30. kolo
02.04.2019 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Milán hazarduje s Ligou mistrů, doma pouze remizoval s Udinese

Na velké problémy si zadělal AC Milán, který doma jenom remizoval 1:1 s Udinese. Rossoneri sice udrží čtvrté místo i po tomto kole, ale jeho soupeři se mohou přiblížit už na jediný bod. Milán v poločase vedl, když se znovu trefil polský kanonýr Krzysztof Piatek, ale po hodině hry rozesmutnil San Siro Kevin Lasagna. Milán navíc nepřišel jen o body, v prvním poločase museli střídat zranění Gigi Donnarumma a Lucas Paquetá.

Milán s návratem do Ligy mistrů dokonale hazarduje, po porážkách s Interem, Sampdorií a remízou s Udinese už může přijít o čtvrté místo, tedy pokud Lazio své utkání zvládne a navíc přidá tři body i z odloženého zápasu.

Rossoneri byli před utkáním favoritem, ale vzájemná bilance s Udine je varovala. Zebry si v posledních letech na slavný klub věří a znovu to potvrdily i v tomto utkání. Komplikace pro AC nastaly už po deseti minutách, kdy musel opustit hrací plochu zraněný brankář Donnarumma, takže jeho místo zaujal veterán Pepe Reina. Úvod utkání nepřinesl nijak závratné tempo, Milán se dostával do hry pozvolna a až ve 23. minutě vystrašil hostující fanoušky nebezpečnou střelou Paquetá, rána prolétla těsně vedle. O chvíli později zkoušel z otočky zakončit Cutrone a Musso schoval balón v rukavicích. Ve 42. minutě přišla pro Milán další špatná zpráva, protože hrací plochu musel pro zranění opustit i Lucas Paquetá. Jakousi záplatu přinesl v poslední minutě prvního poločasu nadvakrát zakončující Krzysztof Piatek, který zblízka překonal Mussa a poslal AC do důležitého vedení.

Udinese nebylo směrem dopředu nijak aktivní a to ani ve druhém poločase, přesto došlo po hodině hry k vyrovnání. AC rozehrávalo rohový kop, jenomže ztratilo balón a rychlý přechod do útoku zužitkoval po přihrávce Fofany Kevin Lasagna. Gattusovi svěřenci po vyrovnání znervózněli a i když se následně snažili strhnout vedení opět na svojí stranu, v koncovce jim to nevycházelo. V nastavení si Rossoneri vytvořili velký tlak, ale Musso už za svá záda nic nepropustil, takže Udinese si ze San Sira odváží bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele