Serie A - preview 23. kola

19.02.2021, 09:09, aktualizováno 22.02.2021, 08:51
Previews
Stadion Juventusu (© AFP)
Juventus minulý týden prohrál v Neapoli a pokud chce nahánět rozjetý Inter Milán, nesmí dnes dopustit další ztrátu. Stará dáma by v dohrávce 23. kola měla splnit povinnost a porazit Crotone, to je na posledním místě tabulky...
Juventus FC - FC Crotone  (pondělí 20:45)
Obhájce mistrovského titulu Juventus zasáhne do třiadvacátého kola až v pondělí, ale to nemění nic na tom, že by měl proti Crotone jednoznačně uspět. "Stará dáma" se potřebuje dotáhnout na přední příčky a selhání proti poslednímu týmu Serie A si nepřipouští.

Nic jiného, než výhra nepřipadá v úvahu, ale vzájemná bilance varuje před jakýmkoliv podceněním. Juventus totiž v posledním měření sil Crotone neporazil. Říjnový zápas skončil 1:1 a už tenkrát to nikdo nečekal. Přičteme-li k tomu i remízový zápas (1:1) z dubna 2018, jsou to dvě utkání v řadě, ve kterých italský hegemon nad outsiderem nezvítězil. Pokud bychom ale zašli dál, jiný výsledek, než výhru Juventusu byxhom nenašli.

Juventus má za sebou nepovedený první zápas osmifinále Ligy mistrů proti Portu, ale bez šance na postup do čtvrtfinále není. Bernardeschi naštěstí pro "Starou dámu" v závěru snížil na 1:2 a tím vlastně Juventusu zařídil do odvety slušnou výchozí pozici.

Domácí se teď musí koncentrovat na Serii A, kde zatím ztrácí na vedoucí Inter už jedenáct bodů. Juve má však dvě utkání k dobru a s Crotone má ideální možnost z náskoku Nerazzurri ukrojit. Zápas z minulého víkendu se Juventusu nepovedl a nejtěsnější porážka v Neapoli situaci zase o něco více zkomplikovala.

Crotone se představí na Allianz Stadium jako velký outsider, který nemá co ztratit. Na druhou stranu hosté nutně potřebují bodovat, protože stále zůstávají na posledním místě tabulky, navíc ztráta na sedmnáctý FC Turín už narostla na osm bodů. Nedá se však očekávat, že by na italského šampiona vlétli a spíše to z jejich strany bude o defenzivní činnosti. Jak se s hlubokým blokem dokáže Juventus popasovat?

Juventus se bude muset obejít bez Cuadrada, Arthura, Bonucciho, Chielliniho i suspendovaného Rabiota. To už je pro Pirla slušný vítr v sestavě. Jeho trenérský protějšek Stroppa takové problémy nemá, snad jen s výjimkou absentujících Cuoma s Benalim.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Danilo, Demiral, De Ligt - Chiesa, Ramsey, Bentancur, McKennie, Alex Sandro - Kulusevski, Ronaldo
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Rispoli, Djidji, Golemić, Luperto - Molina, Cigarini, Reca - Messias, Di Carmine, Ounas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 8.53 - 21.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma Calcio - Udinese Calcio  (neděle 12:30)
Krizi Parmy se stále nepodařilo vyřešit a to jediné, co si v severoitalském městě "šunky" přejí, je vítězství proti jinému týmu ze severu Itálie - Udinese. Hosté sice v minulém kole ztratili, ale jinak si vedou o poznání lépe, což také vyjadřuje postavení v tabulce. Udinese je s náskokem čtrnácté, Parma předposlední.

Parma určitě nebyla před sezonou považována za jednoho z hlavních adeptů na sestup, ale její katastrofální výsledky situaci úplně změnily. Neúspěšného Fabia Liveraniho se sice podařilo nahradit staronovým Robertem D'Aversou, ale výsledky se nezměnily.

Ducali vyhráli naposledy koncem listopadu, ale od té doby třináctkrát za sebou ztratili. Problémy mají jak v defenzivě, tak především v ofenzivě. I z tohoto důvodu klub podepsal Graziana Pellého, který však zatím nebude k dispozici. Zpátky ještě k výsledkům Parmy. Domácí naposledy nezvládli pondělní dohrávku ve Veroně a díky rozhodující brance Antonína Baráka se vraceli s nepořízenou.

Parma už potřebuje body jako sůl a proti Udinese by se to mohlo povést. "Zebry" až do minulého víkendu neprohrály čtyři kola v řadě, ale na Stadio Olimpico v Římě se museli poklonit tamnímu AS. Z porážky 0:3 si netřeba dělat těžkou hlavu. Udinese nebylo favoritem a nemělo v Římě co ztratit. Mnohem důležitější se jeví zápas v Parmě, který může být svým způsobem i čistě záchranářský. Udinese v tuto chvíli není na sestup. Naopak je čtrnácté a hýčká si devítibodový náskok na osmnácté Cagliari.

Oba celky se musí vypořádat s celou řadou absencí. Parmě to samozřejmě na klidu nepřidává, ale taková je zkrátka realita. I proti Udinese nebudou hrát Nicolussi, Valenti, Inglese a nově příchozí útočník Graziano Pellé. Také Luca Gotti musí oželet starty důležitých hráčů, zejména Deulofeua, Jajala, Pereyry, Forestieriho a Pussetta.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Conti, Bani, Bruno Alves, Pezzella - Kucka, Brugman, Kurtić - Mihaila, Cornelius, Gervinho
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, Nuytinck, Samir - Stryger Larsen, De Paul, Walace, Arslan, Zeegelaar - Néstorovski, Llorente
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.90 - 3.31 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - Inter Milán  (neděle 15:00)
Bezpochyby to nejlepší z 23. kola italské Serie A se odehraje v neděli od 15 hodin na milánském San Siru. AC Milán nastoupí v "Derby della Madonnina" proti Interu a bude se chtít vrátit na první místo před svého úhlavního soka. Po dlouhých letech bojují milánské velkokluby o Scudetto a o to větší bude mít derby náboj. V živé paměti je také poslední střet, který proslul konfliktem Ibrahimoviće s Lukakuem.

Inter vede italskou ligu o bod před Milánem díky minulému kolu. Zatímco Nerazzurri porazili v těžkém zápase Lazio 3:1, AC Milán senzačně prohrál v La Spezii 0:2. Rossoneri předvedli ostudný výkon a týmem, který zřejmě bude bojovat o záchranu, se nechali zcela přehrát a ještě mohli být rádi, že nevyfasovali debakl.

O výkonech AC se poslední dobou hodně mluví. Teprve 6. ledna skončila dlouhá neporazitelnost pod trenérem Piolim a od té doby stihli Milánští prohrát napříč všemi soutěžemi ještě třikrát. A to není zrovna málo. O dobré formě Rossoneri se nedá vůbec mluvit, zvláště díky zápasu se Spezií a také kvůli tomu, co se stalo ve čtvrtek v Evropské lize. AC Milán vedl v Bělehradu nad Crvenou Zvezdou 2:1 a hrál v početní převaze, přesto nezvítězil a pouze remizoval 2:2. Milán si sice veze do odvety nadějný výsledek, ale za těchto okolností měl vyhrát.

Pro "domácí" to teď bude náročné období. V neděli derby s Interem, ve čtvrtek odveta s Crvenou Zvezdou a pak další těžký duel na Stadio Olimpico s AS Řím. Dokáží se Rossoneri zvednout, nebo bude následovat pád tabulkou?

"Naším plánem je pokusit se hru ovládnout. Budeme čelit soupeři, který je stavěn na to, aby vyhrál Scudetto a byl protagonistou v Evropě. Mají vynikající individuality, což ale my máme také. Až do konce budeme vykládat naše karty," slíbil Stefano Pioli.

Zatímco AC se nedaří, Inter válí. Alespoň tedy na ligové scéně, protože v evropských pohárech už neúčinkuje a vyřazen byl i z Coppa Italia. V Serii A Inter vyhrál třikrát v řadě a je novým italským lídrem. Určitou výhodou je i absence dalších soutěží, takže se Conteho družina může koncentrovat výhradně na Scudetto. "Poselství, které jsem týmu dal, je stejné, jako dávám každý týden. Dát do toho všechno, dobře pracovat a zlepšovat se," nechal se slyšet Antonio Conte.

Poslední derby je ještě v živé paměti. V lednovém čtvrtfinále Coppa Italia vyhrál Inter Eriksenovým gólem v pozdní minuty nastavení 2:1, ale největší poprask vzbudil konflikt dvou největších hvězd - Zlatana Ibrahimoviće a jeho někdejšího spoluhráče Romelua Lukakua. Napsáno o tom bylo dost a celou záležitostí se zabývala i disciplinární komice. V tuto chvíli je ale nejdůležitější, že obě hvězdy nebudou v neděli chybět. "Bylo by nejlepší, kdyby se nic takového nestalo. Zítra je další zápas, budou tam střety, budou tam souboje jako v každém zápase. Určitě tam bude i velká úcta a sportovní chování," prohlásil Pioli.

Inter bude mít určitě psychologickou výhodu, protože pokud vyhraje, půjde do čtyřbodového trháku. AC Milán potřebuje odčinit ostudu z La Spezie a kde jinde to odčinit, než v prestižním derby.

AC Milán se bude muset obejít bez záložníka Bennacera, který se opět zranil. Není to přitom dávno, co se vrátil do sestavy Rossoneri. Chybět budou také Brahim Díaz nebo nositel slavného jména Daniel Maldini. Co se týče Interu, zde s jistotou nenastoupí zraněný Sensi.

Derby bude zahájeno minutou ticha za zesnulého velikána Nerazzurri Maura Bellugiho, který zde hrával po celá sedmdesátá léta a rovněž patřil mezi opory italské reprezentace.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernández - Tonali, Kessié - Saelemaekers, Calhanoglu, Rebić - Ibrahimović
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Hakimi, Barella, Brožović, Eriksen, Perišić - Lukaku, Lautaro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.20 - 3.87 - 1.89
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - SSC Neapol  (neděle 18:00)
Neapol se poslední dobou mimořádně trápí a další výbuch by trenér Gennaro Gattuso taky nemusel přežít. A to by mohl být problém, protože Neapol jede do Bergama. A Bergamaschi rozhodně nemají náladu na rozdávání bodů.

Atalanta už zdaleka není tak suverénní jako v minulém roce, kdy skvělou ofenzivou ničila jednoho soupeře za druhým a prakticky neměla žádná slabá místa. Od začátku nového roku se Atalantě v rámci Serie A povedlo vyhrát jen pětkrát z devíti zápasů a v tabulce jí patří až šesté místo.

Především v obraně není Atalanta tak jistá, což dokumentují poslední klání. Ve dvou ze tří minulých zápasů totiž dostala vždycky tři branky, což není její styl. Body ztrácí především kvůli remízám, kterých posbírala už sedm (to je mimo jiné druhé nejvyšší číslo v celé lize). V minulém kole ji navíc dělilo od další bodové ztráty jen pár minut. Vítězný gól na 1:0 zaznamenal Luis Muriel až v 90. minutě, jinak Cagliari Atalantě téměř nic nedovolilo.

Atalanta nemá příliš mnoho absencí, vlastně jen jednu jedinou, zato podstatnou. Delší dobu je mimo hru Hans Hateboer, jeden z hlavních pilířů Gasperiniho systému. A trenér doufá, že svého oblíbeného hráče bude mít k dispozici co nejdřív.

"Hateboerovo zranění je nepříjemné v tom, že nevíme, kdy přesně bude vše v pořádku. Snažíme se to po dohodě s klubovými lékaři řešit konzervativní léčbou a u ní se věci nesmí uspěchat. Nijak na něj netlačíme, i když nám ve hře chybí. Máme ale dostatečně široký kádr a věřím, že proti Neapoli odehrajeme dobré utkání. Je to nepříjemný soupeř, který umí překvapit prakticky kohokoli."

Zápasy mezi Atalantou a Neapolí bývají velmi atraktivní a často v nich padá množství branek. Bez nich se diváci museli obejít jen ve dvou případech za posledních 14 let! Neapol je na tom v počtu zranění mnohem, ale mnohem hůř. Trenér Gattuso se musí obejít bez hráčů jako Lozano, Mertens, Ospina, Petagna, Ghoulam, Hysaj, Koulibaly nebo Manolas.

Samozřejmě se takové nečekané a dlouhodobé absence nutně musí projevit i na formě. Neapol opravdu neprochází snadným obdobím, protože z deseti posledních duelů vyhrála jen čtyřikrát! Prohrála v Superpoháru, z Coppa Italia taky vypadla (mimochodem právě s Atalantou). A aby toho nebylo málo, tak naposledy dostala dva góly od Granady v rámci Evropské ligy, takže její postup je teď mnohem dál. Minule ale porazila Juventus, takže je opravdu nepředvídatelná.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Tolói, Romero, Djimsiti - Maehle, De Roon, Freuler, Gosens - Pessina, Iličić - Zapata
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Maksimović, Mario Rui - Bakayoko, Fabian Ruiz - Politano, Zieliński, Insigne - Osimhen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.95 - 4.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Benevento Calcio - AS Řím  (neděle 20:45)
Benevento v poslední době ztratilo dech a pořád nemůže najít recept na výhry. A nedělní program 23. kola mu moc pozitivních vyhlídek rozhodně nenabízí. Na stadion Cira Vigorita se totiž dostaví AS Řím, který má Benevento zařazeno mezi nejoblíbenější soupeře.

"Čarodějky" se v moderní historii postavily proti AS třikrát a ani jednou ho neporazily. Co víc, v zápase, který se obraně Beneventa povedl nejvíc, dostaly "Čarodějky" jen čtyři góly. Zbylé dva duely byly horší, Římané v nich daly rovným dílem deset gólů. Chvíli to vypadalo, že zrovna v téhle sezoně by se nováčkovi mohlo dařit trochu lépe, ale poslední týdny se mu zase nedaří.

Z minulých šesti duelů vybojoval Inzaghiho tým jen tři body za stejný počet remíz, zbylé tři zápasy prohrál. Zajímavé je, že když už Benevento prohraje, většinou je to velký rozdíl. Ve všech třech porážkách dostalo stejný počet gólů - čtyři. Po několika nezdarech v řadě se celek z Kampánie propadl až na současné 15. místo.

Na duel s AS Řím se zvlášť těší někdejší odchovanec klubu z Věčného města, obránce Federico Barba. V rozhovoru pro Gazzettu prohlásil: "Myslím, že pro každého hráče, který fotbalově vyrostl v Římě, jsou zápasy s AS návratem do dětství, něčím velmi emotivním. A já nejsem výjimkou. Líbí se mi jeho současný herní projev, navíc se po delší době dává dostatek prostoru mladým hráčům. V neděli čekám náročný duel, do kterého půjdeme naplno."

Giallorossi mají čerstvě velkou radost z povedeného vstupu do vyřazovací fáze Evropské ligy, neboť se jim povedlo navázat na výhru nad Udinese v duelu s Bragou. Trenér Fonseca ale přesto nespí klidně, protože se mu čerstvě zranili Cristante s Ibanězem, kteří se přidali ke Smallingovi a Kumbullovi. Čistokrevné stopery má tři, z nichž Jesus ani Fazio nemají herní praxi.
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Montipò - Depaoli, Tuia, Glik, Barba - Ionita, Schiattarella, Viola - Improta, Caprari - Lapadula
AS Řím - pravděpodobná sestava:
López - Karsdorp, Mancini, Fazio - Bruno Peres, Villar, Veretout, Spinazzola - Pellegrini, Mchitarjan - Borja Mayoral
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.96 - 4.78 - 1.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - UC Sampdoria  (sobota 15:00)
Lazio v minulém kole výrazně ztratilo a po delší době opět prohrálo důležité utkání. Na porážku s Interem bude chtít reagovat tím jediným možným způsobem - výhrou. A za tímhle účelem si na Olimpico pozvalo janovskou Sampdorii.

Římský celek má před sebou možná nejprestižnější zápas v moderní době - čeká ho souboj s Bayernem Mnichov. Ještě předtím se ale musí podívat na zoubek Sampdorii. V lize má Lazio co dohánět. Aktuálně je sedmé a body ztrácí mnohem častěji než v minulé sezoně. Přesto není nutné panikařit - od poslední příčky zaručující Ligu mistrů dělí Biancocelesti jen pouhé dva body.

A trenér Inzaghi doufá, že jeho celek se proti Sampdorii vrátí na vítěznou vlnu. "Minulé kolo se nám vůbec nepovedlo. S Interem jsme obecně neodehráli špatné utkání, ale srazily nás na kolena individuální chyby. Což klub jako Inter okamžitě trestá. Důležité bude vyhrát další kolo a udržet se v kontaktu s první čtyřkou. Nesmíme myslet na Bayern, teď je před námi jen Sampdoria."

S ní se Lazio obecně dlouhodobě daří bodovat, byť velmi často bere jen jeden bod. Naposledy ale od janovského celku dostalo Lazio tvrdé poučení. Nasázel mu tři branky a utkání 4. kola jasně ovládl.

Trenér Lazia se navíc v domácím utkání bude muset obejít bez několika důležitých hráčů. Pro karty z minulého kola nemůže nastoupit obránce Hoedt, zatímco zranění do hry nepustí Strakoshu, Radua a také Luize Felipeho, což je poměrně vážná absence. Sampdoria naopak nemá žádné čerstvé absence a trenér Ranieri může počítat s kompletním kádrem.

Desátý tým probíhající sezony v minulém kole opět vyhrál, když stačil na Fiorentinu. Díky trefám Baldého s Quagliarellou si Ranieriho celek připsal tři body poprvé po dvou pokažených utkáních. Sampdoria dostala už 33 branek a pokud by na něčem měla pracovat, je to především schopnost udržet čisté konto. To se janovskému celku povedlo za posledních deset kol jen jednou.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Reina - Patric, Acerbi, Musacchio - Lazzari, Milinković-Savić, Lucas Leiva, Luis Alberto, Marušić - Correa, Immobile
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Tonelli, Colley, Augello - Candreva, Adrien Silva, Thorsby, Jankto - Damsgaard - Keita Baldé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.17 - 6.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Hellas Verona  (sobota 18:00)
Hellas se pokusí prolomit hodně smolný faktor - v duelu s Janovem se totiž hostujícímu týmu prakticky nikdy nedaří vyhrávat. Další pokus bude mít celek z Verony v sobotu navečer v rámci 23. kola.

Jak to ze začátku vypadalo povedený ročník, tak poslední dobou se stále víc stává, že Hellas propadne. Ztrácí body poměrně často, v minulých deseti kolech se mu povedlo vyhrát jen čtyřikrát a to s sebou logicky nese i strmý pád tabulkou. Aktuálně jsou hráči z Verony až na devátém místě a náskok na soupeře, který si vybudoval na počátku sezony, se stále tenčí.

Hellas po dvou porážkách v řadě minule konečně vyhrál, když porazil ještě horší Parmu. Vykartoval se mu Dimarco, navíc jsou zranění Favilli, Kalinić, Ceccherini, Benassi, Colley nebo Dawidowicz. Zpátky do hry se mu ale vrací jeden důležitý článek - záložník Zaccagni. Domácí jdou do utkání bez Biraschiho a dost možná i bez Criscita.

Opírají se ale o fakt, že Hellas na jejich půdě vyhrál od roku 1989 jen dvakrát! Janov navíc nyní chytil druhý dech a poslední ligový duel prohrál 6. ledna se Sassuolem. Od té doby si poradil například s Neapolí nebo Cagliari, remizoval s Atalantou nebo naposledy s FC Turín.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Goldaniga, Radovanović, Masiello - Zappacosta, Badelj, Strootman, Zajc, Czyborra - Destro, Pandev
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Lovato, Günter, Magnani - Lazović, Ilić, Taméze, Faraoni - Barák, Zaccagni - Lasagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 3.14 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Sassuolo - Bologna FC  (sobota 20:45)
V sobotu večer se na Mapei Stadium utkají Sassuolo a Boloňa. Mezi oběma celky sice zeje desetibodová propast, ale na aktuálních formách to není znát. Také první vzájemný zápas nabídl vyrovnanou partii a sedmigólovou přestřelku, kterou lépe zvládli Neroverdi.

Sassuolo se před týdnem konečně zaradovalo a od začátku nového roku přidalo teprve druhou výhru. Pohárové příčky se však mezitím trochu vzdálil. Přiblížit se k nim Neroverdi mohou, když doma porazí Boloňu. Sassuolu patří totiž po dvaadvaceti kolech stále slušné osmé místo.

Boloňa na rozdíl od Sassuola v minulém kole nevyhrála a pouze remizovala 1:1 s Beneventem. Do rychlého vedení poslal Rossoblu Nicola Sansone, ale po hodině hry srovnal Nicolas Viola. Svěřenci trenéra Mihajloviće se letos pohybují ve druhé polovině tabulky a určitě by se rádi viděli výše. Na desátou Sampdorii však ztrácejí šest bodů.

Poslední vzájemný duel nabídl skvělou partii, ve které padlo dohromady sedm branek. Zvítězilo Sassuolo, které tak učinilo už po třetí v řadě. Boloňa na svého soupeře vyzrála v roce 2019, ovšem na Sassuolu se jí to nepovedlo od roku 2017.

Domácí se musejí obejít bez Bourabii a Bogy, hrát nebude ani Romagna. Všichni tři laborují se zraněním. Stejná situace panuje i v táboře Boloni a k dispozici nebudou Santander, Medel a Faragó.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Muldur, Chiriches, Ferrari, Rogerio - Magnanelli, Locatelli - Berardi, Traoré, Djuričić - Caputo
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Tomiyasu, Danilo, Soumaoro, Dijks - Schouten, Poli, Orsolini - Soriano, Sansone, Barrow
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.55 - 2.98
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Spezia Calcio  (pátek 18:30)
Fiorentina tráví únor na místech, která jsou pro tak ambiciózní klub naprosto nedůstojná. Z boje o poháry se pomalu stává boj o samotnou záchranu. To měla být původně parketa právě pro Spezii, která se ale naopak dere tabulkou vzhůru.

Před sezonou byste si asi nemysleli, že při měření sil mezi Spezií a Fiorentinou bude právě toskánský celek tím, který je namočen v sestupových potížích mnohem víc. Toskánský celek se naprosto trápí a z herní i výsledkové krize ho nevyvedlo ani angažmá staronového trenéra Cesareho Prandelliho. Inu, když máte nevyvážený a nekvalitní kádr, tak s tím často ani změna trenéra nic neudělá.

Pět výher z dvaadvaceti zápasů je opravdu zatraceně málo a Fiorentině to stačí až na zoufalé 16. místo! Viola by se ráda z podobných pozic vymanila, jenže naděje na bezprostřední únik je v nedohlednu. Fialky totiž už ve třech posledních duelech nevyhrály a dva poslední prohrály.

Trenér Prandelliho může těšit aspoň fakt, že má k dispozici téměř kompletní kádr, s výjimkou mírně zraněného Ribéryho. Spezia naopak nemůže počítat se službami hráčů jako Piccoli, Ferrer, Farias, Terzi, Nzola, Erlic nebo Bastoni.

Má ale mnohem lepší formu než toskánský soupeř. Po výhře nad Sassuolem v minulém kole ulovila nečekaný a cenný skalp, když vyhrála nad prvním AC Milán! Má o dva body víc než Viola a sídlí na výborné třinácté příčce.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Martinez Quarta, Pezzella, Milenković - Malcuit, Bonaventura, Amrabat, Castrovilli, Biraghi - Kouamé, Vlahović
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Vignali, Ismajli, Chabot, Marchizza - Maggiore, Ricci, Estevez - Gyasi, Agudelo, Saponara
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.44 - 4.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - Turín FC  (pátek 20:45)
Už je to poměrně dlouho, co Cagliari slavilo v Serii A vítězství. V páteční předehrávce se rýsuje další možnost, jak toto čekání ukončit, protože na Sant'Elia se představí celek, kterému se také nedaří - FC Turín. Oba celky v tuto chvíli hrají o záchranu.

O něco lépe je na tom FC Turín, který má na svého soupeře dvoubodový náskok. Rozhodně to neznamená, že by byl se svojí situací spokojen, právě naopak. Turín před nedávnem převzal nový trenér Davide Nicola a i když se přestalo prohrávat, pět remíz v řadě nikam moc Granatu neposunulo.

Na druhou stranu není remíza jako remíza a kupříkladu výsledek 3:3 na hřišti Atalanty slibuje lepší časy. Zvláště když Granata prohrávala rychle o tři góly. Před týdnem se ale neprosadila a s Janovem remizovala 0:0.

Co by za to v tuto chvíli dalo Cagliari, které se pod Eusebiem Di Francescem viditelně trápí. Nepomohlo zatím nic. Minulý týden doma nestačilo na Atalantu, když inkasovalo z kopačky Muriela v 90. minutě. Cagliari už nevyhrálo patnáct kol v řadě. Naposledy se tak stalo 7. listopadu v domácím zápase se Sampdorií (2:0).

Nyní je tu šance čekání ukončit. Cagliari má s Turínem lepší vzájemnou bilanci a dokonce první zápas venku vyhrálo 3:2. Granata zvítězila nad Cagliari před necelými třemi roky.

Sardiňané se budou muset obejít bez dvojice Rog, Sottil. Oba laborují se zraněním.

Na druhé straně barikády bude Turín v kompletním počtu. Podle nejnovějších zpráv se stihl dát do kupy i Sanabria, takže k zápasu s Cagliari by měl být připraven.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Ceppitelli, Rugani, Godín, Zappa - Nandez, Marin, Lykogiannis, Nainggolan - Joao Pedro - Simeone
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Bremer - Singo, Rincon, Mandragora, Lukić, Ansaldi - Zaza, Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.31 - 2.67
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán22155254:2450
2.AC Milán22154345:2549
3.AS Řím22134547:3543
4.Juventus FC21126341:1942
5.SSC Neapol21131745:2140
6.Atalanta Bergamo22117449:2940
7.SS Lazio22124637:3040
8.US Sassuolo2297636:3334
9.Hellas Verona2296728:2433
10.UC Sampdoria22931033:3330
11.Janov CFC2267924:3125
12.Bologna FC22661029:3624
13.Spezia Calcio22661030:3824
14.Udinese Calcio22661023:3124
15.Benevento Calcio22661025:4224
16.ACF Fiorentina22571022:3522
17.Turín FC22211932:4117
18.Cagliari Calcio22361324:4015
19.Parma Calcio22271315:4313
20.FC Crotone22331623:5212

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (354)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele