30. kolo
03.04.2019 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Fiorentina veze z Říma bod za ubráněnou remízu

AS Řím opět selhal a na domácí půdě stadionu Olimpico si připisuje jen vydřenou remízu 2:2. Hosté z Toskánska nad AS dvakrát vedli, ale Vlkům se podařilo vždy velmi rychle srovnat krok. Na vítězství už jim však síly nestačily.

Když se fanouškům AS Řím řekne slovo Fiorentina, většina z nich zatne zuby a představí si nedávný debakl v Coppa Italia. Potupnou sedmičku hodlali hráči Vlků soupeři oplatit jakoukoli výhrou, která by jim mohla pomoci k Lize mistrů. I Fiorentina ale body potřebuje, neboť stále nevzdává svůj boj o poháry.

První obrovskou šanci si připravili hosté, kteří začali aktivněji. Stačil k tomu jednoduchý centr po zemi přes vápno AS, kde byli trestuhodně neobsazení hned dva hráči Fiorentiny. Balon se dostal k nepokrytému záložníkovi Marcu Benassimu, který jej z první posílal pod břevno. Tam se ale vymrštil i brankář Mirante, který balon vyrazil!

Na opačné straně pálil mladíček Zaniolo, jehož ránu ve vápně zablokoval stoper Germán Pezzella. Právě argentinský stoper a hostující kapitán se stal na pár momentů hrdinou Fialek, protože po skvělé šanci Muriela kopala Fiorentina rohový kop. A ten si na zadní tyči našel jako jeden ze tří (!) neobsazených hráčů balon a zblízka ho poslal do sítě - 1:1.

Odpověď Římanů na sebe ale nenechala dlouho čekat. Jen o dvě minuty později totiž na straně vápna Justin Kluivert umotal Biraghiho a centroval do míst, odkud se kope penalta. Tam si naběhl vysoký záložník Nicolò Zaniolo, který s přispěním tyče poslal míč do sítě!

Ve 24. minutě vypálil ze třiceti metrů Luis Muriel a Mirante se hodně divil, kam střela směřovala. Nakonec mu musela pomoci pravá tyč, od níž se balon odrazil mimo. První poločas skončil remízovým výsledkem, ale prakticky hned po změně stran se hosté opět dostali do zaslouženého vedení. Marco Benassi sprintoval za míčem a u vápna si obhodil Kluiverta. Následně nacentroval do vápna a i když domácí obrana odvrátila tento pokus, ránu z druhé vlny od Gersona, notně tečovanou nešťastným Jesusem, lapit nedokázala.

I na tenhle gól ale domácí dokázali odpovědět poměrně rychle. V 57. minutě totiž Cristante našel Kluiverta na straně vápna a mladý Nizozemec poslal přesný pas na opačnou stranu. Tam totiž viděl argentinského křídelníka Diega Perottim, který s přispěním obránce Milenkoviće srovnal - 2:2.

Během posledních patnácti minut domácí Giallorossi zvýšili tempo a především příchod Lorenza Pellegriniho znamenal signál k útoku. Právě jeho pád mnoho fanoušků AS vidělo jako penaltový, leč sudí Massa tento názor nesdílel. A když v samém závěru Edin Džeko zblízka hlavičkoval centrovaný míč Pellegriniho jen vysoko nad bránu, skóre utkání už se neměnilo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele