Serie A - souhrn 23. kola

19.02.2021, 20:30, aktualizováno 22.02.2021, 22:44
Komentáře a souhrny
Cristiano Ronaldo (© AFP)
Inter ovládl milánské derby s AC, na které má na čele tabulky čtyřbodový odstup. Juventus naplnil úlohu favorita proti Crotone a posunul se o bod před AS Řím, jenž remizoval v Beneventu. Polepšila si Atalanta, která přestřílela Neapol. Tři body mají rovněž Lazio nebo Fiorentina. Naopak znovu nevyhrála Parma, které remizovala s Udinese...

Juventus FC - FC Crotone 3:0

22.02.2021 20:45

Góly: 38. Cristiano Ronaldo, 45+1. Cristiano Ronaldo, 66. Weston McKennie

Do boje o Scudetto se začíná výrazněji hlásit Juventus, který v pondělí večer splnil povinnost a Crotone porazil díky dvěma gólům Ronalda a jedné trefě McKennieho 3:0. Juve bylo od začátku jasně lepší a vyhrát mohlo klidně vyšším rozdílem. Stará dáma se v tabulce posunula na třetí místo za oba milánské kluby, zatímco Crotone zůstává poslední.

Juventus měl před sebou v pondělní dohrávce jasný úkol - porazit Crotone a posunout se na třetí místo. Vše bylo splněno do puntíku. Crotone s výjimkou jedné šance nic nepředvedlo a dál zůstává v sestupovém ohrožení.

Crotone si vytvořilo gólovku jako první, ale po centru Messiase zakončoval vedle branky Reca. Na druhé straně zase netrefil odkrytou branku po stříleném centru Chiesy Ronaldo. Juventus pochopitelně získával převahu a jeho šance narůstaly. Každopádně s přesností měl problémy i po odraženém balónu sváteční střelec De Ligt.

Hosté přežili i další situaci po centru Chiesy, kdy na zadní tyči hlavičkoval do břevna Aaron Ramsey. Obrannou hráz Crotone překonal až o minutu později Cristiano Ronaldo. Nádherný pas za obranu načechral Sandro a Ronaldo se z malého vápna nemýlil. Do konce prvního poločasu se Stará dáma prosadila ještě jednou, konkrétně hvězdný Portugalec Ronaldo. V nastavení mu nejprve vyrazil střelu Cordaz, ovšem akce pokračovala a po dalším centru byl Ronaldo ve svém fantastickém výskoku opět úspěšný. Byl to neuvěřitelný závěr prvního poločasu, protože Ronaldo dokonce mohl zkompletovat hattrick, kdyby trefil ve skluzu prázdnou branku.

Přehlídka Ronaldových šancí pokračovala i po změně stran. Chiesa se dobře proháčkoval skrz bránící hráče a střelu Ronalda vyrazil Cordaz. Juventus poslední tým Serie A jasně přehrával. Po Kulusevskiho centru zakončoval do boční sítě Sandro.

V 66. minutě už hosté inkasovali. Juventus nejprve po rohovém kopu reklamoval pokutový kop, ovšem akce pokračovala a Weston McKennie ranou z malého vápna propálil Cordaze a zvýšil na 3:0. Juventus mohl vyhrát mnohem vyšším rozdílem, ale brankář Crotone předváděl skvělé zákroky. Vítěz zápasu nikoho nepřekvapil. Juventus splnil povinnost a v tabulce se posunul už na třetí místo.

Více informací k zápasu

Benevento Calcio - AS Řím 0:0

21.02.2021 20:45

Góly: -

Benevento si připisuje velký úspěch, protože doma dokázalo i v početním oslabení zastavit AS Řím. Návštěva z Věčného města po naprosto nudném utkání nevstřelila ani jednu branku.

Římané potřebovali odpovědět na úspěchy svých nejbližších pronásledovatelů a chtěli se na třetím místě opět osamostatnit. Čekal je ale boj s houževnatým Beneventem, na němž si vylámalo zuby už několik pověstných soupeřů. Obrázek hry zejména v prvním poločase se odehrával naprosto podle očekávání.

"Vlci" tlačili, kombinovali a neustále nechávali rotovat míč, jenže to bylo všechno. Žádný překvapivý pas, žádná střela mezi tři tyče. Brankář Montipò se v podstatě ani nezapotil, ofenzivně se dnes AS trápilo. Pár minut před koncem první půle se k ráně po chybě domácí obrany dostal Lorenzo Pellegrini, jenže jeho střela byla velmi slabá a navíc mířila do míst, kam Montipò v pohodě dosáhl.

"Čarodějkám" se v ofenzivě také nedařilo a často byla veškerá práce vlastně jen na Lapadulovi. A ten to sám nevytrhl, byť zejména nerozehraného Fazia několikrát nepříjemně proháněl.

Jinak to ale dnes večer byla jedna velká nuda. AS směrem dopředu absolutně neexistovalo, spíš se jednalo o bezzubý, jen optický tlak. Beneventu stačilo pouze bránit a hodně běhat. A to i přesto, že se třicet minut před koncem muselo obejít bez vyloučeného Kamila Glika.

Největší šanci utkání přinesla až čtvrtá minuta nastavení, v níž Džeko našel Pellegriniho, jenže jeho hlavičku vykopl Schiatarella z brankové čáry. A drama vrcholilo. El Shaarawyho totiž Foulon podrazil ve vápně a AS mělo šanci na penaltu! Tu však zvrátil VAR, který zaznamenal El Shaarawyho ofsajd a penaltu odvolal!

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - SSC Neapol 4:2

21.02.2021 18:00

Góly: 52. Duván Zapata, 64. Robin Gosens, 71. Luis Muriel, 79. Cristian Romero - 58. Piotr Zieliński, 76. Robin Gosens (vl.)

První půle za moc nestála, ale po změně stran se s góly roztrhl pytel. Čtyři z celkových šesti dala Atalanta do té správné brány, takže tři body jsou po právu její.

V Bergamu se čekalo hodně ofenzivní utkání dvou týmů v odlišných formách. Zatímco domácí celek trenéra Gasperiniho demoluje téměř vše, co mu stojí v cestě, jeho protějšek na lavičce Partenopei se prakticky každým nepovedeným zápasem přibližuje k vyhazovu. Utkání bylo zajímavé i proto, že oba soupeře od sebe v tabulce dělilo jen skóre.

Domácí celek se snažil co nejrychleji odrovnat svého soka a dostat jej na lopatky. Luis Muriel, obvyklý kanonýr posledních týdnů, neměl zrovna správně seřízená mířidla. Ránu Pessiny brankář Meret musel vyrážet na dvakrát a jeho protivníka v bráně Atalanty zase zkusil střelecky zaskočit Victor Osimhen.

Po celý zápas bylo na obou lavičkách cítit velké napětí až nervozita, což občas vyvrcholilo v nějaké nadávky. Po pětadvaceti minutách si hlavní arbitr utkání Marco Di Bello řekl dost a vykázal domácího trenéra Gasperiniho na tribunu! Deset minut před koncem první půle se do ojedinělé šance Neapole propracoval hbitý útočník Osimhen a jeho hlavičku musel brankář Gollini posílat rychlým reflexem nad bránu.

Ke konci první půle se Pessina pokoušel oslovit do vápna nabíhajícího Zapatu, ale ten byl o krok rychlejší, takže míč nechal za sebou. Jinak první půle zůstávala trochu za očekáváním. Byl to ale pouze klid před bouří.

Druhý poločas otevřel v 52. minutě první brankou zápasu Duván Zapata. Zkušený forvard si naběhl na centr Luise Muriela a hlavou poslal balon přesně k tyči - 1:0. Jenže Neapol se rozhodně nezatáhla a po pouhých šesti minutách už bylo srovnáno. Matteo Politano oslovil krásným pasem za obranu Piotra Zielińskiho a polský reprezentant se krásným volejem postaral o změnu skóre.

Jenže Atalanta se teprve rozehřívala. Muriela nikdo z couvajících obránců o míč neobral, šikovný sprinter roztáhl hru do šířky a Duván Zapata na hraně ofsajdu centroval na střed vápna. Na zadní tyči propadl míč až k Robinu Gosensovi, který i v pádu mířil přesně!

Dvacet minut před koncem odskočila Atalanta svému soupeři na rozdíl dvou branek. Luis Muriel se krásnou kličkou zbavil dvojice protihráčů a švihem poslal míč do míst, kam Alex Meret nedoskočil. I na tuhle trefu ale Neapol reagovala. Po čtyřech minutách si totiž centrovaný míč Robin Gosens srazil do vlastní brány - 3:2.

Jenže gól naděje z pohledu Gattusových svěřenců rychle smazal další roh. Murielův centr prodloužil za sebe obránce Djimsiti, na středu do něj ještě trkl stoper Cristian Romero a brankář Meret byl bezbranný! Zbytek utkání už si Atalanta bezpečně pohlídala a slaví důležité tři body.

Více informací k zápasu

AC Milán - Inter Milán 0:3

21.02.2021 15:00

Góly: 5. Lautaro Martínez, 57. Lautaro Martínez, 66. Romelu Lukaku

Inter Milán zvýšil náskok na čele Serie A už na čtyři body, když zvítězil v dalším Derby della Madonnina. Nerazzurri trestali hrubé chyby milánské defenzívy a svého městského rivala zesměšnili třemi góly. Lví podíl na tom měla ofenzivní dvojice Lautaro Martínez - Romelu Lukaku. Prvně jmenovaný dal dva góly, druhý jeden. Pochvalu zaslouží i Samir Handanović, který všechny gólovky AC vychytal.

AC Milán byl tentokrát v roli domácího týmu a chtěl odčinit příšerný výkon v La Spezii i nepovedený závěr zápasu v Bělehradě. Forma i psychologická výhoda byla na straně Interu a zejména v úvodu to bylo hodně znát.

Inter vstoupil do utkání výrazně lépe a také si velmi brzo zajistil vedení. Romelu Lukaku dostal čas vrátit se pro balón, v klidu odcentrovat na volného Lautara Martíneze, kterého obrana Rossoneri v pokutovém území úplně ignorovala a on hlavou vstřelil gól. Milánští se probrali až později, kdy se naskytla zajímavá příležitost Ibrahimovićovi. Vytáhlý Švéd zkoušel zakončit patičkou, ale byl v těžké pozici a Handanović neměl výraznější práci. Na druhé straně zase donutil k zákroku Donnarummu střílející Perišić. O slovo se pak ještě jednou přihlásil Ibrahimović, když zpoza šestnáctky z voleje poslal balón do náruče Handanoviće.

Conteho svěřenci byli lepší a v závěru prvního poločasu si AC muselo oddychnout, když centr Eriksena na zadní tyči trefil nad branku hlavou Škriniar. Inter si tak nesl do šaten jednobrankový náskok.

AC nehrálo dobře, ale po změně stran na svého rivala vlétlo a do akce musel hned třikrát v rychlém sledu Handanović. Nejprve dvakrát fantasticky vychytal hlavičku Ibrahimoviće a na rohový kop vytěsnil i ránu Tonaliho. Tlak Rossoneri byl drtivý, ovšem zůstal bez gólového vyjádření a netrval tak dlouho.

Interu pak stačilo podniknout rychlý protiútok, Perišić si vyměnil balón s Lautarem a ten na malém vápně zvýšil na 2:0. V kontextu neproměněných šancí Milána to byl klíčový okamžik celého zápasu. AC bylo následně nuceno více otevírat hru a to byla voda na mlýn rychlým protiútokům Interu. Romelu Lukaku ještě v 63. minutě narazil na Donnarummu, ale za další tři minuty si navedl balón na levačku a tvrdou ranou k tyči nedal opoře AC šanci. Zápas byl rozhodnut.

Nerazzurri měli ještě možnosti na čtvrtý gól, ale nejistá defenzíva AC to přečkala. Milánu nakonec nebyl přán ani čestný úspěch a Rebiće v další tutovce vychytal Handanović. Slovinský brankář předvedl skvělý výkon, za pevnou obranou Interu vychytal vše co se dalo a přispěl k vítěznému derby. Inter tak odskočil na rozdíl čtyř bodů a AC Milán se bude muset zamyslet.

Více informací k zápasu

Parma Calcio - Udinese Calcio 2:2

21.02.2021 12:30

Góly: 3. Andreas Cornelius, 32. Juraj Kucka (pen.) - 64. Stefano Okaka, 80. Bram Nuytinck

Ani dvoubrankový náskok nakonec Parmě k vítězství nestačil. Severoitalský celek hostil Udinese a po prvním poločase mohl být jednoznačně spokojenější. Hosté však zabrala a po změně stran srovnali na konečných 2:2.

Parmě stačily na vedoucí gól jen tři minuty. Pezzella dokázal z levé strany odcentrovat a Andreas Cornelius hlavou zajistil vedení. O deset minut později se po levé straně narýsovala totožná akce a po dalším centru znovu hlavičkoval Cornelius. Brankovou radost mu tentokrát zkazil výtečný zákrok brankáře Mussa.

Výrazně aktivnější Ducali byli odměněni i druhým gólem. Valentin Mihajlo nadskočil při souboji s Becaem, načež sudí viděli kontakt a pískali pokutový kop. K exekuci se postavil Juraj Kucka a tvrdou ranou k tyči zvýšil náskok Parmy o dva góly. Roberto D'Aversa byl po delší době s výkonem domácího týmu spokojen a mohlo to být ještě lepší, kdyby v závěru prvního poločasu využil další gólovku Mihajlo. Brankář Musso skvěle zasáhl a jak se později ukázalo, byl to klíčový zákrok.

Po změně stran totiž bylo všechno jinak. V 64. minutě načasoval precizní centr Rodrigo De Paul a Stefano Okaka z malého vápna hlavou snížil. Parma znervózněla a Udinese toho dokonale využilo.

Čtvrthodinu před koncem ještě vyrovnávací branka De Paula neplatila, protože balón údajně už opustil hrací plochu, ale o šest minut později už radosti nic nebránilo. Ouwejan odcentroval na hlavu Brama Nuytincka a i on se dokázal ze vzduchu prosadit - 2:2. "Zebry" stáhly dvoubrankové manko a ještě měly i s nastavením zhruba patnáct minut na případný obrat.

Parma sice ve druhém poločase zdaleka nepředvedla takový výkon jako v první půli, ale především za to si alespoň remízu zasloužila. V celkovém kontextu je ale remíza 2:2 další ztrátou a navíc série bez vítězství se ještě více natáhla.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Bologna FC 1:1

20.02.2021 20:45

Góly: 52. Francesco Caputo - 17. Roberto Soriano

Jednoznačně bodovou ztrátu mají za sebou v Sassuolu. V sobotu večer Neroverdi nedokázali porazit Boloňu ani při více než hodinové přesilovce. Rossoblu přišli ve 30. minutě o vyloučeného Hickeye a i když tou dobou už vedli, Sassuolo víc jak hodinu přesilovky využilo pouze k vyrovnání.

Výsledkově se tak naplnily předzápasové prognózy, podle kterých to měl být vyrovnaný duel. Sassuolo do něho vstoupilo aktivněji, ale v 17. minutě přišlo obrovské zaváhání v obraně, které okamžitě potrestal Barrow ve spolupráci s Robertem Sorianem. Přesněji řečeno: Barrow vybojoval balón a pak ho nezištně předložil Sorianovi, který skóroval. Boloňa vedla, ale ještě netušila, že po půlhodině hry si zápas výrazně zkomplikuje. Aaron Hickey ostře zajel do Muldura a tady nemohlo následovat nic jiného, než červená karta.

Siniša Mihajlović musel rázem sáhnout do sestavy a ještě do konce prvního poločasu mělo Sassuolo příležitost k vyrovnání. Střelu záložníka Locatelliho však kryl Skorupski.

Bylo samozřejmě otázkou, jak dlouho se Boloňa vydrží bránit. Povedlo se to do 52. minuty, než převzal balón po zablokované ráně Djuričiće Francesco Caputo a před Skorupskim bezpečně zakončil - 1:1. Sassuolo se rázem dostalo do sedla a mělo ještě víc jak půlhodinu na dokončení obratu.

Každopádně i když byli domácí aktivnější, rozhodující branku ne a ne vstřelit. Patnáct minut před koncem se pověsil do vzduchu Marlon a Skorupski vytáhl proti jeho hlavičce skvělý zákrok. O něco nepřesnější byl Berardi, jenž pro změnu těsně minul zařízení. Gólem neskončil ani závěrečný nápor, a tak se oba celky rozešly smírně 1:1.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Hellas Verona 2:2

20.02.2021 18:00

Góly: 48. Eldor Šomurodov, 90+3. Milan Badelj - 17. Ivan Ilić, 61. Davide Faraoni

Janov v posledních vteřinách hry nakonec dokázal vybojovat remízu 2:2! Ačkoli dvakrát prohrával, dokázal se do utkání vždycky vrátit a nakonec slaví důležitou remízu.

Janov se nachází ve velmi dobré formě a dnes v podvečer to chtěl znovu dokázat i proti týmů, jehož forma je přinejlepším nevyzpytatelná. Což se vlastně potvrdilo i v první půli. Protože ačkoli byli domácí Grifové favoritem, vedení se ujali hráči z města Romea a Julie. V 17. minutě Antonín Barák předběhl Criscita a vymyslel krásnou nahrávku do vápna. Tam si na balon počkal záložník Ivan Ilić a krásnou ranou pod břevno otevřel skóre.

O minutu později navíc pláchl soupeřovým obráncům Lasagna a kdyby mířil trochu přesněji, mohl Janov prohrávat už o dva góly. Domácí se probrali vlastně až ke konci první půle. Pět minut před odchodem do šaten totiž Miha Zajc zahrával volný přímý kop a poslal krásnou ranou míč jen těsně nad břevno!

V nastavení se stejný hráč prodral až do vápna a pálil, jenže ani tentokrát neměl Slovinec správně srovnaná mířidla. Klíčové bylo poločasové střídání. V barvách domácích se na trávník podíval Eldor Šomurodov, který si nasprintoval na hlavičku Destra, využil fatálního zaváhání čerstvě střídajícího Çetina a z úhlu propálil brankáře Silvestriho - 1:1.

Hellas se mohl okamžitě dostat zpátky do vedení, jenže Kevin Lasagna trefil tyč! Každopádně to Jurićově jedenáctce zas tak vadit nemuselo. Barák sice ještě napálil tyč z pětadvaceti metrů vedle, ale další rána už šla na solar. Centr Merta Çetina brankář Perin vyrazil jen k nohám Davideho Faraoniho a ten už míč nekompromisně poslal do sítě.

Tři body z toho ale nakonec stejně nebyly. Janov totiž zabojoval a v páté minutě nastavení doslova vydřel remízu! Po rohovém kopu doskákal míč za vápno až k Milanu Badeljovi a chorvatský záložník dělovkou napálil míč do sítě - 2:2.

Více informací k zápasu

SS Lazio - UC Sampdoria 1:0

20.02.2021 15:00

Góly: 24. Luis Alberto

Lazio slaví důležité tři body, které ho aspoň na chvíli dostaly na čtvrtou příčku spojenou s vytouženou Ligou mistrů. Vděčí za to jediné trefě, o kterou se ještě v polovině první půle postaral záložník Luis Alberto.

Sampdoria i vzhledem k současné formě rozhodně nebyla snadným soupeřem a zadáci Lazia si museli dávat velký pozor, aby chytali pokusy dvojky Quagliarella - Baldé. Od desáté minuty začínalo být poměrně jasné, kdo bude mít v zápase hlavní slovo. Speciální utkání to bylo zejména pro Antonia Candrevu, který v římském dresu strávil řadu úspěšných let.

Hlavní slovo měl ale někdo jiný. Španělský tvůrce hry Luis Alberto. Ve 23. minutě sice po nahrávce od Correy ještě brankáře Audera nepřekonal, ale o pouhou minutu později si už vedl podstatně lépe. Sergej Milinković-Savić mu nahrál do vápna, Alberto si zasekl míč a krásnou ranou na zadní tyč propálil vše před sebou.

Hodně chutě do hry měl i dnešní oslavenec Ciro Immobile, který právě dnes slavil 31. narozeniny. Gólem je ale neoslavil, protože ve 32. minutě jeho pokus vyrazil perfektní Audero.

Pár minut po změně stran se do šance prodral nečekaně lehkonohý Augello, který po slalomu přes tři hráče oslovil pasem hlavu Quagliarelly, která však tečovala míč pod tlakem příliš vysoko. Krkolomnou pozici posléze nezužitkoval Jakub Jankto a před prázdnou klecí zase Immobilemu zkazil radost z gólu perfektním obranným zákrokem Augello. A když v nastavení Milinković-Savić neskóroval vinou Colleyho, domácí se smířili jen s jednou brankou.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Turín FC 0:1

19.02.2021 20:45

Góly: 77. Bremer

Cagliari v pátek prohloubilo už tak dost velkou krizi a v záchranářském souboji podlehlo Turínu 0:1. Rozhodnutí přinesl až gól čtvrt hodiny před koncem, o který se postaral po rohovém kopu Gleison Bremer.

Utkání bylo pro oba celky velmi důležité a podle toho to také na hrací ploše vypadalo. Hrálo se víceméně opatrně a první vzrušení přišlo až po půlhodině hry. Rychlý přechod do útoku zakončil křižnou ranou Simeone, ale branku těsně minul. O pár minut později netrefil zařízení také Marin, takže poločas skončil 0:0.

Cagliari bylo pilnější ve střelbě, ale rozhodně to žádná sláva nebyla. Turín dokonce nevyslal jedinou střelu. Stejný obrázek pokračoval i po změně stran. Marinovu hlavičku po centru Joaa Pedra vytěsnil Sirigu.

Turín se snažil kontrolovat hru a i když nebyl směrem dopředu nebezpečný, podařilo se mu zápas rozhodnout. V 76. minutě rozehrál rohový kop Mandragora a Gleison Bremer hlavou překonal brankáře Cragna.

Moc času Sardiňané na vyrovnání neměli, navíc si museli dávat pozor na hostující kontry. Po jednom z nich zakončoval Belotti a Cragno skvělým zákrokem udržel naději na bod. Ta ale s přibývajícím časem skomírala a se závěrečným hvizdem úplně vyhasla. Turín veze z Cagliari důležité tři body, naopak domácí se dál topí v krizi.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Spezia Calcio 3:0

19.02.2021 18:30

Góly: 51. Dušan Vlahović, 65. Gaetano Castrovilli, 83. Valentin Eysseric

Spezia dlouho odolávala a na stadionu Artemia Franchiho se delší dobu hrálo bez branek, ale nakonec se domácí "Fialky" vzepjaly k úžasnému výkonu. Díky trefám Vlahoviće, Castrovilliho a Eysserica Spezia odjíždí domů zcela pokořena.

Přitom Spezia hrála od začátku utkání velmi aktivně a snažila se ovládnout utkání hned od jeho začátku. V 6. minutě se do zakončení protlačil Agudelo, jenže ke své smůle v pádu trefil jen boční síť. První větší problém pro trenéra Italiana nastal v 11. minutě, když se po ošklivém pádu zranil obránce Marchizza, jenž dokonce na chvíli upadl do bezvědomí!

Snad jedinou šanci první půle, jinak nepříliš zajímavé, si vytvořili rovněž hosté. Po centru z pravé strany a obranné hlavičce se do míče opřel hostující Ricci a pálil asi metr vedle tyče! Druhá půle už opravdu stála za to. Hned na jejím začátku se totiž Viola prosadila. Dlouhý pas zachytil na zadní tyči Castrovilli a poslal jej obloučkem před bránu, kam si naběhl osamocený Dušan Vlahović. Jeho pohodlnou hlavičku sice sudí kontroloval u videa, ale nakonec ji uznal.

Právě Gaetano Castrovilli byl o pár minut později na správném místě. Centrovaný míč nechal Vlahović chytře projít za sebe, ránu Eysserica obrana Spezie odrazila jen k mladému italskému záložníkovi a ten bombou propálil vše před sebou!

Spezia směrem dopředu nevymyslela nic a osm minut před koncem navíc vyprodukovala obrovskou chybu. Estévez nahrál mylně přímo Vlahovićovi, který posunul míč na střídajícího Valentina Eysserica a ten už před prázdnou branou trefil přesně. Trefil se po 1 020 dnech!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán23165257:2453
2.AC Milán23154445:2849
3.Juventus FC22136344:1945
4.AS Řím23135547:3544
5.Atalanta Bergamo23127453:3143
6.SS Lazio23134638:3043
7.SSC Neapol22131847:2540
8.US Sassuolo2398637:3435
9.Hellas Verona2397730:2634
10.UC Sampdoria23931133:3430
11.Janov CFC2368926:3326
12.Bologna FC23671030:3725
13.Udinese Calcio23671025:3325
14.ACF Fiorentina23671025:3525
15.Benevento Calcio23671025:4225
16.Spezia Calcio23661130:4124
17.Turín FC23311933:4120
18.Cagliari Calcio23361424:4115
19.Parma Calcio23281317:4514
20.FC Crotone23331723:5512

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (102)

Přidat komentář
Largo

Viola

Reagovat
Tomanatura

Cagliari Godin behem dvou let z udajne nejlepsiho obrance sveta ke druholigovemu hraci?

Reagovat
LesyJePan

Prisiel do ligy kde od obrancu cakaju nieco viac

Reagovat
The Krupy

Reagovat
10

https://www.eurofotbal.cz/clanky/kolarov-se-ohledne-interu-nemusel-moc-rozmyslet-476241/#post12016613

Inter ho zničil...Vidić to aspoň pochopil a ukončil kariéru, aby předešel pokračování trápení

Reagovat
Tomanatura

Zrejme to on sam pojal jako duchod, v tom veku kdyz polevis, okamzite ti ujede vlak

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
danko10

5 bodov z poslednych 16 zapasov. 1 bod z poslednych 10 zapasov. Hipster pise historiu.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo?

Reagovat
berliner

FC Torino stastna a ubojovana vyhra

Reagovat
Alberto Aquilani

"Tréner je dobrý, hráči sú slabí," cit.

Reagovat
Stana95

Jak je vůbec možný, že tam Cagliari toho Hipstera pořád drží? To chtějí kontrolovaně sestoupit nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcem to tu veľmi spamovať, ale nutne by som potreboval respondentov na môj dotazník k diplomovke. V diplomovke riešim vzťah futbalu a cestovného ruchu. Dotazník je hlavne určený pre futbalových fanúšikov. Tak ak mi to vyplníte, budem veľmi povďačný. Časovo vám to zaberie tak do 10 minút. Díky moc

https://www.survio.com/survey/d/V2Y4P8W3O0G6L2A0M

Reagovat
Kucka

Jaký je rozdíl v otázce 5 v "několikrát do týdne" a "párkrát do týdne"?

Reagovat
smazaný uživatel

no ta formulacia nie je najstastnejsia ked sa nad tym takto zamyslim..no niekolko krat je myslene viac ako 5-10 krat a parkrat je ako pár ciže 2

Reagovat
Kucka

Otázka 18 a 19 na sebe logicky nenavazují v odpovědích.

Reagovat
smazaný uživatel

drbne ma som to zle prepojil na 19 otazku sa mal dostat len to čo odpovie nie..no esteze si sa spytal diky moc uz je to opravene

Reagovat
Kucka

Reagovat
TopinB

Máš to tam, hoď to ještě pod PL, chodí tam víc lidí

Reagovat
eibe

Reagovat
smazaný uživatel

dával som to tam tiez vcera..dam este neskor..aj ked odpovedi mam dost lepsie co najviac

Reagovat
smazaný uživatel

chýba ti tam vysokoškolské vzdelanie 3 stupna

Reagovat
smazaný uživatel

sakra asi som podcenil cz/sk fans :D napravim

Reagovat
Studni

Popravdě, je to celkem zvláštně udělaný dotazník. Konzultoval si ho vůbec, než si ho dal do oběhu? Co znamená běžný fanoušek? Navíc hned v první otázce se ptáš na dvě věci. Někdo přece může být aktivní fanoušek fotbalu, ale ne jiných kolektivních sportů. Navíc tvoje odpověď níž na Kuckovo dotaz k otázce 5. Několikrát myšleno 5-10x za týden? To pak přece znamená klidně každý den. Otázka 14, co znamená aktivní člen fan klubu? Že se účastnim výjezdů nebo že jsem někde zaregistrovaný.

Omlouvám se, jestli to zní jako velký rýpání, jen bych asi na diplomovou práci očekával lepší dotazník

Reagovat
smazaný uživatel

ano konzultoval som so skolitelom..no spätne uznavam, ze dotaznik ma svoje muchy a zjavne som sa pri zverejnovani kus unahlil, čo sa aj prejavilo v uz spominanych chybach...kazdopadne v praci si to uz adekvatne spracujem a upravim..ale celkovo som s dotaznikom spokojny, proste nie som az taky detailista :D neviem aky štandard dotaznikov mate v ČR ale na SVK je to dost bieda co sa tyka tej kvality..to tych logistickych chyb býva naozaj neurekom..neberiem to ako rypanie v pohode jasne, ze kazdy ma odlisny nazor, ci je nieco dobre a ci nie

Reagovat
Studni

Věř, že u nás jsou ty rozdíly velký a záleží na škole/vedoucím/oboru. Takže nemůžu mluvit za ostatní, asi je to nárokama mýho oboru

Reagovat
AngryPrd

AC - Inter - Prvy a druhy gol, zle pozicne branenie a dovolim si napisat nase goly. Treti gol od Lukaku, asi iba to ze brankar kvalit akym vraj Donnarumma je, by si mal kryt blizsiu tyc. Lukaku to urobil krasne ale toto mal brankar chytit. Skoda toho nastupu v druhom polcase kde chytil Handanovic tri tutovky. Nechapem preco dal dole Ibru, to uz uplne pochoval aspon upravu kruteho vysledku A zase tam posle smiesnych hracov. Pioli si uz asi siahol na svoje maximum a ukazuje sa, ze uz viac nevymysli. Vysledok je pre AC kruty ale prehra zasluzena. Inter bol efektivny tak ako sa patri ked sa hrajete o titul. Gratulujem fans Interu.

Reagovat
Inter Eterno Amore

mal to chytiť?

Reagovat
Eldarion

S tým tretím gólom moc nesúhlasím, Romagnoli bol od Lukaku-a tri kilometre ďaleko a ten mal čas trafiť to na milimeter presne k tyči.

Reagovat
Inter Eterno Amore

samozrejme .. to by chytil snáď jedine Neuer alebo MATS, Oblak aj o tom pochybujem .. musel by uhádnuť stranu

Reagovat
AngryPrd

tak som sa opytal byvaleho talentovaneho brankara a tu je vysvetlenie - za 1. bola to celkom pecka, za 2. brankar stal dobre, ale zo zaberu spoza Lukakua je vidiet ze brankar tesne pred strelou poskocil, kym dopadol na zem strela uz bola na ceste, preto sa moze javit ze reagoval neskoro.. a to ho stalo ten cas na vcasny zakrok. Vraj Handanovic by to dal a vela inych brankarov, ktori pred zakrokom neposkocia. Tie 2 tutovky co chytil Handanovic od Ibru v jednej minute, by vraj vela brankarov nechytilo, akurat by sa stihli tak obzriet

Reagovat
AngryPrd

Ok, ale ved brankar stal blizko pri tej tyci, aj ked bol daleko obranca a Lukaku to umiestnil presne, na ten reflex mal dostatok casu. Ak by to bola krizna strela ani sa neozvem ale ak o nom pisu ako brankarovi do top 3 tak to chytat ma. Iba moj nazor.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Chi non salta rossonero e! E! Chi non salta rossonero e! E!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mihal
Reagovat
Inter Eterno Amore

túto som dlho nepočúval

Reagovat
Yanek

Pioli at tahne, co je moc to je prilis tyhle blamaze a vyprasky jsou neakceptovatelne. At prosim jde

Reagovat
Panděvova ofina

Snad nemyslíte vážně. Pioli spolu se Zlatanem vám tam vytvořili týmového ducha. Jste druzí, kde by vás nikdo před sezonou nečekal a ty by jsi ho po pár zápasech vyhazoval ?

Reagovat
Shevchenko

Klidně ať ještě rok vydrží, ale dlouhodobě to fakt nepůjde, doufám že už hledají náhradu, která by pokračovala se současným kádrem, což by Rangnick nebyl.

Reagovat
El-Pistolero-68

Napadá tě někdo?

Reagovat
Shevchenko

Včera jsem měl docela hříšné myšlenky a přemýšlel jsem nad Mancinim Říkal jsem si že stejně si ta velká trojka přehazuje trenéry jak horké brambory viz Allegri a Conte. Ale ten stejně bude do MS mimo, takže možná dobře. Allegri si myslím že půjde zkusit něco ven.

Reagovat
El-Pistolero-68

Tak ten by mě asi nenapadl.

Reagovat
El-Pistolero-68

Já bych to viděl podobně jako u Sparty teď. Pioli je něco jako Kotal, přišel, viděl, zvítězil. Krátkodobě ten tým pozvedl, ale pokud by se naskytla šance přivést kvalitního trenéra, jako je v českých podmínkách Vrba, tak pak by asi nebylo od věci toho využít.

Do konce sezony bych ale zatím Pioliho určitě nechal.

Reagovat
Beči

Pioli nás po katastrofálních ostudných sezónách zvedl ze dna, půl sezóny jsme byly první, teď je pár zápasů krize a už bys ho vyhazoval? Raději se vyjadřuj k jiným věcem, než k fotbalu, prosím.

Reagovat
Yanek

Budu se vyjadrovat k cemu chci

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
smazaný uživatel

Ty budeš hodně hustej typek. Máš teď volno viď, když je druhý stupeň zavřený vid?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Eldarion

To zas neviem, Pioli s týmto kádrom hrá dosť nad očakávania a to odkedy je u nás. To, že sme mali skoro celú sezónu zranených 40% hráčov je jedna vec, ale aj Inter fasol so Sampdoriou tak ako Juve s Fiorentinou alebo my so Speziou. Stále si myslím, že keď je fit Bennacer a začne hrať Tomori plus Leao na miesto Rebica tak sme silný.

Reagovat
Yanek

Ok, ja si stojim za tim, ze takove blamaze v AC nejsou mozne. 0:3 opakovane jsme pravidelne nedostavali ani v nejhorsich srackach. Ma citelny, neflexibilni herni styl a i ty tiskovky zacinaji byt dost alibisticke. Rad to jeste rozvedu pro fans co se o tom chteji bavit konstruktivne, ale opravdu si myslim, ze jeho podrzeni bude jen odvraceni toho co se ma stat na konci teto sezony. A je tam vic adeptu, pocinaje Romagnolim...

Reagovat
Eldarion

Určite, ale zas je to ten istý tréner pod ktorým sme prekonali hádam každý rekord za rok a pol čo je u nás. Forma od nového roka strašná, ale dôležité je ako skončíme v tabuľke. Hlavná je účasť v LM s ktorou prídu aj financie a lepší káder a ak na to Pioli nebude mať, možno aj lepší tréner

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa niektorí hráči nemajú na to, aby dokázali podávať celú sezónu dobré výkony. Z formy je snáď 70 percent hráčov oproti jeseni. Čo je fakt na zamyslenie prečo tomu tak je. Možno je to kondíciou, mocní je zlá klíma v šatni. Každopádne aj ikony ako Donnarumma či Ibrahimovič nepodávajú štandardné výkony. Čo je fakt pre vysoké ambície zlé. Či to ide za trénerom, prípadne je tam tlak managerov či majiteľa ,alebo iba prístup hráčov je ťažké súdiť.

Reagovat
AngryPrd

Ja neviem co vsetci vidite na Leao - vi. Otrasny je, s tym vsetkym potencialom co ma...je zazrak ze hraje prvu ligu s tym jeho pristupom a pohybom na ihrisku ala trening. On sam by sa mal hanbit za to co predvadza. Rebic dnes makal, az na ten koniec polcasu ked nepochopil genialnu prihravku od Hakana, kde mohol vyrovnat, podal lepsi vykon.

Reagovat
Kaka14

Presne tak

Pred sezónou mali minimálne 3 mužstva lepší káder ako AC, to že sme druhý je stále úspech.... na druhej strane nikdo nie je taký suverénny ako Juve v minulých rokoch .... všetko je otvorené a v tom je krajšia táto liga oproti predchádzajúcim sezonam

Reagovat
El-Pistolero-68

Leaa bych moc jako spasitele nebral teda.

Reagovat
rossoneri89

Gratulujem Interu... Vyhrali lebo chceli vyhrať... My sme hrali (nastúpili) len preto lebo sme museli

Reagovat
Kop do titulků

To si vážně nemyslim, klidne to mohlo byt obráceně. Zapas se Spezii byl odevzdány

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dejwa

Paráda, až na tu první pětiminutovku druhé půle, kde podržel Handa... Střed hřiště totálně ovladnutej s AC to teď nevidím moc růžově, ale tu LM bych jim i přál

Reagovat
smazaný uživatel

od 15 minuty ste branili a hrali na kontry tak aky totalne ovladnuty stred hriste?

Reagovat
CubONE

Zasluzene. Kjaer+Roma otrasni.

Reagovat
AngryPrd

Mam Kjaera rad ale dnes mu to spolu s Romagnolim nehralo dobre. Tomori by sedel k nemu viac ako Roma.

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Kaka14

Gratulácia Interu, Handanovic a Romagnoli rozhodoli derby ... Hakan hádam začne viacej strielať ako pred tým ..... teraz postúpiť v EL a najmä neprehrať v Ríme.

Forza Milan

Reagovat
AngryPrd

Inac Hakan az na jednu, dve prihravky dnes akoby tam ani nebol

Reagovat
Kaka14

skoda, ze v prvom polcase miesto nahravky na Rebica nevystrelil tu jeho delovku ... mozno by sa potom viacej chytil .... ale suhlas este stale nie je vo forme

Reagovat
Jajinek

Mám velkou radost z výhry.

Na druhou stranu si nemyslím, že bychom podali nějaký výborný výkon. Konec první půle a začátek druhé byl strašidelný. Nejdříve horda nepřesných nahrávek a v druhé půli ze začátku ani nevíme, jak to, že máme stále čisté konto. Handa obrovsky podržel.

Samozřejmě, že kvalita Lukaka se projeví kdykoli mu dáte prostor a AC mu dalo dlouhé širé rodné lány. Když to tak vezmu, vlastně se porazili samy. Strašná obrana, špatná koncovka a neschopnost napadat rozehrávku tak jak v závěru první půle.

Jako vedeme ligu a hrajeme o titul. Z toho už se nevykecáme. Je to příjemný pocit, nicméně těch chyb je tam pořád hodně. Na druhou stranu zbytek ligy je tak neskutečně v hajzlu, že to zatím stačí. Na druhou stranu, to nás nemusí zajímat. Juve i AC ve svých letech několikrát zažili ne úplně dechberoucí sezóny na jejichž konci byl titul. Takže uvidíme, kam nás to zavede. Juve je stále hodně blízko a pořád je to Juve.

K AC a jeho konečnému umístění nebudu říkat nic. Podle mě už to ale musejí vidět všichni.

P.S.

Ta Barellova zasekávačka v plné rychlosti v brejku na závěr prvního poločasu, fantazie...užívám si takového hráče.

P.S.II

Perišič další dobrý zápas. Konečně se do toho dostává.

P.S. III

Mohl jsem mít kolik jsme chtěl poznámek na hru Lukakua před jeho příchodem a vím, že své nedostatky stále má, nicméně poněkolikáté přiznám, že jsem se v něm mýlil. Je aktuálně nejlepším útočníkem v Itálii a určitě patří mezi nejlepší na světě a Icardiho už teď strčil do kapsy. Snad něco s Interem vyhraje.

Na a hlavně...kdyby náhodou...opravdu náhodou, jsme chtěli hrát v květnu o titul, tak doufám, že budou mít v Itálii dobrá COVID čísla, protože jestli o toto přijdu po 11 letech naživo, tak mě mrskne.

FORZA INTER!

Reagovat
10

oni mít dobrý čísla budou, ale tebe nepustí ani z Olomouce, natož tak přes hranice

Reagovat
Jajinek

Snad to bude ok, když máš negativní test a jsi ochotný případně přetrpět karanténu, tak tě nechali vycestovat i v tom největším marasmu v listopadu

Reagovat
smazaný uživatel

Bude úspech, ak v máji bude môcť byť na zápasoch 25 percent ľudí z celkovej kapacity štadióna. Nemecko malo za posledné obdobie super čísla, ale tiež im tam reprodukčné číslo začalo rásť posledné dni. Očkovanie je fajn, avšak vakcín nie je dostatok, takže v máji nebude zaočkované také percento ľudí, aby na Meazzu pustili viac ako 25 percent ľudí.

Reagovat
Jajinek

No však...25% bohatě stačí, lepší 20 tisíc lidí než nic a aspoň člověk bude moct být blíž k hráčům v prvním okruhu

Reagovat
smazaný uživatel

A myslíš si, že sa ti podarí dostať medzi tých 20 tisíc ľudí? Pretože predpokladám, že o tie lístky bude mega záujem a to hlavne z týchto dvoch dôvodov: 1. fanúšikovia už na štadiónoch neboli veľmi dlhú dobu, 2. Inter môže byť v tom čase na prvom mieste (alebo druhom s malou stratou na prvé miesto), takže aj to bude ten záujem zvyšovať. Okrem toho, vláda môže stanoviť rôzne pravidlá na takéto hromadné akcie ako napríklad doklad o prekonaní koronavírusu max. 3 mesiace dozadu vystavený na území Talianska (aby bola znížené riziko zneužívania) alebo byť zaočkovaný spôsobom, že je človek minimálne dva týždne po podaní druhej dávky vakcíny.

Reagovat
Jajinek

snad jo, s negativním testem počítám. Lístky dostanou striktně fankluby, takže by to jít mělo.

Reagovat
AngryPrd

k AC a konecnemu umiestneniu si myslel to, ze uz teraz sme dosiahli na svoje maximum a s titulom sa mozme rozlucit ?

Reagovat
Jajinek

já se nechci opakovat a zbytečně tady někoho dráždit

Reagovat
AngryPrd

V pohode, vysvetli. Ja neviem co si pisal predtym.

Reagovat
Jajinek

AC reálně nikdy na titul neměl ani pomýšlet

Reagovat
Eldarion

To si napísal ako keby AC bolo Sassuolo Favorit bol určite Juventus a Inter, za nimi Neapol, Lazio, Atalanta, Rím a AC. Avšak ak by sa hral futbal na kalendárny rok tak AC by ho za 2020 so získanými bodmi s prehľadom vyhralo Bohužiaľ 2021 je pre AC zatiaľ katastrofa. Čakal som, že pôjdeme trochu dolu ale nie až takto.

Reagovat
Jajinek

Nechápu tu roční tabulku, kde nemají ani všichni stejně zápasu. Nevím, jakou mají relevanci výsledky AC z léta po korona lockdownu, kdy se stali kolem 6. místa. Nicméně to, že půjdou dolů, bylo jasné v podstatě celý podzim. Stačilo se koukat na předváděnou hru, šířku kádru, styl tlaku a absolutní kvalitu kádru i trenéra.

Reagovat
10

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Yanek

Reagovat
Eldarion

Ročná tabuľka bola ako argument, že AC konzistentne hralo dobre celý rok a nebola to len forma 2-3 mesiacov. Síce skončili na 6 mieste, ale treba si aj pozrieť na akom mieste sa nachádzali keď prišiel Piolo resp. na nový rok Btw cez jeseň hralo AC stále dobre a malo aj výsledky, ostatne bolo stále neporazené takže tu s tebou vôbec nesúhlasím. Až koncom roka a zápasom Lazia v Decembri to začalo škrípať a odvtedy to ide len dole vodou.

Ostatne práve Inter bol na tom podstatne horšie na jeseň a hlavne herne, to fiasko v LM bolo toho dôkazom. Avšak na rozdiel od AC, Inter spravil progres a išiel herne aj výsledkovo konzistentne hore.

Reagovat
10

skřípat to začalo už v půlce prosince s Parmou, tj. v době, kdy jste hráli každý 3 dny...tam já totiž vidím ten problém, do tý doby jste těžili z mladýho kádru a energie, kterou ostatní vzhledem k okolnostem neměli

Reagovat
AngryPrd

Ono po dlhych rokoch cakania na nejaky uspech, kazdeho fanusika AC nadchlo, ze boli tak dlho na 1 mieste a samozrejme aj nadej na titul bola samozrejma. Inter ma viac nabity kader a podla mna uz minuly rok mali vyhrat. Ak to nedaju tento rok tak uz nikdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Romelu Lukaku vstřelil gól ve čtyřech po sobě jdoucích derby s AC Milán, což dokázal jako první hráč Interu od roku 1950. Nice

Reagovat
eibe

neskutečné

Reagovat
danko10

Inzaghi ocividne urobil rozbor videa nasho zapasu s Juventusom. Fonseca nie...

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
Largo

Reagovat
raduinho

Inteer a Barella je prostě boží.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
ED91

Fagioli budúci zápas základ?

Reagovat
Pettirosso

bohužel ne.. Pirlo: "Fagioli starter? We better don't give him too much responsibility because he is still very young."

Nevím v čem je Itálie (a Juventus konkrétně) tak jedinečná, že se kdokoliv bojí dát šanci a zodpovědnost mladým hráčům. Fati hraje v základu Barcelony od 17 let, Pedri od 18. Sancho, Haaland, Foden, Rashford, Greenwood nehrají za béčkové týmy. Hrají v týmech bojující o tituly, kde je tlak na zodpovědnost stejná jako v Juve.

Kdyby aspoň neukázal za 20 minut víc, jak celý slavný triumvirát Bentancur/Rabiot/Ramsey

Reagovat
10

Fagiolimu je 20 let, on dělá jak kdyby mu bylo 15...

Stačí se podívat, jak ve stejným věku hraje za jeden z nejlepších týmů v Evropě Moise Kean, jeho příklad je Itálie v kostce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Reagovat
Yanek

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Jajinek

Jako jo...

na druhou stranu když si vzpomenu na Santona :)

Reagovat
ED91

Jako ten základ som myslel s nadsázkou, ale ako píšeš na konci, ten chalan predviedol za 20 minút viac jak naši záložníci. Hlavne sa mi na ňom páčila taká tá suverenita na lopte.

V Taliansku je vidieť, že tí tréneri sú buď priposratý robiť s mládežou alebo s nimi jednoducho nevedia pracovať. Prototypom tohto zmýšlania je Conte a jeho posledné nákupy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele