30. kolo
03.04.2019 21:00 CET
3 : 2
(2:1)
Stadión:
 

Reportáž

Frosinone poprvé doma vyhrálo, v dramatickém utkání porazilo Parmu 3:2

Frosinone vykřesalo naději a první domácí výhrou v sezoně, nutno podotknout těžce vydřenou, minimálně do zápasu Boloni snížilo velkou ztrátu na nesestupové pozice. Canarini urvali výhru 3:2 nad Parmou až v neuvěřitelné třinácté minutě nastavení, kdy proměnil pokutový kop Daniel Ciofani.

Diváci na stadionu Benita Stirpeho nemuseli na branky čekat dlouho. Frosinone se dostalo do vedení již ve 13. minutě, kdy Sammarcův centr sice Valzania na branku neusměrnil, ovšem hned z druhé vlny jej napálil nechytatelně do sítě Andrea Pinamonti. Poměrně rychlá byla i odpověď Parmy. Schiappacasseho branka ještě nemohla být kvůli ofsajdu uznána, ale vzápětí tečoval do branky Gazzolův pokus Antonio Barillá a bylo srovnáno 1:1. Následně byl k vidění hodně bojovný fotbal a až závěr první půle přinesl další gólovou radost. Nejprve Pinamonti dělovkou orazítkoval břevno a jen o minutu později se parádně opřel do balónu Luca Valzania a Frosinone znovu a zaslouženě vedlo.

Parma vstoupila do druhého poločasu jako vyměněná a po sérii šancí, které vygradovaly faulem Sammarca na Siligardiho, měla k dispozici pokutový kop. V 58. minutě ho Fabio Ceravolo střelou doprostřed proměnil, takže zhruba po hodině hry se začínalo od začátku.

Hosté pak měli o něco více možností strhnout vedení na svojí stranu, jenomže Sprocatiho střelu vyrazil Sportiello na rohový kop a když už ho překonal Barillá, zasáhl na brankové čáře Brighenti. Remízový zápas se nakonec dočkal rozuzlení v páté minutě nastavení, kdy po lehkém přistrčení obránce Gobbiho odpískal sudí Gianluca Manganiello přísný pokutový kop. Situaci ještě dlouhé minuty posuzovalo video a nakonec došlo pro Parmu ke krutému stvrzujícímu verdiktu. Daniel Ciofani pak mohl ve třinácté minutě nastavení penaltu proměnit a zařídit pro Frosinone vůbec první domácí vítězství v sezoně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele