23. kolo
21.02.2021 18:00 CET
4 : 2
(0:0)

Reportáž

Luis Muriel (© AFP)

Atalanta čtyřmi góly prodloužila neapolské trápení

První půle za moc nestála, ale po změně stran se s góly roztrhl pytel. Čtyři z celkových šesti dala Atalanta do té správné brány, takže tři body jsou po právu její.

V Bergamu se čekalo hodně ofenzivní utkání dvou týmů v odlišných formách. Zatímco domácí celek trenéra Gasperiniho demoluje téměř vše, co mu stojí v cestě, jeho protějšek na lavičce Partenopei se prakticky každým nepovedeným zápasem přibližuje k vyhazovu. Utkání bylo zajímavé i proto, že oba soupeře od sebe v tabulce dělilo jen skóre.

Domácí celek se snažil co nejrychleji odrovnat svého soka a dostat jej na lopatky. Luis Muriel, obvyklý kanonýr posledních týdnů, neměl zrovna správně seřízená mířidla. Ránu Pessiny brankář Meret musel vyrážet na dvakrát a jeho protivníka v bráně Atalanty zase zkusil střelecky zaskočit Victor Osimhen.

Po celý zápas bylo na obou lavičkách cítit velké napětí až nervozita, což občas vyvrcholilo v nějaké nadávky. Po pětadvaceti minutách si hlavní arbitr utkání Marco Di Bello řekl dost a vykázal domácího trenéra Gasperiniho na tribunu! Deset minut před koncem první půle se do ojedinělé šance Neapole propracoval hbitý útočník Osimhen a jeho hlavičku musel brankář Gollini posílat rychlým reflexem nad bránu.

Ke konci první půle se Pessina pokoušel oslovit do vápna nabíhajícího Zapatu, ale ten byl o krok rychlejší, takže míč nechal za sebou. Jinak první půle zůstávala trochu za očekáváním. Byl to ale pouze klid před bouří.

Druhý poločas otevřel v 52. minutě první brankou zápasu Duván Zapata. Zkušený forvard si naběhl na centr Luise Muriela a hlavou poslal balon přesně k tyči - 1:0. Jenže Neapol se rozhodně nezatáhla a po pouhých šesti minutách už bylo srovnáno. Matteo Politano oslovil krásným pasem za obranu Piotra Zielińskiho a polský reprezentant se krásným volejem postaral o změnu skóre.

Jenže Atalanta se teprve rozehřívala. Muriela nikdo z couvajících obránců o míč neobral, šikovný sprinter roztáhl hru do šířky a Duván Zapata na hraně ofsajdu centroval na střed vápna. Na zadní tyči propadl míč až k Robinu Gosensovi, který i v pádu mířil přesně!

Dvacet minut před koncem odskočila Atalanta svému soupeři na rozdíl dvou branek. Luis Muriel se krásnou kličkou zbavil dvojice protihráčů a švihem poslal míč do míst, kam Alex Meret nedoskočil. I na tuhle trefu ale Neapol reagovala. Po čtyřech minutách si totiž centrovaný míč Robin Gosens srazil do vlastní brány - 3:2.

Jenže gól naděje z pohledu Gattusových svěřenců rychle smazal další roh. Murielův centr prodloužil za sebe obránce Djimsiti, na středu do něj ještě trkl stoper Cristian Romero a brankář Meret byl bezbranný! Zbytek utkání už si Atalanta bezpečně pohlídala a slaví důležité tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

3-1

Reagovat
Etika

1

Reagovat
Houfi

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele