30. kolo
03.04.2019 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SPAL překvapivě udolal Lazio 1:0

Obrovské zklamání zavládlo v táboře římského Lazia. Biancocelesti měli jedinečnou možnost přiblížit se čtvrtému místu, jenomže zápas na půdě zachraňujícího se SPALu nezvládli a minutu před koncem inkasovali jediný gól z pokutového kopu. Naopak radost ovládla Ferraru, SPAL díky výhře 1:0 učinil důležitý krok na cestě za záchranou. Autorem proměněné penalty se stal Andrea Petagna.

Lazio mělo situaci ve svých rukou a pokud by nad ferrarským celkem vyhrálo a ještě zvládlo dohrávku odloženého kola, posunulo by se na čtvrté místo před AC Milán. Hozenou rukavici ale hosté nezvedli a SPALu překvapivě podlehli.

Dle očekávání začali lépe domácí, kteří se tlačili před Viviana a v osmé minutě měli první příležitost. Ciro Immobile se dostal za stoperskou dvojici a vystřelil, jenže přízemní pokus domácí brankář pokryl. V následujících minutách už to Římané tak jednoduché neměli, obrana SPALu působila konsolidovaně a velmi dobře bránila. I proto první poločas žádnou další větší příležitost, natož branku, nepřinesl. SPAL byl po půlhodině hry nucen poprvé střídat, zraněného Vasca Reginiho nahradil Felipe.

Podobný průběh měl i druhý poločas. Lazio bylo znovu o trochu nebezpečnější, ale naráželo na pozornou defenzívu. V 56. minutě zakončil jen do Viviana Lucas Leiva a i další snahy Biancocelesti vyšly vniveč. Utkání směrovalo do bezbrankového konce, což by bylo pro Lazio málo. Pro hosty ale bylo ještě hůř. Minutu před koncem došlo ve vápně Lazia k penaltovému zákroku, který posléze potvrdilo i video, takže SPAL měl k dispozici pokutový kop. Andrea Petagna si nabídnutou příležitost nenechal ujít, penaltu proměnil a SPALu zajistil překvapivé tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 Forza Lazio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele