30. kolo
03.04.2019 21:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Inter s Icardim v sestavě nasázel Janovu čtyři góly

Janov na domácí půdě selhal a proti Interu nebyl vážným soupeřem. Z části za to může i rychlé vyloučení obránce Romera, který oslabil svůj tým. Je ale otázka, jestli by něco změnil, protože Nerazzurri nasázeli Janovu čtyři góly bez větších potíží. Dvěma góly k tomu přispěl záložník Roberto Gagliardini.

V utkáních mezi Janovem a Interem posledních jedenáct zápasů platí, že vyhrává domácí tým. Inter chtěl na stadionu Luigi Ferraris tuto tradici přerušit a pomoci mu k tomu měl i jeden velký návrat. Trenér Spalletti totiž do sestavy opět zařadil někdejšího kapitána Maura Icardiho! Argentinský snajpr se na hřišti objevil poprvé po třiapadesáti dnech.

První minuty nenabízely příliš atraktivní podívanou a jediným vzruchem byl pokus Nainggolana, který skončil jen v náručí připraveného brankáře Radua. O chvíli později mladého brankáře vyzkoušeli útočník Mauro Icardi a rovněž italský talent Matteo Politano, leč proti kmenovému hráči Interu neuspěl ani jeden z nich.

To se ale povedlo záložníkovi Robertu Gagliardinimu. Italský hráč si naběhl do vápna soupeře, kde jej po povedeném centru našel obránce Kwadwo Asamoah. Gagliardini posléze přesnou střelou zakončil a Radu musel kapitulovat!

Po dvaceti minutách se v obrovské šanci po nahrávce za obranu a šanci dvou na jednoho zjevil Mauro Icardi. Zkušený Argentinec si mohl vybrat, kam míč pošle, ale ve stoprocentní šanci napálil jen tyč! Na gól ale zase tak dlouho čekat nemusel. Hodně mu pomohl bláznivý zákrok obránce Romera, který jej stáhl k zemi, takže sudí mohl ukázat na značku pokutového kopu. Ten obstaral právě Icardi a nemýlil se - 2:0.

Pro Janov to byla nejhorší možná situace, protože prohrával krátce před poločasem a musel dohrávat celou druhou půli v početním oslabení o jednoho muže. Příval špatných zpráv ale zdaleka nekončil. V 54. minutě totiž Icardi vymyslel krásnou nahrávku na Ivana Perišiće, který jeho nabídku s díky přijal a umístil míč k tyči!

Janovský celek měl od té doby v podstatě nulovou šanci na zdramatizování výsledku, protože ani jeho snaha nenesla kýžené plody. Stále častěji se svěřenci trenéra Prandelliho spoléhali na centrované míče, avšak ty pečlivě a spolehlivě sbírala obrana Nerazzurri v čele s brankářem Handanovičem. Zkušený Slovinec ostatně dnes neměl moc práce.

Ke konci utkání už Inter mohl trochu zvolnit a velmi často si jen nahrával ze strany na stranu, což nebavilo jeho fanoušky a iritovalo fanoušky soupeře. Nakonec se ke střele odhodlal Matteo Politano, ale Ionut Radu předvedl dobrý zákrok, jímž vyrazil míč na roh. Přece se však Inter dočkal ještě jedné trefy. Devět minut před koncem Perišić našel centrem Roberta Gagliardiniho, jehož hlavička poslala míč těsně za brankovou čáru.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele