32. kolo
10.04.2016 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Turín porazil Atalantu o jednu branku

Turín nakonec dokázal vybojovat tři body a hosty z Bergama porazil. Domácí Býci hráli po celé utkání lépe a po brankách Perese s Maxim Lópezem zaslouženě vedli. Hosté ještě v závěru utkání zdramatizovali vývoj zápasu brankou Cigariniho, ale ani ta nakonec na body nestačila.

Turín se po delší době drápe nahoru a dnes chtěl navázat na dobré výsledky před vlastními diváky. Trenér Ventura postavil osvědčenou obranu v podání trojice Bovo, Glik a Moretti, nejvíc pak spoléhal na brankáře Padelliho. Do útoku se při nechtěné absenci Cira Immobileho postavil zlepšující se Andrea Belotti, kterému asistoval zkušený útočník Maxi López. Atalanta je zatím velkým zklamáním pro své fanoušky a její vzdálenost od sestupových příček tomu odpovídá.

Granata začala velmi dobře a od prvních minut se pokoušela vytvořit na hosty tlak. To se jí celkem dařilo, protože byla mnohem aktivnější. Spolupráce mezi Belottim a Lópezem ale nikam nevedla a ani střela od Maxiho Lópeze se nevešla mezi tři tyče. Turín byl mnohem lepší, ale nedařilo se mu projevit svou aktivitu gólově. Atalanta naopak působila laxním dojmem, což mohl vyvrátit mladík Conti. Ten si naběhl za obranu a dostal se až před brankáře Padelliho, ale z velkého úhlu nakonec trefil jen boční síť!

Orobici dál hrozili po krajích a další takovou šanci spálil zkušený bek Dramé. Ten se dostal ke střele zpoza šestnáctky, jenže skvěle zasáhl pozorný Padelli a vyrazil míč mimo tři tyče na roh. Atalanta možná neměla míč na svých kopačkách tak často, ale když už se dostala do šance, vždycky to vypadalo hodně nebezpečně. Po třiceti minutách si další podobnou akci nechal pro sebe Pinilla, který ale nakonec střelou v pádu minul!

A to se stalo Atalantě osudným. Jen o čtyři minuty později totiž Turín využil první pořádnou šanci utkání. Bruno Peres si skvěle zpracoval krásnou nahrávku za obranu a ze strany pádil na brankáře Sportiella. Celá akce skončila krásnou a přesnou ranou pod břevno, takže se Býci radovali!

Z domácích touto brankou spadla nervozita a začali se častěji dostávat k vápnu Sportiella. Povedl se jim především začátek druhé půle, kterou hosté prospali. Obránce Peres poslal vpřed krásný balon, na který si naběhl Maxi López. Ten navíc ustál souboj s obráncem Palettou, uvolnil se a krásnou ranou prostřelil brankáře Sportiella podruhé - 2:0 pro domácí Býky!

Jak se zápas chýlil ke konci, začal postrádat jakékoli tempo. Možná si domácí byli vědomi své převahy a hostům se nedařilo vymyslet nic kvalitního. Dlouho jim trvalo, než se vůbec dostali k vápnu brankáře Padelliho a nápor z první fáze utkání byl pryč. Osamocený Marco Borriello se bil na hrotu útoku, jenže bez výraznější podpory spoluhráčů. Atalanta zaznamenala alespoň čestný gól. Deset minut před koncem se dočkal alespoň Luca Cigarini, ale jeho branka už body neznamenala.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

počítám s tím, že doma už konečně potvrdíme a uhrajeme 3 body!! trvá to nekonečně dlouho! sempre toro! grande toro!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele