30. kolo
04.04.2019 19:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Sassuolo rozneslo bezbranné Chievo na kopytech, dvakrát se trefil Demiral

Kdo čekal ve čtvrteční dohrávce 30. kola vyrovnanou bitvu dvou týmů snažících se zachránit, ten musel být z výkonu hostí zklamán. Chievo opět potvrdilo, proč je až na posledním místě a od Sassuola dostalo čtyři góly.

Domácí Neroverdi začali velmi sebevědomě a jen v prvních třech minutách musel brankář Stefano Sorrentino řešit tři nebezpečné centry před vlastní bránu. Moc dlouho mu čisté konto nevydrželo. Už ve 4. minutě totiž Pol Lirola našel odražený míč po rohovém kopu a poslal jej do vápna. Tam si naběhl mladičký obránce Merih Demiral a přesnou hlavičkou nedal Sorrentinovi šanci - 1:0.

Chievo se samozřejmě nevzdalo a prvních deset minut se hrál opravdu líbivý fotbal. Sofian Kiyine z levé strany dobře odcentroval na zadní tyč, kde ve skluzu zakončoval Mehdi Léris. Brankář Consigli ale předvedl vynikající zákrok a míč vyrazil. Stejně tak si poradil i s hlavičkou Baniho. V 9. minutě se sice Chievo dočkalo srovnání, jenže sudí branku po ráně Giaccheriniho odvolal pro předcházející faul.

Skvělou kopací techniku předvedl hned dvakrát Domenico Berardi, jenže oba jeho přímé kopy skončily na umění brankáře Sorrentina! Další branka na sebe ale nenechala dlouho čekat a pokračovala one man show stopera Demirala. Ten si našel míč i přes obležení tří soupeřů a centr Locatelliho z rohového kopu poslal hlavou opět do sítě - 2:0.

Aby se Chievo nestačilo vzpamatovat, jen dvě minuty po změně stran mu Sassuolo přidalo další trefu. Po straně se s míčem až do vápna protáhl Pol Lirola, kterému se i přes dva obránce povedlo odcentrovat. Na zadní tyči si míč trochu komplikovaně zpracoval Manuel Locatelli a posunul míč do sítě - 3:0.

Totálně rozebranou a psychicky vyřízenou obranu Chieva ztrestal ještě Domenico Berardi. Khouma Babacar protancoval s míčem do vápna a nahrál na penaltu Berardimu, kterého nikdo nebránil. Po hodině hry vstřelilo Chievo další branku, jenže ani tentokrát nebyla uznána. Pro ofsajd Cesara. A když v 89. minutě neproměnil nařízenou penaltu ani Emanuele Giaccherini, bylo hotovo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele