30. kolo
02.04.2019 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Cagliari nestačilo na zkušenější Juventus, prosadil se i Kean

Juventus si hladce poradil s Cagliari, třebaže herně mu to i kvůli mnoha absencím dnes opravdu nešlo. O tři body pro hosty z Turína se postarali Leonardo Bonucci a také Moise Kean, který jen potvrdil perfektní formu z posledních týdnů.

Cagliari muselo předvést perfektní výkon, aby mělo proti jasnému favoritovi z Turína vůbec nějakou šanci. Mezi muže, kteří se o něj měli postarat, patřili od prvních minut Srna, Cigarini, Pavoletti, Barella nebo Cragno. Hosté přijeli s Cáceresem, De Scigliem, Canem, Bernardeschim či Keanem.

Množství absencí bylo v případě Juventusu znát nejen na složení lavičky, ale i na předváděné hře. Možná to bylo způsobené i aktivním napadáním ze strany sardinského celku, který neúnavně vyrušoval hráče Staré dámy. Jinak ale první minuty mnoho krásy nenabídly a na Juventusu byla vidět značná nesehranost.

Protrhl ji až obránce Leonardo Bonucci. Zkušený obránce si ve 22. minutě naskočil na perfektní rohový kop od Bernardeschiho a po brilantním výskoku neměl potíže poslat míč do sítě. Brankář Cragno se za dobře umístěnou ranou jen ohlédl - 1:0 pro jasného favorita zápasu.

To byla samozřejmě přesně ta situace, kterou turínský Juventus k otupení odvahy domácích potřeboval, protože s tímto stavem už Juventus zkušeně umí pracovat. Po zajímavém pokusu Faraga musel zasahovat obránce Giorgio Chiellini, jenž po chvíli odklízel míč do bezpečí. Závěr první půle značila nahrávka Pedra na Ionitu, který ale nezakončil podle svých představ.

Nezáživná kopaná v pravém slova smyslu pokračovala také po změně stran, třebaže Juventus si dával v zakončení více záležet. O pár minut později se Juventus dožadoval penalty za domnělou ruku Ceppitelliho, kterou ale sudí Giacomelli odmítl pískat. Kombinace šla Juventusu velmi dobře, ale opět byl až příliš laxní. Po Pjanićově vybídce volil Matuidi ještě nahrávku na vedle stojícího Sandra, který ale se zakončením příliš váhal.

K hodně nadějnému centru se nyní dostal Srna, který v pokutovém území zkoušel najít Pavolettiho. Toho však ubránil pozorný stoper Chiellini. Když hodiny na světelné tabuli ukazovaly hodinu hry, hnal se do šance mladík Moise Kean. Talentovaný útočník přelstil dva obránce a svou dravostí se dostal až do zakončení. Brankář Cragno ale zůstal ledově klidný a jeho pokus chytil!

Cagliari ještě neřeklo poslední slovo a Juventus si nemohl být ničím jistý. Simone Padoin dokázal v náběhu najít Barellu, který pohotovou hlavičkou mířil nad branku Juventusu. Osm minut před koncem dostal dostatek prostoru opět Kean, který tentokrát zakončoval obloučkem přes Cragna,ale opora Cagliari tento pokus předvídala.

Mladý talent hostí Moise Kean se přesto dočkal. Pět minut před koncem si čerstvý italský reprezentant naběhl do vápna Alessia Cragna na výtečnou nahrávku od střídajícího Bentancura a doklepl míč do sítě - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele