Serie A - souhrn 30. kola

02.04.2019, 20:59, aktualizováno 04.04.2019, 23:00
Komentáře a souhrny
Juventus veze body ze hřiště Cagliari a znovu se přiblížil k další obhajobě mistrovského titulu, neboť průběžně druhá Neapol zaváhala v Empoli. Odstup na průběžném třetím místě navýšil Inter, jenž má po vítězství nad Janovem na městského rivala AC Milán k dobru čtyři body. S minimálními odstupy ale následují Atalanta, Lazio, Turín a AS Řím...

Atalanta Bergamo - Bologna FC 4:1

04.04.2019 21:00

Góly: 3. Josip Iličić, 5. Josip Iličić, 9. Hans Hateboer, 15. Duván Zapata - 54. Riccardo Orsolini

Boloňa ani tentokrát nepřiveze z Bergama body, tím spíš, že na stadionu Atleti Azzurri D'Italia schytala čtyřbrankový debakl. Atalanta předvedla odzbrojující úvodní čtvrthodinu, během které nastřílela všechny góly a tím utkání rozhodla.

Čtyři góly během prvních patnácti minut, to se vidí jen málokdy. Atalanta to v souboji s Boloňou dokázala. Rossoblu pod vedením Siniši Mihajloviče vstoupili do zápasu hodně ospale. Ve 3. minutě předvedl parádní ránu zpoza vápna Josip Iličić a Skorupski se mohl natahovat jak chtěl, střela dokonale vymetla horní růžek. Za dvě minuty si Josip Iličić vytvořil palebnou pozici uvnitř šestnáctky a další povedenou ranou o tyč zvýšil na 2:0. Ani v jednom případě nemohl Skorupski nic dělat.

A vlastně ani v 9. minutě, kdy balón uklidil přesně k tyči Hans Hateboer a zvýšil už na 3:0. Utkání se začalo pro Boloňu měnit v noční můru. Příšernou čtvrthodinu z pohledu hostí završil Duván Zapata, jehož střela s pomocí břevna zapadla do sítě. Skorupski opět bez šance. Polský brankář byl v nezáviděníhodné situaci, prakticky ze čtyř střel čtyřikrát inkasoval, ovšem ani jednou s tím nemohl nic dělat. Atalanta zápas bleskurychle rozhodla, a i když ještě měla některé příležitosti, další branku nedala.

Boloňa dokázala na začátku druhého poločasu snížit, když velice překvapivou střelou z přímáku vykouzlil Riccardo Orsolini. Diváci viděli už pět krásný branek, ale všem přítomným bylo jasné, že Atalanta už výsledek nepustí. Orobici zvítězili 4:1, čímž dokonale využili zaváhání všech konkurentů a na Ligu mistrů ztrácejí už jen jeden bod.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Chievo Verona 4:0

04.04.2019 19:00

Góly: 4. Merih Demiral, 45. Merih Demiral, 47. Manuel Locatelli, 57. Domenico Berardi

Kdo čekal ve čtvrteční dohrávce 30. kola vyrovnanou bitvu dvou týmů snažících se zachránit, ten musel být z výkonu hostí zklamán. Chievo opět potvrdilo, proč je až na posledním místě a od Sassuola dostalo čtyři góly.

Domácí Neroverdi začali velmi sebevědomě a jen v prvních třech minutách musel brankář Stefano Sorrentino řešit tři nebezpečné centry před vlastní bránu. Moc dlouho mu čisté konto nevydrželo. Už ve 4. minutě totiž Pol Lirola našel odražený míč po rohovém kopu a poslal jej do vápna. Tam si naběhl mladičký obránce Merih Demiral a přesnou hlavičkou nedal Sorrentinovi šanci - 1:0.

Chievo se samozřejmě nevzdalo a prvních deset minut se hrál opravdu líbivý fotbal. Sofian Kiyine z levé strany dobře odcentroval na zadní tyč, kde ve skluzu zakončoval Mehdi Léris. Brankář Consigli ale předvedl vynikající zákrok a míč vyrazil. Stejně tak si poradil i s hlavičkou Baniho. V 9. minutě se sice Chievo dočkalo srovnání, jenže sudí branku po ráně Giaccheriniho odvolal pro předcházející faul.

Skvělou kopací techniku předvedl hned dvakrát Domenico Berardi, jenže oba jeho přímé kopy skončily na umění brankáře Sorrentina! Další branka na sebe ale nenechala dlouho čekat a pokračovala one man show stopera Demirala. Ten si našel míč i přes obležení tří soupeřů a centr Locatelliho z rohového kopu poslal hlavou opět do sítě - 2:0.

Aby se Chievo nestačilo vzpamatovat, jen dvě minuty po změně stran mu Sassuolo přidalo další trefu. Po straně se s míčem až do vápna protáhl Pol Lirola, kterému se i přes dva obránce povedlo odcentrovat. Na zadní tyči si míč trochu komplikovaně zpracoval Manuel Locatelli a posunul míč do sítě - 3:0.

Totálně rozebranou a psychicky vyřízenou obranu Chieva ztrestal ještě Domenico Berardi. Khouma Babacar protancoval s míčem do vápna a nahrál na penaltu Berardimu, kterého nikdo nebránil. Po hodině hry vstřelilo Chievo další branku, jenže ani tentokrát nebyla uznána. Pro ofsajd Cesara. A když v 89. minutě neproměnil nařízenou penaltu ani Emanuele Giaccherini, bylo hotovo.

Více informací k zápasu

AS Řím - ACF Fiorentina 2:2

03.04.2019 21:00

Góly: 14. Nicolò Zaniolo, 57. Diego Perotti - 12. Germán Pezzella, 51. Gerson

AS Řím opět selhal a na domácí půdě stadionu Olimpico si připisuje jen vydřenou remízu 2:2. Hosté z Toskánska nad AS dvakrát vedli, ale Vlkům se podařilo vždy velmi rychle srovnat krok. Na vítězství už jim však síly nestačily.

Když se fanouškům AS Řím řekne slovo Fiorentina, většina z nich zatne zuby a představí si nedávný debakl v Coppa Italia. Potupnou sedmičku hodlali hráči Vlků soupeři oplatit jakoukoli výhrou, která by jim mohla pomoci k Lize mistrů. I Fiorentina ale body potřebuje, neboť stále nevzdává svůj boj o poháry.

První obrovskou šanci si připravili hosté, kteří začali aktivněji. Stačil k tomu jednoduchý centr po zemi přes vápno AS, kde byli trestuhodně neobsazení hned dva hráči Fiorentiny. Balon se dostal k nepokrytému záložníkovi Marcu Benassimu, který jej z první posílal pod břevno. Tam se ale vymrštil i brankář Mirante, který balon vyrazil!

Na opačné straně pálil mladíček Zaniolo, jehož ránu ve vápně zablokoval stoper Germán Pezzella. Právě argentinský stoper a hostující kapitán se stal na pár momentů hrdinou Fialek, protože po skvělé šanci Muriela kopala Fiorentina rohový kop. A ten si na zadní tyči našel jako jeden ze tří (!) neobsazených hráčů balon a zblízka ho poslal do sítě - 1:1.

Odpověď Římanů na sebe ale nenechala dlouho čekat. Jen o dvě minuty později totiž na straně vápna Justin Kluivert umotal Biraghiho a centroval do míst, odkud se kope penalta. Tam si naběhl vysoký záložník Nicolò Zaniolo, který s přispěním tyče poslal míč do sítě!

Ve 24. minutě vypálil ze třiceti metrů Luis Muriel a Mirante se hodně divil, kam střela směřovala. Nakonec mu musela pomoci pravá tyč, od níž se balon odrazil mimo. První poločas skončil remízovým výsledkem, ale prakticky hned po změně stran se hosté opět dostali do zaslouženého vedení. Marco Benassi sprintoval za míčem a u vápna si obhodil Kluiverta. Následně nacentroval do vápna a i když domácí obrana odvrátila tento pokus, ránu z druhé vlny od Gersona, notně tečovanou nešťastným Jesusem, lapit nedokázala.

I na tenhle gól ale domácí dokázali odpovědět poměrně rychle. V 57. minutě totiž Cristante našel Kluiverta na straně vápna a mladý Nizozemec poslal přesný pas na opačnou stranu. Tam totiž viděl argentinského křídelníka Diega Perottim, který s přispěním obránce Milenkoviće srovnal - 2:2.

Během posledních patnácti minut domácí Giallorossi zvýšili tempo a především příchod Lorenza Pellegriniho znamenal signál k útoku. Právě jeho pád mnoho fanoušků AS vidělo jako penaltový, leč sudí Massa tento názor nesdílel. A když v samém závěru Edin Džeko zblízka hlavičkoval centrovaný míč Pellegriniho jen vysoko nad bránu, skóre utkání už se neměnilo.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Inter Milán 0:4

03.04.2019 21:00

Góly: 15. Roberto Gagliardini, 40. Mauro Icardi (pen.), 54. Ivan Perišić, 81. Roberto Gagliardini

Janov na domácí půdě selhal a proti Interu nebyl vážným soupeřem. Z části za to může i rychlé vyloučení obránce Romera, který oslabil svůj tým. Je ale otázka, jestli by něco změnil, protože Nerazzurri nasázeli Janovu čtyři góly bez větších potíží. Dvěma góly k tomu přispěl záložník Roberto Gagliardini.

V utkáních mezi Janovem a Interem posledních jedenáct zápasů platí, že vyhrává domácí tým. Inter chtěl na stadionu Luigi Ferraris tuto tradici přerušit a pomoci mu k tomu měl i jeden velký návrat. Trenér Spalletti totiž do sestavy opět zařadil někdejšího kapitána Maura Icardiho! Argentinský snajpr se na hřišti objevil poprvé po třiapadesáti dnech.

První minuty nenabízely příliš atraktivní podívanou a jediným vzruchem byl pokus Nainggolana, který skončil jen v náručí připraveného brankáře Radua. O chvíli později mladého brankáře vyzkoušeli útočník Mauro Icardi a rovněž italský talent Matteo Politano, leč proti kmenovému hráči Interu neuspěl ani jeden z nich.

To se ale povedlo záložníkovi Robertu Gagliardinimu. Italský hráč si naběhl do vápna soupeře, kde jej po povedeném centru našel obránce Kwadwo Asamoah. Gagliardini posléze přesnou střelou zakončil a Radu musel kapitulovat!

Po dvaceti minutách se v obrovské šanci po nahrávce za obranu a šanci dvou na jednoho zjevil Mauro Icardi. Zkušený Argentinec si mohl vybrat, kam míč pošle, ale ve stoprocentní šanci napálil jen tyč! Na gól ale zase tak dlouho čekat nemusel. Hodně mu pomohl bláznivý zákrok obránce Romera, který jej stáhl k zemi, takže sudí mohl ukázat na značku pokutového kopu. Ten obstaral právě Icardi a nemýlil se - 2:0.

Pro Janov to byla nejhorší možná situace, protože prohrával krátce před poločasem a musel dohrávat celou druhou půli v početním oslabení o jednoho muže. Příval špatných zpráv ale zdaleka nekončil. V 54. minutě totiž Icardi vymyslel krásnou nahrávku na Ivana Perišiće, který jeho nabídku s díky přijal a umístil míč k tyči!

Janovský celek měl od té doby v podstatě nulovou šanci na zdramatizování výsledku, protože ani jeho snaha nenesla kýžené plody. Stále častěji se svěřenci trenéra Prandelliho spoléhali na centrované míče, avšak ty pečlivě a spolehlivě sbírala obrana Nerazzurri v čele s brankářem Handanovičem. Zkušený Slovinec ostatně dnes neměl moc práce.

Ke konci utkání už Inter mohl trochu zvolnit a velmi často si jen nahrával ze strany na stranu, což nebavilo jeho fanoušky a iritovalo fanoušky soupeře. Nakonec se ke střele odhodlal Matteo Politano, ale Ionut Radu předvedl dobrý zákrok, jímž vyrazil míč na roh. Přece se však Inter dočkal ještě jedné trefy. Devět minut před koncem Perišić našel centrem Roberta Gagliardiniho, jehož hlavička poslala míč těsně za brankovou čáru.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - SS Lazio 1:0

03.04.2019 21:00

Góly: 89. Andrea Petagna (pen.)

Obrovské zklamání zavládlo v táboře římského Lazia. Biancocelesti měli jedinečnou možnost přiblížit se čtvrtému místu, jenomže zápas na půdě zachraňujícího se SPALu nezvládli a minutu před koncem inkasovali jediný gól z pokutového kopu. Naopak radost ovládla Ferraru, SPAL díky výhře 1:0 učinil důležitý krok na cestě za záchranou. Autorem proměněné penalty se stal Andrea Petagna.

Lazio mělo situaci ve svých rukou a pokud by nad ferrarským celkem vyhrálo a ještě zvládlo dohrávku odloženého kola, posunulo by se na čtvrté místo před AC Milán. Hozenou rukavici ale hosté nezvedli a SPALu překvapivě podlehli.

Dle očekávání začali lépe domácí, kteří se tlačili před Viviana a v osmé minutě měli první příležitost. Ciro Immobile se dostal za stoperskou dvojici a vystřelil, jenže přízemní pokus domácí brankář pokryl. V následujících minutách už to Římané tak jednoduché neměli, obrana SPALu působila konsolidovaně a velmi dobře bránila. I proto první poločas žádnou další větší příležitost, natož branku, nepřinesl. SPAL byl po půlhodině hry nucen poprvé střídat, zraněného Vasca Reginiho nahradil Felipe.

Podobný průběh měl i druhý poločas. Lazio bylo znovu o trochu nebezpečnější, ale naráželo na pozornou defenzívu. V 56. minutě zakončil jen do Viviana Lucas Leiva a i další snahy Biancocelesti vyšly vniveč. Utkání směrovalo do bezbrankového konce, což by bylo pro Lazio málo. Pro hosty ale bylo ještě hůř. Minutu před koncem došlo ve vápně Lazia k penaltovému zákroku, který posléze potvrdilo i video, takže SPAL měl k dispozici pokutový kop. Andrea Petagna si nabídnutou příležitost nenechal ujít, penaltu proměnil a SPALu zajistil překvapivé tři body.

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - Parma Calcio 3:2

03.04.2019 21:00

Góly: 13. Andrea Pinamonti, 45+2. Luca Valzania, 90+13. Daniel Ciofani (pen.) - 18. Antonino Barilla, 58. Fabio Ceravolo (pen.)

Frosinone vykřesalo naději a první domácí výhrou v sezoně, nutno podotknout těžce vydřenou, minimálně do zápasu Boloni snížilo velkou ztrátu na nesestupové pozice. Canarini urvali výhru 3:2 nad Parmou až v neuvěřitelné třinácté minutě nastavení, kdy proměnil pokutový kop Daniel Ciofani.

Diváci na stadionu Benita Stirpeho nemuseli na branky čekat dlouho. Frosinone se dostalo do vedení již ve 13. minutě, kdy Sammarcův centr sice Valzania na branku neusměrnil, ovšem hned z druhé vlny jej napálil nechytatelně do sítě Andrea Pinamonti. Poměrně rychlá byla i odpověď Parmy. Schiappacasseho branka ještě nemohla být kvůli ofsajdu uznána, ale vzápětí tečoval do branky Gazzolův pokus Antonio Barillá a bylo srovnáno 1:1. Následně byl k vidění hodně bojovný fotbal a až závěr první půle přinesl další gólovou radost. Nejprve Pinamonti dělovkou orazítkoval břevno a jen o minutu později se parádně opřel do balónu Luca Valzania a Frosinone znovu a zaslouženě vedlo.

Parma vstoupila do druhého poločasu jako vyměněná a po sérii šancí, které vygradovaly faulem Sammarca na Siligardiho, měla k dispozici pokutový kop. V 58. minutě ho Fabio Ceravolo střelou doprostřed proměnil, takže zhruba po hodině hry se začínalo od začátku.

Hosté pak měli o něco více možností strhnout vedení na svojí stranu, jenomže Sprocatiho střelu vyrazil Sportiello na rohový kop a když už ho překonal Barillá, zasáhl na brankové čáře Brighenti. Remízový zápas se nakonec dočkal rozuzlení v páté minutě nastavení, kdy po lehkém přistrčení obránce Gobbiho odpískal sudí Gianluca Manganiello přísný pokutový kop. Situaci ještě dlouhé minuty posuzovalo video a nakonec došlo pro Parmu ke krutému stvrzujícímu verdiktu. Daniel Ciofani pak mohl ve třinácté minutě nastavení penaltu proměnit a zařídit pro Frosinone vůbec první domácí vítězství v sezoně.

Více informací k zápasu

Turín FC - UC Sampdoria 2:1

03.04.2019 21:00

Góly: 34. Andrea Belotti, 45+1. Andrea Belotti - 83. Manolo Gabbiadini

Střelec Andrea Belotti se probudil ve správnou chvíli a jeho dva zásahy proti Sampdorii vynesly Turínu klíčové tři body. Granata se zároveň dostala v tabulce před svého soupeře a ze sedmého místa ztrácí na Ligu mistrů jen čtyři body. Boj o evropské poháry se na Apeninském poloostrově pořádně zamotává.

Duel Turína se Sampdorií byl přímou konfrontací o evropské poháry i naději promluvit do bojů o Ligu mistrů. Svěřenci Waltera Mazzarriho se nedávno těšili skvostné formě, ale v posledních dvou kolech ztratili, takže proti Sampdorii měli co napravovat. Námořníci přijeli do Turna rovněž v dobrém rozpoložení, o víkendu porazili 1:0 AC Milán.

V prvním poločase byli o něco nebezpečnější domácí fotbalisté. Po Ansaldiho centru nebezpečně hlavičkoval Daniele Baselli a brankář Audero jeho pokus vyrazil na tyč. Sudí si ještě celou akci nechal kontrolovat na videu, domácí totiž reklamovali zákrok v šestnáctce, ale penalta se nakonec nekopala. Turín otevřel skóre utkání ve 34. minutě, kdy poslal do vápna nadýchaný centr De Silvestri a Andrea Belotti nenápadnou hlavičkou překonal Audera poprvé. Před koncem prvního poločasu měli domácí další možnosti na navýšení, ve 41. minutě sudí posuzoval zákrok v šestnáctce na Belottiho, ale penaltu se rozhodl nepískat. Turín ale přeci jenom druhou branku vstřelil. Už v nastavení se balón ve vápně odrazil přesně na kopačky Belottiho a ten nekompromisně k tyči zvýšil na 2:0.

Sampdoria potřebovala ve druhé poločase přidat, ale domácí pokračovali v náporu i po změně stran. Andrea Belotti měl v rozmezí 48. - 53. minuty dvě velké příležitosti, ale Audero pokaždé dobře zasáhl. Na druhé straně zase musel Ramírezovu ránu vyrážet Sirigu.

Námořníci se prosazovali těžce, dvacet minut před koncem minul tyčku Defrel, ale v 83. minutě přeci jenom snížil dobře umístěnou ranou zpoza šestnáctky Manolo Gabbiadini. Závěr utkání sliboval drama, ovšem k vyrovnání ani během čtyřminutového nastavení nedošlo. Turín porazil Sampdorii 2:1 a přiblížil se evropským pohárům.

Více informací k zápasu

Empoli FC - SSC Neapol 2:1

03.04.2019 19:00

Góly: 28. Diego Farías, 52. Giovanni Di Lorenzo - 44. Piotr Zieliński

Empoli dokonale zaskočilo lépe hrající Neapol a své šance proměnilo téměř stoprocentně. Výsledkem je šokující výhra nad Partenopei, o kterou se svými góly postarali Farias s Di Lorenzem, takže ani parádní trefa Zielińskiho nestačila.

Na podzim zažilo Empoli pod Vesuvem hodně nepříjemné chvíle, protože od domácích Partenopei dostalo pětku. Dnes jim to za každou cenu chtělo oplatit, neboť sestupové potíže se od něj stále nevzdalují. Využít k tomu mohlo hráče jako Silvestre, Provedel, Farias, Krunić nebo Caputo. Neapol nasadila Mereta, Luperta, Allana, Ounase nebo Milika s Younesem.

Za prvním zajímavým míčem se hnal José Callejón, ale v rozhodující chvíli podklouzl. Pozornost brankáře Provedela vyzkoušel Piotr Zieliński skvělou skákavou střelou, která mladému brankáři nadělala pořádné starosti. Neapol začala hodně aktivně a kdyby po pětadvaceti minutách vedla o dvě branky, těžko by se mohl někdo divit. Nejprve Younes krásnou technickou střelou jen těsně minul pravou tyč.

Následně uvnitř šestnáctky hlavičkoval Arkadiusz Milik a Provedel měl co dělat, aby míč nepustil za sebe. Empoli ale přežilo a ve 28. minutě nakročilo k velké senzaci. Diego Farias se dostal s míčem do vápna, udělal kličku Malcuitovi napálil míč na bránu. Do dráhy letu se postavil vracející se Piotr Zieliński a tečoval míč mimo dosah Alexe Mereta!

Neapol podobný výsledek nečekala a chvíli jí trvalo, než se dostala zpátky do tempa. Z míry ji opět mohl vyvést perfektně pracující domácí tým, který ale zahazoval velké šance. Útočník Caputo si naběhl na precizní přihrávku do vápna, ale z bezprostřední blízkosti gólmana neprostřelil!

A hodně ho to muselo mrzet zvlášť ve 44. minutě. To se totiž z pětadvaceti metrů rozhodl vystřelit Piotr Zieliński a jeho nechytatelná dělovka pod břevno stanovila poločasový výsledek na 1:1!

Empoli muselo být trochu zklamané, ale po změně stran ukázalo, že jeho výkon rozhodně není náhodný. Začátek druhé půle totiž patřil právě domácímu outsiderovi. Nejprve se do šance po zablokované ráně z otočky dostal Pajać, který pořádně protáhl mladého brankáře Neapole Mereta. Jako by tohle varování nebylo pro Neapol dost, brzy dostala druhou ránu.

Deset minut poté, co se obě jedenáctky vrátily na hřiště, si totiž Empoli vzalo vedení zpátky. Bennacer poslal od rohového praporku parádní centr před bránu, kam si naběhl obránce Giovanni Di Lorenzo. S ním se nikdo pořádně nevracel a Di Lorenzo tvrdou hlavičkou zblízka překonal Mereta - 2:1.

Po hodině hry mohl srovnat opět aktivní Zieliński, jehož tvrdá rána z levé strany vápna prosvištěla jen kousek vedle tyče. Zasahovat musel i Meret, kterého z protiútoku vyzkoušel lobující Farias. Očekávaný tlak ze strany hostí se však nakonec nekonal a Empoli slaví nečekaný úspěch.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Juventus FC 0:2

02.04.2019 21:00

Góly: 22. Leonardo Bonucci, 85. Moise Kean

Juventus si hladce poradil s Cagliari, třebaže herně mu to i kvůli mnoha absencím dnes opravdu nešlo. O tři body pro hosty z Turína se postarali Leonardo Bonucci a také Moise Kean, který jen potvrdil perfektní formu z posledních týdnů.

Cagliari muselo předvést perfektní výkon, aby mělo proti jasnému favoritovi z Turína vůbec nějakou šanci. Mezi muže, kteří se o něj měli postarat, patřili od prvních minut Srna, Cigarini, Pavoletti, Barella nebo Cragno. Hosté přijeli s Cáceresem, De Scigliem, Canem, Bernardeschim či Keanem.

Množství absencí bylo v případě Juventusu znát nejen na složení lavičky, ale i na předváděné hře. Možná to bylo způsobené i aktivním napadáním ze strany sardinského celku, který neúnavně vyrušoval hráče Staré dámy. Jinak ale první minuty mnoho krásy nenabídly a na Juventusu byla vidět značná nesehranost.

Protrhl ji až obránce Leonardo Bonucci. Zkušený obránce si ve 22. minutě naskočil na perfektní rohový kop od Bernardeschiho a po brilantním výskoku neměl potíže poslat míč do sítě. Brankář Cragno se za dobře umístěnou ranou jen ohlédl - 1:0 pro jasného favorita zápasu.

To byla samozřejmě přesně ta situace, kterou turínský Juventus k otupení odvahy domácích potřeboval, protože s tímto stavem už Juventus zkušeně umí pracovat. Po zajímavém pokusu Faraga musel zasahovat obránce Giorgio Chiellini, jenž po chvíli odklízel míč do bezpečí. Závěr první půle značila nahrávka Pedra na Ionitu, který ale nezakončil podle svých představ.

Nezáživná kopaná v pravém slova smyslu pokračovala také po změně stran, třebaže Juventus si dával v zakončení více záležet. O pár minut později se Juventus dožadoval penalty za domnělou ruku Ceppitelliho, kterou ale sudí Giacomelli odmítl pískat. Kombinace šla Juventusu velmi dobře, ale opět byl až příliš laxní. Po Pjanićově vybídce volil Matuidi ještě nahrávku na vedle stojícího Sandra, který ale se zakončením příliš váhal.

K hodně nadějnému centru se nyní dostal Srna, který v pokutovém území zkoušel najít Pavolettiho. Toho však ubránil pozorný stoper Chiellini. Když hodiny na světelné tabuli ukazovaly hodinu hry, hnal se do šance mladík Moise Kean. Talentovaný útočník přelstil dva obránce a svou dravostí se dostal až do zakončení. Brankář Cragno ale zůstal ledově klidný a jeho pokus chytil!

Cagliari ještě neřeklo poslední slovo a Juventus si nemohl být ničím jistý. Simone Padoin dokázal v náběhu najít Barellu, který pohotovou hlavičkou mířil nad branku Juventusu. Osm minut před koncem dostal dostatek prostoru opět Kean, který tentokrát zakončoval obloučkem přes Cragna,ale opora Cagliari tento pokus předvídala.

Mladý talent hostí Moise Kean se přesto dočkal. Pět minut před koncem si čerstvý italský reprezentant naběhl do vápna Alessia Cragna na výtečnou nahrávku od střídajícího Bentancura a doklepl míč do sítě - 2:0.

Více informací k zápasu

AC Milán - Udinese Calcio 1:1

02.04.2019 19:00

Góly: 44. Krzysztof Piątek - 64. Kevin Lasagna

Na velké problémy si zadělal AC Milán, který doma jenom remizoval 1:1 s Udinese. Rossoneri sice udrží čtvrté místo i po tomto kole, ale jeho soupeři se mohou přiblížit už na jediný bod. Milán v poločase vedl, když se znovu trefil polský kanonýr Krzysztof Piatek, ale po hodině hry rozesmutnil San Siro Kevin Lasagna. Milán navíc nepřišel jen o body, v prvním poločase museli střídat zranění Gigi Donnarumma a Lucas Paquetá.

Milán s návratem do Ligy mistrů dokonale hazarduje, po porážkách s Interem, Sampdorií a remízou s Udinese už může přijít o čtvrté místo, tedy pokud Lazio své utkání zvládne a navíc přidá tři body i z odloženého zápasu.

Rossoneri byli před utkáním favoritem, ale vzájemná bilance s Udine je varovala. Zebry si v posledních letech na slavný klub věří a znovu to potvrdily i v tomto utkání. Komplikace pro AC nastaly už po deseti minutách, kdy musel opustit hrací plochu zraněný brankář Donnarumma, takže jeho místo zaujal veterán Pepe Reina. Úvod utkání nepřinesl nijak závratné tempo, Milán se dostával do hry pozvolna a až ve 23. minutě vystrašil hostující fanoušky nebezpečnou střelou Paquetá, rána prolétla těsně vedle. O chvíli později zkoušel z otočky zakončit Cutrone a Musso schoval balón v rukavicích. Ve 42. minutě přišla pro Milán další špatná zpráva, protože hrací plochu musel pro zranění opustit i Lucas Paquetá. Jakousi záplatu přinesl v poslední minutě prvního poločasu nadvakrát zakončující Krzysztof Piatek, který zblízka překonal Mussa a poslal AC do důležitého vedení.

Udinese nebylo směrem dopředu nijak aktivní a to ani ve druhém poločase, přesto došlo po hodině hry k vyrovnání. AC rozehrávalo rohový kop, jenomže ztratilo balón a rychlý přechod do útoku zužitkoval po přihrávce Fofany Kevin Lasagna. Gattusovi svěřenci po vyrovnání znervózněli a i když se následně snažili strhnout vedení opět na svojí stranu, v koncovce jim to nevycházelo. V nastavení si Rossoneri vytvořili velký tlak, ale Musso už za svá záda nic nepropustil, takže Udinese si ze San Sira odváží bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC30263162:1981
2.SSC Neapol30196557:2663
3.Inter Milán30175847:2556
4.AC Milán301410644:2852
5.Atalanta Bergamo30156964:4151
6.SS Lazio29146942:3048
7.Turín FC301212640:2848
8.AS Řím30139855:4548
9.UC Sampdoria301361151:4045
10.ACF Fiorentina30815746:3839
11.US Sassuolo308111144:4935
12.Janov CFC30891334:4833
13.Cagliari Calcio30891328:4233
14.Parma Calcio30961533:5033
15.SPAL 201330881427:4232
16.Udinese Calcio29781427:4129
17.Empoli FC30771638:5628
18.Bologna FC30691528:4727
19.Frosinone Calcio30481824:5620
20.Chievo Verona301111821:6111
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (83)

Přidat komentář
Gimme

Úplně vidím jak Atalanta uhraje s Laziem LM a Turín s Dorií EL

Reagovat
Largo

Reagovat
Nuno čomes

Neskutečná bida. Teď už to je jen o tom, kdo z tech postřelenych se doplazí do LM. Ono je to asi jedno ve finále. Jedine co by zamrzelo, jsou ty prachy z LM.

Reagovat
Bandita_Harry

prachy

Reagovat
smazaný uživatel

Je to varianta

Inter dnes na Janově určitě nevyhraje a co předvedeme my je ve hvězdách

Reagovat
smazaný uživatel

Tam budou Milány, Atalanta se posere

Reagovat
fenixLFC

to by bolo super, lepsie nez oba milanske kluby

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Ragazzo d'oro

Kéž by všichni hráli se zápalem Patricka Cutroneho

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatý hřeb paralympiády jse blíží drazí přátelé! Připravte jse těhle osm kol bude opravdu jízda

Reagovat
Ragazzo d'oro

Jse

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to tam vážně 2x?

Reagovat
smazaný uživatel

:DDDDD lol to som len tak narýchlo hodil ale tak čo už sú tu aj horší :DDDDDD

Reagovat
Kang & Kodos

*jsú

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Cechino

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
GabrielBatistuta

Tak tohle neokecáš.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

Po tomto kole bych bez ohledu na výsledky poprosil všechny, aby přestali užívat pojmu ,,paralympiáda", je to urážka všech těch báječných lidí, kteří bojují, aby jejich bídný život měl smysl.

Serie A není nic víc než Shitshow.

Reagovat
smazaný uživatel

Když nemáš ruku a nezabil ses a ještě k tomu i trochu sportueš, tak jsi báječný člověk A když celý život obětuješ sportu jsi v něm dobrý hraješ na nejvyšší úrovni...nikdy tě nikdo nenazve báječným člověkem a po nešťastném vyjádření v novinách ti tisíce lidí vyhrožují smrtí a nenávidí tě jak málo stačí být oblíbeným

Reagovat
smazaný uživatel

Čemu se směješ, blbe. Jsou báječní, protože hledají smysl. Bylo mi 1š když mama zůstala upoutaná na lůžko, sledoval jsem to denně dalších 13 let. Kdyby se mohla zabít, udělá to. V Paralympijském sportu jsou lidé s lehkými, ale i velkými těžkými nedostatky, já bych se sám odjebal co nejdříve by to šlo. Jsou báječní, protože mají sílu inspirovat tuto zkaženou populaci plnou lenivých zrmrdů, uctívajích pseudoidoly.

Kdo tady mluví o oblíbenosti. 90% lidí se nad tělesně a mentálně postiženými ani nepozastaví, maximálně lítostí, což je ještě horší.

V komerčních sportech je jen několik málo skutečně obdivuhodných lidí.

Reagovat
FuckT

Posledna veta kurty a holy fakt, predposledna este viac. Vzdy to asi sposobuje prave ten komfort a taka ta obycajna ludska natura. Proste sa zrazu ocitnu v praci, kde ani az tak nemakaju a zarabaju miliony, no tak sem-tam daju par tisic nejakej charite a su so sebou velmi spokojni jak oni sami, tak aj siroka bezna verejnost. Pritom je to cele skor smutne a pokrytecke.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tom případě je Shitshow všude.

Reagovat
Zark

Reagovat
JackDaniels.

Polsko by nam mohlo pozicat keden z hrotov, ci uz Lewu, Piateka, Milika alebo Teodoczyka to je jedno... nechpem odkial och tolko beru

Reagovat
Largo

Reagovat
Benzema

Do Žiliny ?

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Bandita_Harry

je ich o par viac ako nas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Eldarion
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Largo

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

paralympiada

Reagovat
smazaný uživatel

Pustil jsem si posledních 30 minut AC a dobrá komedie. Sice jakože tlak, ale to řešení situací bylo jak z grotesky. Jak může takový Calabria hrát vůbec fotbal na vrcholové úrovni je záhada, ten desetkrát centroval s hromadou času levačkou do vápna na x spoluhráčů a ani jednou netrefil výšku, vždycky narval obránce soupeře někam do výšky pasu, neskutečné

Reagovat
smazaný uživatel

smiesne ale pravda

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad to dnes vsichni fanousci Juventusu sledovali a uz vidi rozdil kdyz hraje spomalovac hry Mandzukic, nebo kdyz nastoupi Kean.Nase hra okamzite ma jiny rozmer.Rychlost, dravost.Jasny Kean mohl dat tri goly, ale taky si je svoji rychlosti a durazem udelal.Je to utocnik ktery nam chybel.Prosim at uz nenapadne Allegriho davat na Ajax Mandzukice.Ten je nase totalni brzda.Kean a Ere Can dnes top.Vlastne vsichni dnes dobre, hned se hraje jinak i zaloze kdyz to tam vepredu nekdo rozbehne.

Reagovat
The Krupy

Kean musí hrať

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

7 střel na bránu

Reagovat
smazaný uživatel

Nikto ani nekomentuje že SSC prehralo s Empoli? Šetria sa na EL alebo čo? Je tá EL pre nich vôbec reálna?

Reagovat
Bandita_Harry

nevidel som to ale bola prerotovana zostava, nic strasne sa nestalo, v EL to bude riadne tazke odteraz si pre to budu chodit pravidelne anglicania...

Reagovat
Bandita_Harry

hlavne budu potrebovat lepsi vykon ako proti Salzburgu doma kde za stavu 3:0 ich nechali hrat a ti keby boli co k comu tak je z toho remiza, ak sa to zopakuje s Arsenalom tak koniec, no verim ze predvedu dva paradne vykony a pojdu dalej pohar EL by SSC slusil

Reagovat
smazaný uživatel

Empoli už před týdnem docela potrápilo Juventus. Možná i to jim dodalo sebevědomí

Reagovat
smazaný uživatel

Icardi nas proste potopil tym cca mesiacom a pol co nehral.. V nasej hre mu to proste sedi a vie ten gol dat.. Len nech mu to vydrzi aspon do konca sezony

Reagovat
celestial-

Ja by som mu prial niečo podobné ako Blbotellimu, aby sa dostal niekde, kde mu to vôbec nepôjde. Ten tím musí naňho hrať, preto je aj pre Argentínu menej použiteľný ako pre Inter. Držím palce Lautarovi a tomuto "profíkov" skorý odchod z tímu..

Reagovat
smazaný uživatel

Lautaro vyzera, ze sa chyti. Skoda tychto natahovaciek, Icardi je oblubenec

Reagovat
doshcz

AS zase nevyhrálo a určitě za to může Schick

Reagovat
smazaný uživatel

to je kdo?

Reagovat
Pipo123

Spal hral parádne, do ničoho nás nepustili, výborná obrana, taká stará škola kedy všetci stoja pred brankárom a zodpovedne bránia. Inzaghi sa snažil niečo vymyslieť, ale nešlo to, ani príchod Caiceda nepomohol, škoda aspoň bod sme mali mať, penalta veľmi prísna, no zároveň blbosť Patrica

Reagovat
Alberto Aquilani

To je dnes ohromná škoda. Smerom dopredu sme dnes vôbec neboli marní, boli tam veci, ktoré sme proste pod hipterom nepredvádzali. Zas nás podrezali zbytočné góly.

Reagovat
Largo

AKA Jesus

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Marcano má uřezanou nohu aspoň, bo nevím, jak jinak si Claudio obhájí, že nehrál místo JJ.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt paraolympiáda

Reagovat
smazaný uživatel

Inter Gagla, daleko platnější jak Brozo

Ale Spal o víkendu hrajeme o důležité body s přímým konkurentem v boji o LM, vedeme nad týmem ze spodní poloviny tabulky 3:0, soupeř v 10 a on tam nepošle žádné mladé

OT: V expreskách tady bylo, že během semifinále FA cupu by se případný verdikt videa promítal i na velkoplošné obrazovce, aby jej viděli i diváci na stadionu. Podle mě super nápad, být přímo na stadionu a nevidět co tam řeší, když to běžně diváci u TV vidí, je poměrně nešťastné

Reagovat
Pipo123

Znovu možno doplatíme na nekvalitu v ofenzíve, chudák Inzaghi chcel dnes niečo zmeniť, bolo na ňom vidno že chce 3 body, no okrem Caiceda nemal žiadneho ofenzívneho hráča na lavičke, tak to aj potom vyzeralo. Včera v podobnej situácii bolo AC a to malo na lavičke Susa, Castilleja či Boriniho.

On tam v závere pošle Parola keď potrebujeme dať gól, bolo to úsmevné. Či už uhráme LM, alebo nie, tak celá ofenzíva nemôže stáť na troch hráčoch, Ciro sa trápi a nie je tam nikto kto by to za neho zobral, Inter, AC aj AS majú dvoch kvalitných útočníkov, my tam máme Cira a potom šupáka Caiceda

Reagovat
Inter Eterno Amore
Reagovat
smazaný uživatel

no ten 4 flek naozaj asi nikto nechce,to bude este velka sranda ...pre Rim by bolo najlepsie neist ani do EL ak nedame LM,ktoru si absolutne nezasluzime...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pipo123

Inak tá penalta dnes dosť zvláštna, Guida najskôr odpískal penaltu, ale Cionek sa postavil a ukazoval že to nebola penalta, rozhodca mu dal žltú za simuláciu a Cionek sa pobral na polovicu ihriska Spalu, no ale po pár sekundách si išiel Guida pozrieť video a penaltu predsa len odpískal. V jednej minute dokázal odpískať penaltu, následne ju zrušiť, dať kartu za simuláciu a zasa odpískať penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

To zni hodně dobře, nemáš video?

Reagovat
Pipo123

https://youtu.be/QSyxxQH5SX8?t=165

Keď tak na to pozerám, je možné že on neukazoval na penaltu, ale na hráča Spalu?! Každopádne Patric zbytočne fauloval, nebola to nebezpečná situácia

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle jak teď vypadá těch prvních 8 míst, tak by to asi mělo zůstat.

To je tak reálnej obraz ligy

Reagovat
Marv

Jen prohodit AC s Atalantou a Inter s Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš že by si to Inter zasloužil kvůli tomu co předvádí teď?

Reagovat
The Krupy

Oni vždy chceli vyhrávať tituly bez boja na ihrisku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Panděvova ofina

Tady si přečti o vyhrávání titulů bez boje na hřišti...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Korup%C4%8Dn%C3%AD_skand%C3%A1l_v_italsk%C3%A9_lize_2006

Reagovat
mato Kreator

INter si prehod tak s Chievom

Reagovat
Marv

To vypadá na slušnej nášup.. první, co mě napadlo, že nastoupil Krejčí

Reagovat
Beči

Atalanta opět výborná. Až si začínám říkat, že s tímhle fotbalem by si tu LM fakt zasloužili víc než AC, a to mám AC sakra rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mi jsou sympatický, ale oni se vždycky poserou, když o něco jde

Reagovat
smazaný uživatel

Vysledky fanty na foru - 30.kolo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele