, El Shaarawy - Džeko
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Rossettini, Gastaldello, Maietta, Masina - Donsah, Diawara, Brighi - Rizzo, Floccari, Mounier
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.50 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Empoli FC - ACF Fiorentina  (neděle 12:30)
Empoli přivítá na svém stadionu Carla Castellaniho Fiorentinu a proti favoritovi hodlá prerušit dlouhou sérii dvanácti utkání bez vítězství. Má k tomu ideální šanci, neboť ani Viola neoplývá formou. Celek z Florencie totiž nezvítězil už pět kol a ještě více si vzdálil sen zvaný Liga mistrů.

Střetnou se tedy dva týmy, které se poslední dobou trápí. Empoli více, Fiorentina méně. Nic se ale neměni na tom, že oba týmy potřebují nutně zvítězit. Empoli aby zastavilo pád tabulkou a Fiorentina aby se ještě pokusila vybojovat třetí místo.

Domácí v minulém kole nestačili na Juventus, kterému podlehli nejtěsnějším rozdílem. Trenér Giampaolo byl i přes porážku spokojen, jeho tým nesehrál v Turíně špatnou partii, ovšem proti současnému týmu Juve je potřeba podat bezchybný výkon na hranici svých možností. Ani v kole následujícím nečeká Empoli nic lehkého. Fiorentina patří mezi špičku Apeninského poloostrova a i když se jí zrovna nedaří, na Stadio Carlo Castellani bude velkým favoritem.

Fiorentina je společně s Interem jedním z týmů, které by ještě rádi obsadili třetí místo a zahráli si kvalifikaci Ligy mistrů. Ve zbytku sezony to ale budou mít už hodně těžké. Veškeré trumfy drží v rukou AS Řím, který navíc díky ztrátám jak Nerazzurri, tak i Violy náskok na třetím místě navyšuje. Fiorentina v posledních pěti kolech pokaždé ztratila a v podstatě odmítla jít do trháku s Římem. Bodové ztráty by pochopitelně nebyly ničím nepochopitelným, kdyby nepřišly proti týmům bojujícím o záchranu, tedy Frosinone a Hellasem. Navíc hosté se nevytáhli ani v posledním kole doma proti Samdporii, se kterou rovněž jen remizovali. Další ztráta by už pro svěřence Paula Sousy nejspíše znamenala konec nadějí.

Empoli už v této sezoně dokázalo Fiorentinu jednou zaskočit. Na Stadio Artemio Franchi dokázalo vstřelit rychlé dvě branky, ovšem výsledek neudrželo a nakonec remizovalo 2:2, což byl i tak dobrý výsledek. Trenér domácích Giampaolo se bude muset obejít bez Livajy a Costy, zatímco jeho protějšku Sousovi bude scházet trio Benalouane, Fernandez, Babacar.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Laurini, Cosić, Tonelli, Mario Rui - Zielinski, Paredes, Croce - Saponara - Pucciarelli, Maccarone
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Roncaglia, Rodríguez, Astori - Bernardeschi, Badelj, Vecino, Alonso - Iličič, Borja Valero - Kalinić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.25 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turín FC - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Napínavý souboj bude k vidění také na stadionu Olimpico v Turíně, kde se domácí Býci posíleni poslední výhrou střetnou se sousedem z Bergama. Atalanta překonala úvodní krizi a dál stoupá ke středu tabulky.

Je to téměř na den přesně devět let, kdy se Atalanta radovala v rámci Serie A z výhry na půdě Turína. Naposledy se jí to povedlo v dubnu 2007 i přesto, že byl ještě v první půli vyloučen Adriano Pereira. Orobici tehdy vyhráli především díky raketovému startu, když se v rámci prvních osmi minut utkání prosadili Bellini a Zampagna. Od té doby se ale Atalanta v Turínu ne a ne prosadit. Teď má další pokus.

Atalanta má poměrně dobrou formu, kterou jen v posledních dvou utkáních první ligy odnesly týmy jako AC Milán nebo Bologna. V minulém kole Atalanta doma sice prohrávala s milánským celkem, ale nakonec se dokázala vzedmout k dobrému výkonu a po brankách Pinilly s Gómezem otočila skóre. I díky tomu je nyní na 12. příčce a na kontě má 36 bodů. To je stejně jako právě turínský celek a o pouhý jeden bod méně než desátý Janov.

Atalanta ale ještě není zcela zachráněná. Ví to i střelec Mauricio Pinilla. "Cítil jsem, že dám proti Milánu gól a dokonce jsem to před zápasem řekl i trenérovi. Ale ještě nejsme zachráněni. Máme před sebou ještě několik důležitých kol, ve kterých se teprve bude rozhodovat. Jsme samozřejmě hodně rádi, že jsme vyhráli nad Milánem, ale ani to nám nemusí stačit," uvědomuje si zkušený útočník. Teď by rád rozšířil svou sbírku gólů i proti Turínu.

Atalanta nemůže počítat s dlouhodobě zraněným Carmonou, Turín má starostí o trochu víc. Domácí celek nemůže postavit Danila Avelara a Cira Immobileho. Úplně ve formě nejsou ani Benassi s Acquahem. Přesto panovala v mužstvu Turína po minulém kole dobrá nálada. Zapříčinila ji výhra nad Interem Milán, která přerušila smolná utkání bez výhry. Turín se hodně nadřel a pomohlo mu i vyloučení Mirandy s Nagatomem, ale počítají se především tři body. I díky nim jsou Býci momentálně na 11. místě.

Jedním z hráčů, kteří mají za úkol pomoci Býkům ke světlejším zítřkům, je i mladý Ital Andrea Belotti. Ten by se rád dostal na EURO, i když podle slov Renata Zaccarelliho moc šancí nemá. "Měl hodně těžké začátky, ale to celý tým. Zlepšení i chuť skórovat je na něm vidět, jeho sebevědomí roste. Pokud v tom tempu bude pokračovat, existuje malá šance. Ale nemyslím, že by ho trenér Conte vzal na EURO, protože před ním je plno zkušenějších zájemců, kteří své kvality prokazují delší dobu," míní Zaccarelli.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Maksimović, Glik, Moretti - Bruno Peres, Benassi, Vives, Baselli, Molinaro - Belotti, Maxi Lopez
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Masiello, Stendardo, Paletta, Dramè - Cigarini, De Roon, Kurtić - Diamanti - Gomez, Pinilla
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Nabuzené Udinese si chce po Neapoli vyšlápnout také na Sampdorii Janov. Té se naopak dařit přestává a sestupová zóna začíná být hodně blízko. Podaří se trenérovi Montellovi najít správný recept na Zebry?

Udinese dokázalo něco, co se jen tak nevidí. V minulém kole se utkalo s Neapolí a pro Partenopei to měl být jen takový malý test. Nakonec se ale vše zvrtlo a slavilo Udinese. N eapoli nastřílelo tři branky, samo dostalo jen jednu a ještě k tomu se Zebrám nepřímo podařilo vykartovat Gonzala Higuaína na čtyři kola! Jedno kolo nesmí hrát ani Koulibaly s Mertensem, trenér Sarri nesmí jednou na lavičku. Především ztráta Higuaína dost možná ukončila naděje Neapole na Scudetto.

Samozřejmě nesmíme předbíhat, ale Udinese se prostě povedlo utkání na jedničku. Po třech horších výsledcích se konečně dostavila tříbodová radost, která Zebrám umožnila předskočit Sampdorii Janov. Teď se může jejich jednobodový náskok ještě zvýšit, protože se Zebry utkají právě s janovským mužstvem. To si naposledy rozdělilo body s Fiorentinou a trenér Montella mohl vidět několik náznaků zlepšení. Pořád je to ale žalostně málo.

Doria má k dobru jen pět bodů na sestupové příčky, což rozhodně není nic uklidňujícího. I proto bude střet s Udinese klíčový. Ví to i někdejší brankář Dorie Luigi Turci, který hájil svatyni Blucerchiati v letech 2000-2005. "Tohle utkání by mohlo hodně ukázat. Oba týmy se nacházejí v dost podobné situaci a nesmí si dovolit projhrát proti přímým konkurentům. Samozřejmě doufám, že to Sampdoria zvládne, ale Udinese je po minulém kole hodně namlsané. Bude to náročný duel," dodává veterán Turci.

Když se spolu tyto týmy utkaly naposledy, na Stadio Friuli těsně vyhráli domácí. Stačila jkim k tomu branka Badua z první půle, Doria navíc dohrávala bez vyloučeného Ervina Zukanoviće. Jednalo se o premiéru pro trenéra Montellu, který sám zřejmě čekal, že v těchto chvílích bude jeho celek ve vyšších patrech. Hostům budou zřejmě scházet zranění Badu a Guilherme, oba mají svalové potíže. Do hry Dorie se vrací Barreto a Palombo.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Silvestre, Ranocchia, Moisander - De Silvestri, Krsticic, Fernando, Dodò - Soriano, Alvarez - Quagliarella
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Herteaux, Danilo, Felipe - Widmer, Kuzmanović, Hallfredsson, Badu, Armero - Thereau, Zapata
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.25 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - Hellas Verona  (neděle 15:00)
Krutě raněná a oslabená Neapol se ještě nevzdává souboje s Juventusem Turín. Ve značně náročnějších podmínkách má alespoň jednu dobrou zprávu, protože jejím dalším soupeřem bude poslední tým tabulky, Hellas Verona.

Neapol je teď hodně pobouřená. Běsnění činovníků klubu i hráčů samotných způsobily následky utkání minulého kola, ve kterém Neapol prohrála. A nejeneže prohrála, čímž dala Juventusu Turín příležitost k navýšení svého náskoku, ale také přišla o několik klíčových hráčů. Diskvalifikováni jsou Kalidou Koulibaly a Dries Mertens, na lavičku nebude moci ani trenér Maurizio Sarri. Největší ztráta se ale týká útoku a je spojena se jménem Gonzala Higuína.

Nejlepší střelec Serie A, který si udržuje snadný náskok na své pronásledovatele, se v minulém kole provinil proti sudímu a protihráči Felipemu. Jeho agresivní úder loktem a následné vášnivé protesty u hlavního arbitra utkání - pana Irratiho - způsobí Neapoli nepříjemnosti. Gonzalo Higuaín byl totiž italským svazem potrestán k pokutě a navíc dostal distanc na rovnou čtyři zápasy! Tím značně oslabil šance Neapole na první místo i své šance na výhru Zlaté kopačky. A krom toho způsobil rozsáhlou diskuzi v Itálii i mezi uživateli Eurofotbalu.

Je jasné, že absence Gonzala Higuaína, pakliže se opravdu potvrdí délka čtyř utkání, proti které se Neapol odvolala, řádně oslabí celé mužstvo i jeho šance na trofej. Bez argentinského střelce je Neapol téměř padesátiprocentní a navíc se na ni nepříjemně dotahuje ve formě hrající AS Řím. Partenopei v rámci ligy prohráli teprve druhé utkání za deset posledních duelů, když s Udinese klopýtli 3:1. Jediným hráčem, který může alespoň trochu profitovat z neúčasti Higuaína, je Manolo Gabbiadini, na jehož bedrech bude teď ležet mnohem větší zátěž.

V čem se stala chyba? Svůj úhel pohledu nabízí zkušený trenér Cesare Prandelli. Médiím sdělil: "Neapol vložila do Higuaína příliš mnoho, čímž na něj nakupila stres. Gonzalo mnohokrát ukázal, že je to šampion, ale nezvládá přílišný stres. Neapol na něj je až nezdravě odkázaná, což se muselo projevit. Když je na hřišti, někteří jeho spoluhráči se tolik nesnaží, protože vědí, že Gonzalo dříve či později skóruje. Neapol často hraje až po Juventusu, což není fér," myslí si Prandelli.

Partenopei si teď alespoň na chvíli mohou "ulevit", protože renomé jejich soupeře je minimálně pošlapáno. Na stadion San Paolo totiž zavítá poslední Hellas, který zažívá hodně smutnou sezonu. Na záchranu mu v tuto chvíli chybí šest bodů a ani jeho poslední forma neukazuje, že by se věci měly změnit. Za minulých pět duelů vyhrál Hellas jen jedno jediné utkání, když si v minulém kole poradil s Bolognou a k překvapení mnohých získal na jejím hřišti tři body. Jsou to ale spíše zoufalé výjimky potvrzující pravidlo.

Někdejší záložník Luciano Venturini přesto věří, že záchrana je ještě možná: "V záchranu stále věřím, protože jsem duší stále fanoušek. Už se staly větší zázraky a já myslím, že stačí jedno povedené utkání, aby se vše změnilo. Situace je sice kritická, ale ne nemožná. Fanoušci stále chodí na stadion, takže stále věří v tým. To můžeme vidět i v posledních duelech. Doufám, že jim hráči udělají radost a překonají se proti Neapoli," přál by si Venturini. K týmu se opět vrací Moras s Rebićem.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Chiriches, Ghoulam - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejon, Gabbiadini, Insigne
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Gollini - Pisano, Samir, Bianchetti, Albertazzi - Ionita, Viviani - Wszolek, Gomez, Emanuelson - Pazzini
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Città di Palermo - SS Lazio  (neděle 20:45)
Lazio Řím se představí na půdě Palerma a prvoligovou trenérskou premiéru si odbude Simone Inzaghi. Méně slavnější z bratrské dvojice bude chtít Laziu vrátit zpět ztracené sebevědomí, které hodně utrpělo po debaklu v městském derby. Palermo nebude na rozjezd snadný cíl, domácí potřebují body, navíc doma dokáží být hodně silní.

Také Palermo nedávno změnilo kouče, kormidla se ujal Walter Novellino, ovšem na jak dlouhou dobu zůstává otázkou. Sicilanům se totiž ani po jeho příchodu nedaří a kdysi obavaný tým spadl po dlouhé sérii bez tříbodového importu na osmnáctou, tedy sestupovou pozici. Poslední ligová výhra domácích je stará už téměř tři měsíce. 24.ledna si doma poradili s Udinese 4:1, ale od té doby si připsali jen čtyři remízy a hned šest porážek. Palermo zklamalo i v minulém kole na hřišti Chieva, kde prohrálo 1:3.

Svěřenci trenéra Waltera Novellina se trápí zejména v přechodové fázi a pak také v koncovce. Ofenzivní dvojice Vázquez, Gilardino sice vypadá na papíře silně, avšak v praxi je to jiné. Za posledních deset kol vstřelili domácí jen šest branek a s takovouto produktivitou mohou jen stěží pomýšlet na lepší umístění, navíc celkově skórovali jen devětadvacetkrát, hůř je na tom už jen poslední Hellas.

Čtyřbrankový příděl od úhlavního nepřítele AS Řím neustál Stefano Pioli a rozjet slibnou trenérskou kariéru se teď pokusí někdejší útočník Biancocelesti Simone Inzaghi. Jeho bratr, známější Filippo Inzaghi už zkoušel coby kouč v Serii A prorazit na lavičce AC Milán, avšak neuspěl. Na podobnou kartu teď sazí Lazio a zdá se tedy, že pro nového kouče bude Palermo na začátek přijatelným soupeřem. Ne tak docela. Sicilané už římský celek několikrát oloupili o body, naposledy v prvním vzájemném utkání na Stadio Olimpico za remízu 1:1. Navíc Lazio se v žádném případě nemůže pochlubit lepší formou a po debaklech od Sparty a AS Řím ani psychikou.

A v neposlední řadě nemůže Simone Inzaghi počítat s celou řadou hráčů. Na marodce nadále zůstávají De Vrij, Radu, Milinković-Savić, Kishna, Konko, Mauri, Morrison a Braafheid. K dispozici nebude ani stoper Hoedt, který si odpykává karetní trest. Waltera Novellina sice netrápí tolik početná marodka, nicméně absence Goldanigy a zejména Vázqueze je hodně citelná.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Vitiello, Gonzalez, Andělković, Pezzella - Morganella, Hiljemark, Jajalo, Lazaar - Gilardino, Quaison
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Basta, Biševač, Gentiletti, Lulić - Onazi, Bíglia, Parolo - Felipe Anderson, Candreva, Klose
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.40 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Frosinone Calcio - Inter Milán  (sobota 15:00)
Inter si před týdnem výrazně přibouchl dveře do Ligy mistrů a nyní se musí omluvit svým fanouškům v zápase na půdě nováčka Frosinone. Domácí celek trenéra Stelloneho bojuje o přežití a Interu se v žádném případě nebude chtít poddat, sám totiž potřebuje body jako sůl.

Frosinone dělí od nesestupových pozic pouhý jeden bod, takže do konce soutěže je situace pořádně otevřená. Nicméně čas se přeci jenom krátí a každý bod teď může mít cenu nejvyšší. Kanárkům se minulé kolo zrovna nevydařilo, od Janova schytali ošklivý debakl 0:4 a na postup v tabulce si zatím musejí počkat.

Frosinone pochopitelně nebylo jediným týmem, který se v minulém kole "předvedl". Jedním z dalších byl i Inter Milán, který doma hostil Býky z Turína. Nerazzurri vstoupili do utkání dobře, díky zásahu Icardiho vedli, jenomže Granata výsledek i díky vyloučení Mirandy a Nagatoma otočila. Pro svěřence trenéra Roberta Manciniho je ztráta tří bodů velkou čarou přes "rozpočet". Ztráta na třetí AS Řím se díky tomu vyšplhala už na propastných osm bodů! Sedm kol před koncem je to výrazná ztráta, kterou se nejspíše už nepodaří dohnat. "Dokud můžeme získávat body, nemůžeme Ligu mistrů vzdát, byť to už bude hodně obtížné. Dokud existuje i malá naděje, musíme o ní přemýšlet. Krom toho jsme profesionálové, takže i když nebylo naplněno cíle, musíme se ukázat," nechal se slyšet Roberto Mancini.

Favorit zápasu je jasně daný. Inter Milán by si dle předpokladů měl s nováčkem soutěže porazit. Zvládl koneckonců i domácí duel s tímto soupeřem a to poměrně hladce 4:0. Na druhou stranu domácí odevzdají před vlastní publikem vše a navíc to jsou oni, kdo nutně potřebuje další body. Inter si v žádném případě nesmí dovolit utkání podcenit, jinak by se mu to mohlo zle vymstít.

Domácí nastoupí bez tří členů základní sestavy a sice Soddima, Sammarca a Dionisiho. Ztráty musí zacelit i Inter a to díky dvěma hříšníkům z minulého kola, kdy dostali červenou kartu jak Miranda, tak i další obránce Nagatomo. Mimochodem japonský bek prodloužil smlouvu u Nerazzurri na další tři roky.
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Leali - Rosi, Ajeti, Blanchard, Pavlović - Frara, Gucher, Gori - Paganini, Ciofani, Toněv
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Santon, Murillo, Juan Jesus, D'Ambrosio - Medel, Kondogbia - Éder, Brožović, Perišić - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 3.80 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chievo Verona - Carpi FC  (sobota 18:00)
Hráči Carpi cestují hájit sedmnáctou pozici do Verony, kde se utkají s Chievem. Nečeká je nic snadného, Chievo si spokojeně hoví ve středu tabulky, navíc by rádo potěšilo své fanoušky a prodloužilo sérii neporazitelnosti na čtyři utkání.

Chievo zvládlo vítězně předchozí dva duely a záchranářské boje jsou mu na míle vzdáleny. Po remíze 0:0 s AC Milán si Fly Donkeys vyšlápli na Sampdorii (1:0) a Palermo (3:1) a s aktuální devátou pozicí mohou být naprosto spokojeni. Dokud však soutěž pokračuje, chtějí si domácí vést co nejlépe to půjde, byť na evropské poháry už dosáhnout nemohou.

Veronští ale každopádně mohou zaznamenat nejlepší umístění za posledních 10let. V sezoně 2005/2006 skončili díky aféře Calciopoli na čtvrtém místě a od té doby bylo jejich nejlepším umístěním desáté místo.

Castoriho svěřenci by si nejraději přáli, aby jednatřicátým kolem skončila sezona a oni mohli slavit záchranu. Čeká je však ještě dalších sedm kol, těžkých kol, které nakonec rozhodnout jestli sezona byla úspěšná či nikoliv. Carpi je na sedmnáctém místě jen díky lepšímu skóre, má o pět inkasovaných branek méně než Palermo, ale to se samozřejmě může ještě změnit. Ve hře o záchranu je také Frosinone, které na oba celky ztrácí pouhý bod.

Na marodce domácích nadále zůstávají Dainelli i Pepe, jedná se však o jediné ztráty, které musí kouč Maran řešit. Dvojnásob starostí má jeho protějšek Castori, jenž nemůže počítat s Gnahorém, Zaccardem, Lollem či Biancem.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Cacciatore, Spolli, César, Gobbi - Castro, Radovanovič, Hetemaj - Birsa - Floro Flores, Meggiorini
Carpi FC - pravděpodobná sestava:
Belec - Poli, Romagnoli, Gagliolo, Letizia - Pasciuti, Cofie, Porcari, Di Gaudio - Crimi, Mbakogu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.25 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
US Sassuolo - Janov CFC  (sobota 18:00)
Sassuolo stále bojuje o evropské poháry a chce se o ně poprat také s týmem, který konečně našel formu. Na Stadio Città del Tricolore přijede janovské CFC, které se nachází v poklidném středu tabulky.

Sassuolo patří jednoznačně k těm milejším a příjemnějším překvapením letošního ročníku Serie A. Pod vedením trenéra Eusebia Di Francesca sází na mladé hráče, které postupně zapojuje do svého systému. Ten se příliš často nemění a velkou devízou Sassuola je především fakt, že trenér Di Francesco dokáže ze svých oveček dostat maximum. V týmu najdeme několik talentovaných hráčů, kteří jsou obklopeni pracovitými spoluhráči. Jako celek tak Sassuolo podává dobré výkony a myslí na Evropu.

To by si před sezonou myslel jen málokdo. Velký podíl na tom má samozřejmě trenér, který s týmem roste a neustále se zlepšuje. Jeho budoucnost je ale nejistá, protože jeho vzestupu si začaly všímat větší týmy. Generální ředitel Giovanni Carnevali ale uklidňuje fanoušky: "Chceme mít jasno co nejdříve. Rozhodně se fanoušci nemusí bát nějakého chaosu nebo paniky, protože jsme stanovili konečný termín 15. dubna k tomu, abychom se rozhodli. Di Francesco odvádí skvělou práci a my budeme moc rádi, když v ní bude pokračovat právě tady," dodal Carnevali.

Sassuolu nevyšel duel s Juventusem, ale hned poté získalo aspoň bod proti Udinese. V minulém kole se opět vrátilo na vítěznou vlnu, neboť Neroverdi porazili nováčka z Carpi. Jedinou možnou negativní zprávou je zdravotní stav záložníka Missiroliho, který není ve stoprocentní formě. Hosté budou mít několik dobrých zpráv, protože do utkání mohou nasadit uzdravenou trojici Pavoletti, Cerci a především Ansaldi.

Další dobrou zprávou bylo minulé kolo, které se stalo one man show mladíka Susa. Hráč, který nenaplnil potenciál v Liverpoolu a nedařilo se mu příliš ani v AC Milán, konečně našel ten správný tým. V něm z Milána hostuje a sám si své účinkování pochvaluje. "Cítím se v Janově opravdu skvěle, vycházím se spoluhráči, líbí se mi město a mám tu klid i čas na zlepšení. Sedl mi herní styl, který trenér Gasperini prosazuje, takže aklimatizace byla poměrně rychlá. Teď se mi má práce konečně vyplácí, protože dávám i góly. Máme tady skvělou partu lidí a já doufám, že dosáhneme co nejlepšího umístění," přeje si Španěl.

Od minulého kola se mu u Grifů přezdívá "Mistr hattrick", protože právě jeho tři branky pomohly zdemolovat Frosinone. Po kruté porážce od Neapole se tak Janov opět vrátil k vyhrávání a posunul se na průběžnou desátou pozici. Rád by navázal také na duel proti Sassuolu, protože jej naposledy doma porazil těsně 2:1. To bylo to utkání, ve kterém jsme viděli dvě červené karty. Poslední výjezd směrem Sassuola se ale Janovu moc nepovedl. Napraví dojem tentokrát?
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Biondini, Magnanelli, Duncan - Berardi, Defrel, Sansone
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Muñoz, De Maio, Izzo - Ansaldi, Rincón, Rigoni, Džemaili, Gabriel Silva - Matavz, Suso
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Juventus FC  (sobota 20:45)
Šlágrem kola bude bezesporu duel tradičních italských velkoklubů, tedy milánského AC a obhájce Juventusu. Stará dáma si neohroženě kráčí pro další Scudetto, zatímco Milán bude mít co dělat, aby se protlačil do Evropské ligy. Oba soupeři se letos utkají ještě jednou v rámci finále Coppa Italia.

Na San Siru se pochopitelně očekává plná návštěva, souboje Milána s Juventusem patří mezi naprostou klasiku italské kopané a určitě se je na co těšit. Jenomže zatímco v minulosti bojovaly oba týmy o titul, tentokrát je to jen jeden z nich.

AC Milán zažívá od roku 2011 a tedy zisku posledního Scudetta těžký pád. Evropskou scénu vyklidil úplně a v lize dvakrát po sobě obsadil střed tabulky. Ani letos to nevypadá na návrat na výslunní, příčky zaručující Ligu mistrů se obsadit nepodaří a bledě to vypadá i s Evropsou ligou. Rossoneri promrhali solidní náskok na šestém místě, které by jim EL zajistilo a k dobru už mají před Sassuolem jen pouhý bod. Parta Siniši Mihajloviče se sice probojovala do finále Italského poháru, ale tam jí čeká silný Juventus, tedy aktuální soupeř.

V minulém kole červenočerní převedli další z řady trapných výkonů a v Bergamu padli místní Atalantě v poměru 1:2. Srbský kouč pak nešetřil kritikou a zároveň uznal, že jeho tým v současnosti na víc nemá a zároveň ještě více rozvířil spekulace o jeho letním odchodu.

Juventus je v současné době samozřejmě úplně někde jinde. Start do sezony měl po odchodech Vidala, Téveze a Pirla rozpačitý, nicméně postupně se sehrál a momentálně si kráčí pro další titul, celkově už pátý v řadě. Na čele má před druhou Neapolí už luxusní šestibodový náskok. Cíl Juventusu je jasný, obhájit titul i vítězství v Italském poháru. V minulém kole si Stará dáma poradila s Empoli, které udolala jedinou brankou Maria Mandžukiče 1:0.

Historie vzájemných zápasů je nesmírně bohatá a nemá cenu jí studovat dopodrobna. Pravdou ale je, že AC nad Juventusem od roku 2012 nevyhrálo. Celkem prohrálo šestkrát v řadě, tedy i naposledy na Juventus stadium 1:0, když se ve druhé půli trefil Paulo Dybala.

Milán se musí obejít bez svého kapitána Riccarda Montoliva a také útočníka Nianga a záložníka Bertolacciho. Navzdory zklamání z Bergama dost možná dostane příležitost talentovaný, teprve osmnáctiletý mladík Manuel Locatelli. Také Massimiliano Allegri nemůže počítat s plnou polní, trojici Cáceres, Chiellini a Dybala trápí zdravotní potíže, zatímco Sami Khedira si nekopne pro karetní trest. Utkání je na programu v sobotu od 20:45 a řídit jej bude sudí Daniele Orsato.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli - Honda, Locatelli, Kucka, Bonaventura - Balotelli, Bacca
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Alex Sandro - Cuadrado, Sturaro, Marchisio, Pogba - Mandžukič, Morata
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.10 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC31234456:1673
2.SSC Neapol31207463:2767
3.AS Řím31189466:3263
4.ACF Fiorentina31168751:3356
5.Inter Milán31167841:3055
6.AC Milán311310841:3349
7.US Sassuolo311212740:3448
8.SS Lazio311191139:4242
9.Chievo Verona311181237:4041
10.Janov CFC311071436:3737
11.Turín FC31991339:4336
12.Atalanta Bergamo31991330:3636
 Bologna FC311061530:3636
14.Empoli FC31991334:4336
15.Udinese Calcio31971529:4634
16.UC Sampdoria31891444:4933
17.Carpi FC316101529:4928
18.Città di Palermo31771729:5428
19.Frosinone Calcio31761829:5927
20.Hellas Verona313131527:5122

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (337)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele