23. kolo
20.02.2021 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Luis Alberto (© AFP)

Lazio díky brance Luise Alberta porazilo Dorii

Lazio slaví důležité tři body, které ho aspoň na chvíli dostaly na čtvrtou příčku spojenou s vytouženou Ligou mistrů. Vděčí za to jediné trefě, o kterou se ještě v polovině první půle postaral záložník Luis Alberto.

Sampdoria i vzhledem k současné formě rozhodně nebyla snadným soupeřem a zadáci Lazia si museli dávat velký pozor, aby chytali pokusy dvojky Quagliarella - Baldé. Od desáté minuty začínalo být poměrně jasné, kdo bude mít v zápase hlavní slovo. Speciální utkání to bylo zejména pro Antonia Candrevu, který v římském dresu strávil řadu úspěšných let.

Hlavní slovo měl ale někdo jiný. Španělský tvůrce hry Luis Alberto. Ve 23. minutě sice po nahrávce od Correy ještě brankáře Audera nepřekonal, ale o pouhou minutu později si už vedl podstatně lépe. Sergej Milinković-Savić mu nahrál do vápna, Alberto si zasekl míč a krásnou ranou na zadní tyč propálil vše před sebou.

Hodně chutě do hry měl i dnešní oslavenec Ciro Immobile, který právě dnes slavil 31. narozeniny. Gólem je ale neoslavil, protože ve 32. minutě jeho pokus vyrazil perfektní Audero.

Pár minut po změně stran se do šance prodral nečekaně lehkonohý Augello, který po slalomu přes tři hráče oslovil pasem hlavu Quagliarelly, která však tečovala míč pod tlakem příliš vysoko. Krkolomnou pozici posléze nezužitkoval Jakub Jankto a před prázdnou klecí zase Immobilemu zkazil radost z gólu perfektním obranným zákrokem Augello. A když v nastavení Milinković-Savić neskóroval vinou Colleyho, domácí se smířili jen s jednou brankou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele