30. kolo
03.04.2019 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Empoli překvapilo Neapol a slaví tři body

Empoli dokonale zaskočilo lépe hrající Neapol a své šance proměnilo téměř stoprocentně. Výsledkem je šokující výhra nad Partenopei, o kterou se svými góly postarali Farias s Di Lorenzem, takže ani parádní trefa Zielińskiho nestačila.

Na podzim zažilo Empoli pod Vesuvem hodně nepříjemné chvíle, protože od domácích Partenopei dostalo pětku. Dnes jim to za každou cenu chtělo oplatit, neboť sestupové potíže se od něj stále nevzdalují. Využít k tomu mohlo hráče jako Silvestre, Provedel, Farias, Krunić nebo Caputo. Neapol nasadila Mereta, Luperta, Allana, Ounase nebo Milika s Younesem.

Za prvním zajímavým míčem se hnal José Callejón, ale v rozhodující chvíli podklouzl. Pozornost brankáře Provedela vyzkoušel Piotr Zieliński skvělou skákavou střelou, která mladému brankáři nadělala pořádné starosti. Neapol začala hodně aktivně a kdyby po pětadvaceti minutách vedla o dvě branky, těžko by se mohl někdo divit. Nejprve Younes krásnou technickou střelou jen těsně minul pravou tyč.

Následně uvnitř šestnáctky hlavičkoval Arkadiusz Milik a Provedel měl co dělat, aby míč nepustil za sebe. Empoli ale přežilo a ve 28. minutě nakročilo k velké senzaci. Diego Farias se dostal s míčem do vápna, udělal kličku Malcuitovi napálil míč na bránu. Do dráhy letu se postavil vracející se Piotr Zieliński a tečoval míč mimo dosah Alexe Mereta!

Neapol podobný výsledek nečekala a chvíli jí trvalo, než se dostala zpátky do tempa. Z míry ji opět mohl vyvést perfektně pracující domácí tým, který ale zahazoval velké šance. Útočník Caputo si naběhl na precizní přihrávku do vápna, ale z bezprostřední blízkosti gólmana neprostřelil!

A hodně ho to muselo mrzet zvlášť ve 44. minutě. To se totiž z pětadvaceti metrů rozhodl vystřelit Piotr Zieliński a jeho nechytatelná dělovka pod břevno stanovila poločasový výsledek na 1:1!

Empoli muselo být trochu zklamané, ale po změně stran ukázalo, že jeho výkon rozhodně není náhodný. Začátek druhé půle totiž patřil právě domácímu outsiderovi. Nejprve se do šance po zablokované ráně z otočky dostal Pajać, který pořádně protáhl mladého brankáře Neapole Mereta. Jako by tohle varování nebylo pro Neapol dost, brzy dostala druhou ránu.

Deset minut poté, co se obě jedenáctky vrátily na hřiště, si totiž Empoli vzalo vedení zpátky. Bennacer poslal od rohového praporku parádní centr před bránu, kam si naběhl obránce Giovanni Di Lorenzo. S ním se nikdo pořádně nevracel a Di Lorenzo tvrdou hlavičkou zblízka překonal Mereta - 2:1.

Po hodině hry mohl srovnat opět aktivní Zieliński, jehož tvrdá rána z levé strany vápna prosvištěla jen kousek vedle tyče. Zasahovat musel i Meret, kterého z protiútoku vyzkoušel lobující Farias. Očekávaný tlak ze strany hostí se však nakonec nekonal a Empoli slaví nečekaný úspěch.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kolik má Empoli peněz? Muže si dovolit něco pustit. Neapol , když přijde o 3 bodíky, tak se nic nestane.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele