23. kolo
21.02.2021 12:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Udinese (© AFP)

Parma prohospodařila náskok a znovu nevyhrála

Ani dvoubrankový náskok nakonec Parmě k vítězství nestačil. Severoitalský celek hostil Udinese a po prvním poločase mohl být jednoznačně spokojenější. Hosté však zabrala a po změně stran srovnali na konečných 2:2.

Parmě stačily na vedoucí gól jen tři minuty. Pezzella dokázal z levé strany odcentrovat a Andreas Cornelius hlavou zajistil vedení. O deset minut později se po levé straně narýsovala totožná akce a po dalším centru znovu hlavičkoval Cornelius. Brankovou radost mu tentokrát zkazil výtečný zákrok brankáře Mussa.

Výrazně aktivnější Ducali byli odměněni i druhým gólem. Valentin Mihajlo nadskočil při souboji s Becaem, načež sudí viděli kontakt a pískali pokutový kop. K exekuci se postavil Juraj Kucka a tvrdou ranou k tyči zvýšil náskok Parmy o dva góly. Roberto D'Aversa byl po delší době s výkonem domácího týmu spokojen a mohlo to být ještě lepší, kdyby v závěru prvního poločasu využil další gólovku Mihajlo. Brankář Musso skvěle zasáhl a jak se později ukázalo, byl to klíčový zákrok.

Po změně stran totiž bylo všechno jinak. V 64. minutě načasoval precizní centr Rodrigo De Paul a Stefano Okaka z malého vápna hlavou snížil. Parma znervózněla a Udinese toho dokonale využilo.

Čtvrthodinu před koncem ještě vyrovnávací branka De Paula neplatila, protože balón údajně už opustil hrací plochu, ale o šest minut později už radosti nic nebránilo. Ouwejan odcentroval na hlavu Brama Nuytincka a i on se dokázal ze vzduchu prosadit - 2:2. "Zebry" stáhly dvoubrankové manko a ještě měly i s nastavením zhruba patnáct minut na případný obrat.

Parma sice ve druhém poločase zdaleka nepředvedla takový výkon jako v první půli, ale především za to si alespoň remízu zasloužila. V celkovém kontextu je ale remíza 2:2 další ztrátou a navíc série bez vítězství se ještě více natáhla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Naše jednička už má kurzy i na 24. kolo . Asi má o week book nějakou chlastačku tak to odněkud opsal již ted .

Reagovat
Etika

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele