30. kolo
03.04.2019 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Turín díky Belottiho brankám porazil Sampdorii

Střelec Andrea Belotti se probudil ve správnou chvíli a jeho dva zásahy proti Sampdorii vynesly Turínu klíčové tři body. Granata se zároveň dostala v tabulce před svého soupeře a ze sedmého místa ztrácí na Ligu mistrů jen čtyři body. Boj o evropské poháry se na Apeninském poloostrově pořádně zamotává.

Duel Turína se Sampdorií byl přímou konfrontací o evropské poháry i naději promluvit do bojů o Ligu mistrů. Svěřenci Waltera Mazzarriho se nedávno těšili skvostné formě, ale v posledních dvou kolech ztratili, takže proti Sampdorii měli co napravovat. Námořníci přijeli do Turna rovněž v dobrém rozpoložení, o víkendu porazili 1:0 AC Milán.

V prvním poločase byli o něco nebezpečnější domácí fotbalisté. Po Ansaldiho centru nebezpečně hlavičkoval Daniele Baselli a brankář Audero jeho pokus vyrazil na tyč. Sudí si ještě celou akci nechal kontrolovat na videu, domácí totiž reklamovali zákrok v šestnáctce, ale penalta se nakonec nekopala. Turín otevřel skóre utkání ve 34. minutě, kdy poslal do vápna nadýchaný centr De Silvestri a Andrea Belotti nenápadnou hlavičkou překonal Audera poprvé. Před koncem prvního poločasu měli domácí další možnosti na navýšení, ve 41. minutě sudí posuzoval zákrok v šestnáctce na Belottiho, ale penaltu se rozhodl nepískat. Turín ale přeci jenom druhou branku vstřelil. Už v nastavení se balón ve vápně odrazil přesně na kopačky Belottiho a ten nekompromisně k tyči zvýšil na 2:0.

Sampdoria potřebovala ve druhé poločase přidat, ale domácí pokračovali v náporu i po změně stran. Andrea Belotti měl v rozmezí 48. - 53. minuty dvě velké příležitosti, ale Audero pokaždé dobře zasáhl. Na druhé straně zase musel Ramírezovu ránu vyrážet Sirigu.

Námořníci se prosazovali těžce, dvacet minut před koncem minul tyčku Defrel, ale v 83. minutě přeci jenom snížil dobře umístěnou ranou zpoza šestnáctky Manolo Gabbiadini. Závěr utkání sliboval drama, ovšem k vyrovnání ani během čtyřminutového nastavení nedošlo. Turín porazil Sampdorii 2:1 a přiblížil se evropským pohárům.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele