Serie A - souhrn 22. kola

02.02.2019, 16:54, aktualizováno 04.02.2019, 22:58
Komentáře a souhrny
Třetí ztrátu zaznamenal Juventus, o triumf nad Parmou přišel v nastavení. Neapol přehrála Sampdorii a znovu si pojistila druhé místo, po dlouhé době se netrefil Fabio Quagliarella. Inter doma překvapivě nestačil na Bolognu. Lazio zvládlo dohrávku s Frosinone a dotáhlo se na městského rivala AS Řím, stejně bodů má po dalším triumfu rovněž Atalanta...

Cagliari Calcio - Atalanta Bergamo 0:1

04.02.2019 21:00

Góly: 50. Hans Hateboer

Do boje o čtvrté místo se regulérně zapojila i Atalanta Bergamo. Na Sardinii jednou skórovala a protože neinkasovala, zvítězila nejtěsnějším rozdílem. O tříbodovou radost Nerazzurri se zasloužil Hans Hateboer.

Atalanta byla vzhledem k posledním výsledkům favoritem a utkání se jí nakonec povedlo. Bergamaschi byli po celý zápas lepším týmem a domácí tým s výjimkou jediné příležitosti v nastaveném čase vůbec do ničeho nepustili.

Pro Cagliari to vůbec bylo smolné utkání. Domácí kouč musel už po čtvrthodině hry řešit nepříjemnost v podobě zranění slovinského záložníka Valtera Birsy, kterého tak nahradil starým známým Joaem Pedrem. Hra z obou stran postrádala patřičné tempo a diváci až na několik málo nepřesných pokusů ze strany Atalanty nic vážnějšího neviděli. Snad jen jediný moment stál za to, když Gómez z přímáku protáhl gólmana Cragna.

Rozhodující okamžik zápasu přišel až po změně stran. V 50. minutě si na Castegneho vysoký centr naskočil Hans Hateboer a hlavou překonal brankáře Sportiella. Velká radost v řadách Orobici, naopak zklamání pro Cagliari. Domácí se pokoušeli o co nejrychlejší vyrovnání, ale Pavolettiho do zakončení nepustil Djimsiti.

Atalanta ve druhém poločase vstřelila i druhý gól, jenomže ten nebyl pro ofsajd Pašaliće uznán. Pašalić byl ústřední postavou i dalšího momentu, když v 79. minutě tvrdě vypálil a Cragno musel zasahovat. Pět minut před koncem stihla sardinský celek další pohroma, pro zranění dohrál předčasně kanonýr Cyril Théréau a protože domácí už měli dostřídáno, měla Atalanta ve zbytku zápasu početní převahu. Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho však druhý gól nevstřelili a v nastavení za to mohli pykat. Deiola se dostal k hlavičce a Berišu a celou Atalantu zachránilo břevno.

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - SS Lazio 0:1

04.02.2019 19:00

Góly: 36. Felipe Caicedo

Lazio zvládlo dohrávku na půdě Frosinone a bodově se dotáhlo na Atalantu i AS Řím a navíc dramatizuje boj o čtvrtou příčku. V zápase na Stadio Benito Stirpe padla jediná branka, o kterou se postaral v průběhu prvního poločasu Felipe Caicedo. Frosinone zůstává předposlední a na záchranné pozice ztrácí už pět bodů.

Oba celky potřebovaly v pondělní dohrávce zvítězit. Domácí Frosinone aby zlepšilo své vyhlídky na záchranu a Lazio, aby zůstalo v kontaktu se čtvrtým místem.

Pozdější hrdina zápasu Felipe Caicedo byl tím prvním, kdo si vytvořil úvodní šanci zápasu, ale jeho přízemní střelu bezpečně lapil Sportiello. Lazio se sice rychle probralo, ale ve 25.minutě si mohlo zhluboka oddechnout. Zákrok Bastose na Ciana posoudil sudí jako penaltový, ovšem po shlédnutí videa svůj verdikt odvolal. Lazio bylo v prvním poločase vysoce efektivní a po přihrávce Luise Alberta zamířil přesně k tyči Felipe Caicedo - 1:0 pro Lazio.

Frosinone mělo spoustu času na vyrovnání, ale hra Lazia mu žádný nápor nedovolovala. Zajímavé je, že Simone Inzaghi využil do 65.minuty všechna svá střídání. Frosinone sice nebylo směrem dopředu tolik aktivní, přesto mohlo v závěru zápasu vyrovnat. Pinamonti si dobře naběhl na přihrávku, ale před Strakošou poslal balón trestuhodně nad. Hned vzápětí přišla další akce Kanárků a tentokrát už musel Strakoša nohou zasáhnout. Hostující brankář svůj tým v závěru výrazně podržel a nemalou měrou se podepsal pod konečné vítězství 1:0.

Více informací k zápasu

AS Řím - AC Milán 1:1

03.02.2019 20:30

Góly: 46. Nicolò Zaniolo - 26. Krzysztof Piątek

Přímý souboj o čtvrté místo skončil na Stadio Olimpico v Římě remízou 1:1, což znamená, že klíčová pozice zaručující Ligu mistrů je nadále v držení AC Milán. Hosté z města módy se v prvním poločase ujali vedení, když se znovu trefil Krzysztof Piatek, ale hned po obrátce zařídil dělbu bodů mladík Nicoló Zaniolo.

Nebylo to špatné utkání. Šlágr mezi Římem a Milánem měl co nabídnout a diváci si rozhodně přišli na své. Krom toho na Stadio Olimpico panovala skvělá atmosféra, ještě umocněná tím, že v sázce bylo čtvrté místo.

AS Řím úvod utkání kontroloval a navrch přidal několik nebezpečných situací, které musel krotit Donnarumma. V 17. minutě si potáhl balón k vápnu Džeko a jedovatou střelou protáhl milánského brankáře. AC zatím spíše vyčkávalo, nikam dopředu se nehrnulo a přesto se ujalo vedení. Paquetá vybojoval u rohového praporku balón na Pellegrinim a přesnou střílenou přihrávkou našel nohu Krzysztofa Piateka. "Pistolero" střelecky navázal na úspěšné představení z poháru proti Neapoli a poprvé se v milánském dresu prosadil i v Serii A. Milánští získali vstřeleným gólem pevnou půdu pod nohama a Řím najednou nevěděl, kudy kam. Až závěr poločasu mohl přinést vyrovnání, Patrik Schick velice dobře hlavičkoval, ale výtečný zákrok předvedl Donnarumma, jenž pak ještě zlikvidoval i Džekovu dorážku. Milán mohl svému brankáři děkovat, protože především díky němu držel na svém kontě nulu v kolonce inkasovaných gólů. Římské publikum domácí fotbalisty při odchodu do šaten vypískalo a kouč Eusebio Di Francesco měl o přestávce svým svěřencům co říci.

Každopádně Řím neskládal zbraně a hned po obrátce přichystal odpověď. Po centru z pravé strany nastal ve vápně Rossoneri dokonalý chaos, který v jednu chvíli mohl vyústit ve vlastní branku, nebýt dalšího skvělého zákroku Donnarummy, nicméně z bezprostřední blízkosti se dostal k dorážce Nicólo Zaniolo a nekompromisně napálil balón do sítě - 1:1. Hned z kraje druhého poločasu se tedy začínalo odznovu.

Velké vzrušení přinesl okamžik v 53. minutě, kdy byl Kolarovem ve vápně povalen Suso a hosté se vehementně dožadovali pokutového kopu a to natolik, že protestující Paquetá uviděl za řeči žlutou kartu. Sudí každopádně penaltu neodpískal, takže se mohlo pokračovat.

Ještě jednou musíme zmínit, že výborné utkání odchytal Gigi Donnarumma. Brankář AC zlikvidoval v 71. minutě další nebezpečnou hlavičku Džeka a o několik minut později měl i velké štěstí, když Pellegriniho tečovaná střela skončila na tyči! I Milán mohl rozhodnout, střídající Diego Laxalt se uvnitř vápna uvolnil a přízemní střelou donutil k zákroku Olsena. Až do závěrečného hvizdu bylo utkání napínavé, avšak žádného vítěze nepoznalo.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Bologna FC 0:1

03.02.2019 18:00

Góly: 32. Federico Santander

Změna trenéra se Boloni náramně vyplatila, tedy alespoň v zápase proti Interu. Siniša Mihajlovič modročerný dres ve své kariéře oblékal a nyní se z trenérské lavice podílel na jeho nejtěsnější porážce. Inter prohrál po brance Federica Santandera 0:1 a potvrdil špatnou formu. Pod ještě větší tlak se tak dostal Luciano Spalletti.

S Boloňou to před tímto zápasem vypadalo špatně. Čtyřgólový debakl z minulého kola stál křeslo Filippa Inzaghiho a na jeho místo usedl Siniša Mihajlovič. Srbský bouřlivák si hned při své premiéře připsal vítězství a to na slavném stadionu Giuseppe Meazzy.

Inter byl pochopitelně velkým favoritem, ale že ho nečeká snadný soupeř se vědělo. Pod novým trenérem se Boloňa nebála hrát a jako první vyslal na Handanoviče nepříjemnou střelu Orsolini. Domácí sice byli silnější na balónu, ale nebyli nebezpeční, naopak Santanderovu dělovku musel znovu krotit Handanovič. Nerazzurri si o gól koledovali a nakonec z rohového kopu skutečně inkasovali. Na centr od rohového praporku si naskočil Federico Santander a tady byl slovinský brankář bez šance.

Až obdržený gól domácí konečně probral a s rychlou odpovědí přispěchal Vecíno, jenomže ke smůle Interu z vyložené pozice přestřelil. Boloňa s vypětím všech sil uhasila i možnost Icardiho, který se v jednu chvíli řítil na Skorupskiho sám a polský brankář dobře zasáhl.

Vůbec první střela Interu na branku přišla v 52. minutě, Radja Nainggolan trefil jen střed a připraveného Skorupskiho. Po hodině hry zase ťukl do balónu hlavou Lautaro, ale míč se za brankovou čáru nedokodrcal. Spallettiho svěřenci byli směrem dopředu víceméně bezzubí a až v samotném závěru si vytvořili tlak hodný jména Interu.

Tři minuty před koncem zápasu vytáhl neskutečný zákrok Skorupski, když skočil po střele Ranocchii a vytěsnil ji na rohový kop. Sudí nastavil ještě dlouhých pět minut a v poslední minutě nastavení zazdil příležitost Lautaro Martínez, čímž definitivně pohřbil naděje domácího celku na bodový zisk. Inter překvapivě prohrál s Boloňou 0:1.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - ACF Fiorentina 1:1

03.02.2019 15:00

Góly: 56. Jens Stryger Larsen - 65. Edimilson Fernandes

Hráči Fiorentiny na svůj střelecký koncert v poháru nenavázali a na Stadio Friuli s domácími remizovali 1:1. Vše podstatné představil až druhý poločas, kdy na branku Strygera Larsena odpověděl Edimilson Fernandes.

Fiorentina v týdnu předvedla neuvěřitelnou gólovou smršť a římskému AS nadělila v zápase Coppa Italia rovnou sedm branek. Zopakovat to, či alespoň vyhrát na půdě Udinese však nedokázala. Hosté sice neprohráli ve čtvrtém ligovém utkání v řadě, ovšem v tabulce zůstávají v poklidném středu. Nepolepšilo si ani Udine, které zůstává na šestnáctém místě. Viola určitě začala sebevědomě, hýřila aktivitou, ale proti dobře zformované obraně Zeber jí to bylo málo platné. Ve 13.minutě si pak mohli hosté oddechnout, když De Paul v pádu poslal balón těsně vedle tyče. Stejný hráč měl prsty i v další gólovce domácích. Pět minut před koncem poločasu našel pěkným obloučkem Pussetta, který napálil balón jen do boční sítě. Fiorentina toho moc neukázala a za zmínku stojí snad jen střela Pezzelly, se kterou si Mussa hravě poradil.

Na úvodní branku museli diváci na Stadio Friuli čekat do 56.minuty, tedy do doby, než se jako první prosadili domácí. Pussetto zajímavě dloubl do balónu a jeho pobídku v pádu uklidil do sítě Jens Stryger Larsen. Fiorentina ale dokázala rychle odpovědět, ze střední vzdálenosti práskl do balónu Edimilson Fernandes a golman Musso se mohl natahovat jak chtěl - 1:1. Góly zápasu výrazně pomohly a čtvrthodinu před koncem přispěchal s další tutovkou Chiesa. Hostující útočník nejprve vyprášil Mussovo rukavice a z dorážky pak trestuhodně minul branku! Do třetice pak Chiesa hlavou přestřelil domácí svatyni, když mu krásný pas předložil Muriel. Utkání se vítěze nedočkalo, Udinese remizovalo s Fiorentinou 1:1.

Více informací k zápasu

Janov CFC - US Sassuolo 1:1

03.02.2019 15:00

Góly: 41. Tonny Sanabria - 28. Filip Đuričić

Utkání mezi Janovem a Sassuolem vítěze nepoznalo a oba celky tak berou bod za konečnou remízu 1:1. Všechny góly padly už v prvním poločase, kdy se nejprve prosadil hostující Filip Djuričić a po něm před koncem poločasu nová akvizice Grifonů Antonio Sanabria.

V Janově se očekával vyrovnaný zápas a také že byl. První polovina dějství nenabídla zrovna záživný fotbal, na druhou stranu diváci se dočkali hned dvou branek. Sassuolo bylo o něco aktivnější a dá se říci, že ve 28.minutě šlo zaslouženě do vedení. Kombinaci uvnitř vápna zakončil tvrdou přízemní střelou Filip Djuričić, takže hosté vedli 1:0.

Grifové se i po inkasované brance nemohli dostat do optimálního tempa, ale přesto dokázali ve 41.minutě zničehonic vyrovnat. Obrana Neroverdi si nedokázala poradit s vysokým centrovaným balónem a uvnitř šestnáctky propálil brankáře Consigliho Antonio Sanabria. Pro paraguajského fotbalistu to byl skvělý start do nového angažmá! Připomeňme, že do přístavního Janova dorazil těsně před koncem přestupového období z Betisu Sevilla.

I po změně stran platilo, že Sassuolo bylo mírně aktivnější, ovšem nedalo se mluvit o žádném vytrvalejším tlaku. Z nudy mohl diváky vysvobodit opět Sanabria, který po Kouamého přihrávce pálil vedle. Samotný Kouamé měl také dobrou příležitost, ale jeho ránu zlikvidoval pět minut před koncem Andrea Consigli. Tři minuty nastaveného času žádné rozuzlení nepřinesly, takže utkání skončilo spravedlivou remízou 1:1.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - Turín FC 0:0

03.02.2019 12:30

Góly: -

SPAL doma pouze remizoval s Turínem 0:0, přestože měl k dispozici zhruba půlhodinovou hru v početní převaze. Oba celky tak zůstávají na svém, Turín je v první polovině tabulky, zatímco ferrarský celek v té druhé, ovšem s dostatečným odstupem na sestupové pozice.

Výsledek nepotěší, ani neurazí. Bezbranková remíza vcelku odpovídá tomu, co se na hrací ploše dělo. Průběh zápasu byl vyrovnaný, první větší přílžitost si vytvořili turínští a Belottiho nebezpečnou ránu musel Viviano vytáhnout na rohový kop. Hrozila i druhá strana, Antenuccimu scházel kousek a hned vzápětí zakončoval nepřesně i Farés. Utkání nabralo na tempu, ale to nejdůležitější, tedy branku, do konce poločasu nepřineslo.

Vyrovnané dějství a jakousi rovnováhu zápasu narušila 65.minuta a vyloučení hostujícího Nicolase N¨Koulou. Domácího Paloschiho v souboji povalil na zem a po druhé žluté kartě byl vykázán ze hřiště. Naprosto zbytečné vyloučení znamenalo pro Granatu velkou komplikaci.

A ačkoliv se ze strany domácího celku žádná velká převaha nekonala, SPAL mohl utkání rozhodnout v 76.minutě, jenomže Valoti pálil po Paloschiho přiťuknutí ze značky pokutového kopu trestuhodně vedle! Promarněná největší příležitost musela domácí mrzet, Turín už je do další příležitosti nepustil a z Ferrary si odvezl bod.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Parma Calcio 3:3

02.02.2019 20:30

Góly: 36. Cristiano Ronaldo, 62. Daniele Rugani, 66. Cristiano Ronaldo - 64. Antonino Barilla, 74. Gervinho, 90+3. Gervinho

Teprve třetí ztrátu v sezoně zaznamenal vedoucí tým tabulky Juventus. Turínský gigant vedl nad Parmou o dva góly, ale vyhrát nedokázal. Překvapivý bod zařídil hostům v závěru utkání dvougólový Gervinho. Dvě trefy si mimo jiné připsal i Cristiano Ronaldo, se sedmnácti brankami aktuálně nejlepší střelec Serie A.

Juventusu scházelo kompletní stoperské trio Chiellini, Bonucci, Barzagli, takže kouč Masimiliano Allegri musel vsadit na mladíka Ruganiho a navrátilce Cácerese. Krom toho se v brance objevil Mattia Perin, namísto obvyklé jedničky Wojciecha Szczesnyho. V dresu hostů se zase představil Juraj Kucka, slovenský záložník se vrátil na Apeninský poloostrov z tureckého angažmá.

Stará dáma byla jasným favoritem, přesto panovaly obavy, že by mohla v tomto zápase ztratit. Přeci jenom absence velezkušených stoperů musela být znát a navíc v útoku Parmy hrozil nebezpečný Gervinho.

Parma začala nebojácně a Juventusu chvíli trvalo, než chytil optimální tempo. Parma však výborně bránila a domácí pustila do výraznější šance až po půlhodině hry, kdy Sami Khedira ranou zevnitř šestnáctky orazítkoval tyč. O chvíli později už Juventus vedl, Matuidi rozdělil balón na Ronalda a jeho tečovaná střela zapadla k tyči - 1:0. Domácí mohli ještě v závěru poločasu vedení navýšit, jenomže zprvu nařízený pokutový kop po zákroku Iacaponiho byl po konzultaci s VAR odvolán a v úplně poslední šanci Ronaldo netrefil branku.

Ve druhém poločase měl Juventus jasný úkol utkání co nejrychleji rozhodnout. V 57. minutě měl v zakončení opět smůlu Khedira, protože i jeho druhá střela skončila na tyči. Do třetice pak Khedira na zadní tyči hlavičkoval jen do Sepeho.

Převaha Bianconeri nakonec přinesla ovoce a po hodině hry z rohu malého vápna prostřelil Sepeho Daniele Rugani. Juventus vedl o dvě branky a byl na nejlepší cestě za další výhrou. Parma ale rychle snížila a byla zpátky v zápase. Centr Juraje Kucky uklidil hlavou do sítě Antonio Barrilá. Na Allianz Stadium se rázem strhla přestřelka, protože hned za další dvě minuty Juventus znovu zvýšil, na Mandžukičův centr si naskočil Ronaldo a hlavou dal na 3:1.

Ani druhá Ronaldova branka však hráče Ducali nepoložila a čtvrthodinu před koncem to bylo zase jen o jeden gól. Kuckův přízemní centr nádherně sklepl do sítě patičkou Gervinho a vedoucí tým Serie A ve zbytku zápasu notně znervózněl. V nastavení pak nedokázala domácí obrana pokrýt duo Inglese - Gervinho a druhý jmenovaný zakončil na 3:3, což zajistilo Parmě senzační bod.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - UC Sampdoria 3:0

02.02.2019 18:00

Góly: 25. Arkadiusz Milik, 26. Lorenzo Insigne, 89. Simone Verdi (pen.)

Střelecká série Fabia Quagliarelly skončila. Sampdoria vyšla v Neapoli střelecky naprázdno a naopak od domácího celku třikrát inkasovala. Partenopei ovládli už první poločas, během kterého vstřelili slepené branky Arkadiusz Milik a Lorenzo Insigne. Poslední slovo měl pak minutu před koncem z pokutového kopu Simone Verdi.

Neapol chtěla napravit nepovedený týden, během kterého nedokázala ani jednou porazit AC Milán. S Rossoneri nejprve remizovala 0:0 v rámci ligové soutěže a v týdnu s ním vypadla v Coppa Italia po výsledku 0:2. Sampdoria však byla v dobré formě, za deset kol prohrála jen v Římě a na Juventusu, jinak pravidelně bodovala. O formě útočníka Fabia Quagliarelly ani nemluvě. Zkušený forvard vyrovnal rekord legendárního Gabriela Batistuty, když se trefil v jedenácti ligových zápasech za sebou.

Partenopei byli v prvním poločase výrazně lepším týmem a prosadit se dokázali ještě před uplynutím první třicetiminutovky. V 25. minutě obrana Námořníků totálně zaspala, takže Callejón mohl v klidu centrovat do vápna a nehlídaný Arkadiusz Milik chladnokrevně zakončit. Jen o minutu později pak Callejón vysunul Lorenza Insigneho a italský štírek bleskurychle zvýšil na 2:0. Sampdoria byla v průšvihu a potřebovala pomoc od nejpovolanějšího, Fabio Quagliarella se už chystal zakončovat, když se mu výborně vrhl pod nohy Koulibaly. Šlo ale spíše o ojedinělou akci Námořníků, protože Neapol byla zkrátka lepším týmem. Ještě do poločasu pálil nepřesně Mário Rui a další branka po závaru před Auderem nebyla pro ofsajd uznána.

Ancelottiho svěřenci si v prvním poločase vytvořili klíčový náskok, který po obrátce jen udržovali. Na druhé straně kouč Giampaolo přemýšlel, jak hru oživit a dostat se zpátky do hry o body, ale krom střídání nic moc nevymyslel. Definitivní jistotu dal Partenopei minutu před koncem Simone Verdi, který bezpečně proměnil penaltu, nařízenou za ruku Joachima Andersena.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Chievo Verona 2:2

02.02.2019 15:00

Góly: 45+2. Francesco Caputo, 52. Francesco Caputo - 31. Emanuele Giaccherini, 45+1. Mariusz Stępiński

Chievo odehrálo na stadionu Carla Castellaniho zápas, který ho může na konci sezony pořádně mrzet. Veronský celek vedl nad domácím Empoli už o dva góly, ale záchranářskou bitvu nedotáhl do konce a nakonec jenom remizoval 2:2. Hosté tak zůstávají s velkou ztrátou nadále beznadějně poslední.

Utkání v Empoli bylo pro oba aktéry nesmírně důležité. Klasický záchranářský mač byl ideální příležitostí zejména pro Chievo, které toho v letošní sezoně moc neuhrálo a kdy jindy ukrojit z manka, než právě proti Empoli.

Důležitost zápasu byla v úvodních minutách pochopitelně cítit, ani jeden tým se bezhlavě nevrhl do útočení a spíše vyčkával, co mu nabídne druhá strana. Po půlhodině hry, která žádnou šanci nepřinesla, musel pro zranění střídat hostující kanonýr Sergio Pellissier a minuty na hřišti dostal Filip Djordević. Obavy ze zdravotního stavu Pellissiera brzy vystřídala euforie. Jaroszyński vystihl rozehrávku a Emanuele Giaccherini s balónem u nohy pronikl do šestnáctky a nechytatelnou střelou pod břevno poslal hosty do vedení. Empoli se sice vzápětí dostalo do menšího tlaku, ale v nastavení si nepohlídalo rohový kop a propadnutý balón uklidil zblízka do sítě Mariusz Stepiński - 0:2.

Chievo vedlo v Empoli 2:0, jenomže tenhle výsledek udrželo pouhou minutu. Ještě před ukončením prvního poločasu, tedy z poslední akce Azzurri, snížil po přihrávce z pravé strany Francesco Caputo.

Tato odpověď byla pro další vývoj utkání velmi důležitá. Nabuzení domácí začali druhý poločas výrazně lépe a mnoho nescházelo, aby Di Lorenzo čtyři minuty po obrátce srovnal. Tuto šanci ještě Fly Donkeys přežili, ale v 53. minutě už bylo přeci jenom vyrovnáno. Dlouhý pas za obranu ve sprintu zužitkoval Francesco Caputo, zbavil se brankáře a střelou do prázdné vyrovnal. Do konce zápasu zbývala ještě spousta času, ovšem ani jeden tým si už žádnou větší gólovku nevypracoval. Jak zápas začal, tedy nezáživnou hrou, tak také skončil. Přesto diváci na stadionu Carla Castellaniho viděli čtyři branky a konečnou remízu 2:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC22193046:1560
2.SSC Neapol22163342:1851
3.Inter Milán22124631:1640
4.AC Milán2299429:2136
5.Atalanta Bergamo22105748:3035
6.AS Řím2298541:3035
7.SS Lazio22105731:2535
8.UC Sampdoria2296739:2933
9.ACF Fiorentina22710533:2531
10.Turín FC22710527:2231
11.US Sassuolo2279634:3330
12.Parma Calcio2285924:3029
13.Janov CFC22661029:3924
14.SPAL 201322571019:3022
15.Cagliari Calcio2249919:3121
16.Udinese Calcio22471118:3019
17.Empoli FC22461227:4418
18.Bologna FC22381117:3417
19.Frosinone Calcio22271316:4313
20.Chievo Verona22191219:449
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (190)

Přidat komentář
Kopac

hamsik do ciny po sezone

Reagovat
smazaný uživatel

nie po sezone, ale teraz Dalian Yifang 15 mega a plat 9 mil rocne zevraj

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Gervinho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na tomhle asi shořelo hodně tiketů

Reagovat
smazaný uživatel

....prave naopak, ja mam na tikete x2 takze kurz 5,1 mi vysiel

Reagovat
smazaný uživatel

tak ho ukaž

Reagovat
smazaný uživatel

pisem ze tento zapas mi vysiel ale iny odisiel takze tiket nevyhral, ukazem bez problemov, len sa hanbim, ze mi slubny tiket znicil zapas PL mam ti poslat fotku na mail alebo ako ho chces vidiet ?

Reagovat
stuff

Daj link na fotku

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť si netrefil ještě vůbec nic

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som pisal, ze zapas Juve - Parma som trafil. Samozrejme, ze som nevyhral, ale tesi ma aspon to, ze som uhadol to, co malokto cakal

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu, 02 bych teda nedal ani náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

Ak by nastupili v plnej sile tak ani ja. Ale ked som sa docital, ze bude chybat komplet trojka obrany BBC, okamzite som myslel na prekvapenie.

Reagovat
LokoLFC

Takhle zabít kurz 5.

Reagovat
M11

Reagovat
M11

Aha to jak jsem udelal no tak abych neco napsal.. na ty nase kraje obrany se mozna tak pekne kouka.. ale kdyz maji obranu na parku i za stavu kdy vedem o gol v poslednich minutach.. to se tezko chape.. to vyrovnani tak nejak bylo citit ve vzduchu.. blbost to hazet jen na Maria.. tam to smrdelo kazdym balonem na Gervajze a Ingleseho.. ten si delal co chtel.. uz to smrdelo tuto sezonu nekolikrat a meli jsme vetsinou stesti.. ktere bylo evidentne vycerpano na Laziu.. letos mam z te nasi hry pocit jakoby se vsichni tvarili.. jak to mame pod kontrolou.. ale nemame.. nase hra je strasne krehka.. je potreba zapracovat na mentalni strance.. samozrejme nejvetsi problem bude ted obrana pri tech absencich.. ale neni to jediny problem co musi Allegri do Atletica vyresit

Reagovat
Mihal

Tak Hamsik smer Cina... Vela stastia a dobre zarob

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne pohledny zapas..i diky tomu ze sem se konecne bavil tak nebudu nadavat.

Reagovat
20fredy20

Poteší mať posledný zápas Juventus na 1100euro ,to asi nikdy nepochopím čo tam robil pri tej rohovej zastávke .

Reagovat
smazaný uživatel

teď už to ví taky, že to měl dát na aut

Reagovat
AjaxFans

To nasere.Ale jinak Parma

Reagovat
afc

Stačilo poistit za stavu 3:1 že áno

Reagovat
DrQQ

Čakali na autobus? :-)

Reagovat
Coutinho10

Parma tak už ani jistoty jako Juventus nevycházej....ještě, že jsem je vychytal na Laziu v krásným kurzu a pak už je nedával

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano Ronaldo dvakrát rozvlnil síť Parmy a v letošní sezoně italské ligy nastřílel už sedmnáct branek. Dal tak vzpomenout na Davida Trézégueta, francouzský útočník byl do dnešního večera posledním hráčem Juventusu, jemuž se v jedné sezoně Serie A povedlo dát sedmnáct gólů (2005/06). (ČTK)

Nerozumím této expresce. Dybala loni dal 22.

Reagovat
fenixLFC

Tiez nechapem ze by za 13 rokov nikto v juve nedal aspon 17 ligovyxh golov

Reagovat
Pipo123

Nie je to myslené tak že v vo svojej prvej sezóne Serie A?

Reagovat
zidane78

tiez si to myslim

Reagovat
svkmd

Higuain vo svojej prvej sezóne dal tiež viac myslím

Reagovat
10

to ne, spíš je to od začátku sezony...a Treza dal 18 gólů za prvních 22 kol, takže i tak tam mají jenom 12 chyb, což z toho na zdejší poměry dělá pořád nadprůměrně povedenou expresku

Reagovat
Mihal

Tak je to Ronaldo, ze ano, treba o nom pisat pisat pisat... Je jedno ci pravdu alebo bludy... Hlavne pisat.

Reagovat
smazaný uživatel

a este k tomu aj penalty trapne ma zapocitane

Reagovat
KillSwitch

penalta nie je gól alebo čo?

Reagovat
smazaný uživatel

ale ano je, ale urcite sa ceni viac ked tie goly da z hry ako z penalty, aj krajsie je to ovela viac, penaltu je lahsie kopnut ako dat gol z hry alebo sa mylim ?

Reagovat
smazaný uživatel

Možná lehčí, ale pak se podívej na statistiku, kolik Messi a Ronaldo neproměnili PK.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to chapem, len tie penalty nejako nezeriem u top hracov ako je on a Messi

Reagovat
M11

Costa vcera stridal kvuli zraneni nebo z taktickych duvodu? To jsem nejak nepostrehl

Reagovat
10

zranění...rozsah spolu s Bernou se bude údajně vědět během dneška, snad ale nic vážnějšího

Reagovat
M11

Diky.. snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

Kucka z troch golov Parmy dve asistencie

Reagovat
Yanek

Pro Parmu výborný nákup, stále má kvalitu a do Itálie se hodí.

Reagovat
smazaný uživatel

suhlas

Reagovat
Liquid

Reagovat
JackDaniels.

A obidve krasne

Reagovat
smazaný uživatel

ta první byla luxusní

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Belotti už taky pěkně vyprchal, co?

Reagovat
KillSwitch

jebnutá Fiorentina..rozbijú AS ani nevedia ako, ale proti stroskotanému Udinese nevedia vyhrať

Reagovat
smazaný uživatel

Však to bylo jasné.

Jsou stejně labilní jako my. Jako dalších 16 týmů ligy.

Reagovat
Liquid

Parma Gervinho

Reagovat
smazaný uživatel

Ah, nakoniec sa ešte budeme triasť o LM

Reagovat
smazaný uživatel

Inter i AS by okamžitě měli začít válku o Conteho.

Reagovat
El-Pistolero-68

To i AC.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To možná nejvíc z těch tří

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Fanousci Serie, kdybyste meli moznost postavit konkurencni tym Juventusu, ze vsech hracu ostatnich klubu, jak byste to postavili?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem to asi napsal nesrozumitelne. Mam na mysli dnesni den. Kdyz by sis mohl z kazdeho tymu vzit hrace co chces a postavit to tak, abys porazel Juventus, dokazal bys to? Nebo ma Juventus proste nejvetsi kvalitu na vsech postech v lize?

Reagovat
Kixi Syhimour

Tenhle Juventus by mohl být poražen, ale neznám moc tu ligu. Dokázal bych složit obranu (Handa - de Vrij, Koulibaly, Škriniar) a útok (Piatek (Immobile, Icardi), ale zálohu nedám

Reagovat
herold

tři devítky??

Reagovat
Kixi Syhimour

2, jen jsem se nemohl rozhodnouot mezi Piatkem a Immobilem

Reagovat
Hokaido

Piatek a Icardi vedle sebe vedle sebe vypada strašně silně, ale reálně by každý dal za sezónu tak 10 gólů, protože by neměli žádnej servis.

Reagovat
cink

Piatek

Reagovat
smazaný uživatel

Škriniar?

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko, protože žádný hráč Serie A by v Juventusu nehrál základ

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
smazaný uživatel

Který jo?

Reagovat
10

Berisha; Rafael Toloi, Mancini, Palomino, Hateboer, de Roon, Freuler, Castagne; Gomez; Ilicic, Zapata

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle by vas porazilo? Priznavam, ze jsem necekal snad ani jedno jmeno.

Co hraci Neapole? AC? Interu? AS?

Reagovat
Ragazzo d'oro

3:0

Reagovat
Largo

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
DrQQ

Berisha,

Toloi, Djimsiti, Palomino,

Hateboer, de Roon, Freuler, Castagne,

Iličič, Gómez, Zapata

Vidím to tak na 3:0 :-)

Reagovat
Zark

Nejsem zadny odbornik .. jako tady mistni, strelim vod boku..: Donaruma; Koulibaly, Škriniar, Acerbi; hateboer, Allan, Ruiz, Kolarov - Iličič - Zapata, Piontek ale nalevo jsem fakt netusil koho dat, Croato di merda jen proto, aby tam jebal pumelice z primaku

Reagovat
DelPiero137

Kto je Croato di merda?

Reagovat
DrQQ

Údajne Kolarov.

Reagovat
smazaný uživatel

Škriniar?

Reagovat
sinter

áno, škriniar

Reagovat
herold

Je tu někdo,kdo by to nepísknul?

Reagovat
smazaný uživatel

co konkretne myslis?

Reagovat
El-Pistolero-68

Ten zakrok na Susa.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi bol rozhodca pokakany a bal sa to pisknut. Je pravda, ze Suso isiel dole ochotne ale kontakt tam bol jasny

Reagovat
smazaný uživatel

Co si myslis o dnesnom vykone Suso, Paqueta, Calhanoglu? Ako naj z nich troch bol Suso ale aj tak si myslim, ze dnes vsetci traja boli slabi. Paqueta dnes uplne mimo, stracal jednoduche lopty, turek sa hlada na ihrisku jak nahuleny, neviem neviem ... Zeby na nas zanechal stopy narocny zapas s Neapolom?

Reagovat
El-Pistolero-68

Turek je mimo celou sezonu, Suso vcera nic moc. Ale Paqueta, i kdyz kazil, se mi celkem libil, protoze hral odvazne a snazil se neco vymyslet. Plus ta skvela asistence na gol. Podle me dobra posila.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on je urcite vyborna posila. Mne sa celkovo paci, iba vcera som mal pocit akoby bol mimo, snazil sa, bojoval ...ale kazil dost, na neho dost cudne, lebo od zaciatku co ho sledujem nekazil skoro nic Najviac ma nahneval Gattuso, ked po zapase povedal, ze je s vykonom muzstva spokojny Hrali sme blbo.

Reagovat
smazaný uživatel

10

Reagovat
10

Reagovat
LesyJePan

Faul

Reagovat
Lech

Ja, jako fanousek Lazia

Reagovat
Kaka14

keby Susovi vysla ta klucka na Kollarova, tak na 90 percent je gol, co si uvedomoval aj Kollarov a riskol to....rozhodca celkovo zle piskal a pri tom mal pouzit VAR, co by bola jasna penalta

Reagovat
smazaný uživatel

Toto musí vidět hned a rozhodnout se. Použít na to VAR, měl by si pak jít sám probodat oči za lajnu.

Reagovat
Largo

Ja

Reagovat
Alberto Aquilani

Paráda, nič neriešiaci výsledok.

Reagovat
Francesco Totti AS

Když ztrartí ostatní, ztratíme klasicky i my

Reagovat
smazaný uživatel

vysledok mozno nic pre AS neriesi ale dnes ste boli lepsi. Vyborna odpoved muzstva na debakel z Fiorentiny. ja osobne som sklamany z vykonu mojho oblubeneho AC

Reagovat
Francesco Totti AS

slepý s hluchým dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lech

Vybornou odpoved si oredstavuju jinak ale lepsi jsme byli no, Donnarumma podrzel

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší?

Reagovat
10

jednoznačně

Reagovat
smazaný uživatel

Mne teda prislo lepsi AC a to podotykam, ze jsem to sledoval z totalne neutralniho hlediska.

Reagovat
10

to já taky, ale nevybavím si od gólu AC nějakou trošku nebezpečnou situaci z jejich strany, naopak AS tam mělo tak 4-5 gólovek (Zaniolo, Schick, následná dorážka Džeka, hlavička Džeka, tyč Pellegriniho...)

byly tam dlouhý pasáže, kdy se AC vůbec nechytalo

Reagovat
smazaný uživatel

jasne AS boli lepsi - hlavne prvy polcas v druhom sme zapli viac ale aj tak slaby vykon pre AC. Zial zapas s Neapolom na nas nechal stopy unavy si myslim forza AC

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
Lech

Karsdorp dneska pochvala, no De Rossi v 35 letech a x mesicich mimo stale world class a nas nejlepsi hrac

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lech

EDF o De Rossim: "I hope he can be almost our Coach on the field" a potom "You keep asking me if I’ll resign, but you should just talk to the players and realise if we are united or not"

To je prosim trener velkoklubu jakym je AS Rim

Zaniolo prave ted: "The Coach asked me to push their centre-back and then do what I do best"

Instrukce zaloznikovi....zatlac na stopera a delej co umis nejlip

Reagovat
smazaný uživatel

Už jak jsem to četl o Danikm před zápasem mě rozesmálo, on už si nevidí do huby, jak si sype sám hovna na hlavu

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

Mám otázku na fanoušky Lazia, porazíte zítra Frosinone? Nebo je velký risk na to sázet?

Reagovat
Pipo123

Risk, maju v nohach zapas proti Interu, uz tam nevládali v poslednych minútach. Ten kurz je na hovno

Reagovat
valloire

Král se zastřeluje. Blíží se LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LesyJePan

https://youtu.be/POWmKOKJTi0

Čistá penalta. Kolarov najprv použil zapasnicky chmat na Susa až potom sa venoval lopte

Reagovat
KillSwitch

Penalta to sice bola, ale by ma strasne mrzelo, keby AC vyhralo po tejto penalte. kedze bolo AS jednoznacne lepsie

Reagovat
Eldarion

Prvý polčas hej v druhom už nie

Reagovat
LesyJePan

Pravda, AS bolo lepšie

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za žvást? Horší, lepší, penalta to byla jasná a měla se pískat

Reagovat
Lech

Polovicni penalta dalo se to, ve stredu hriste by to piskl...ale kurv* prisny by to bylo

Reagovat
Kaka14

vsak ten Kollarov nesiel ani po lopte

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych tohle osobně nepískal.

Reagovat
oli9

Reagovat
10

ani po několika záběrech bych to pořád nepískal, tohle naskočení do hráče při zasekávačce je imho dost častej problém, kterej rozhodčí většinou pískaj...většinou to hráč zasekne a už padá při naskočení do protihráče, kterej nemá samozřejmě možnost nějam uhnout

tady v tom případě byly ruce, ale v první fázi i od Susa, při tom "odhození" už byl Suso dávno nohama ve vzduchu a pak odletěl jak papír, takže to na první pohled vypadalo celkem jednoznačně...moviolisti to většinou jako penaltu ohodnotili

Reagovat
Kaka14

hlavne toto je Susova parketa a on urcite nemal snahu filmovat, takychto kluciek uz spravil mnoho a potom strielal nechytatelne k vzdialenej tycke ..... ked si rozhodca nebol isty, tak mal pouzit VAR... na druhej strane sme si nezasluzili vyhrat a mozme byt radi, ze sme neprehrali... ale urcite k tomu prispel aj tento moment, kde Paqueta dostal zltu (nevravim, ze nepravom)

Reagovat
Ragazzo d'oro

Já bych to zapískal z první už jen kvůli tomu, že tam Kolarov šel jak debil.. On ale sudí pískal cely žaloba tak zvláštně, nedokázal nastavit jednotný metr. Někdy pustil tvrdší zákrok, někdy zapiskal sebemenší škobrtnutí..

Reagovat
maras93

Podle mě jasná.. a řekl bych to, ikdyby to bylo na druhé straně. Každopádně dle mého zasloužený bod pro obě strany.

Reagovat
Eldarion

Tiež som toho názoru. AS bolo lepšie a zaslúžilo si vyhrať, otázne by to bolo keby padla tá penalta a Pellegrini mal byť vonku, Zaniolo možno tiež keby bol prísnejší rozhodca a ne ten neschopák Maresca. Takto bod je fér.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je, že šel Kolarov proti němu, místo aby uhnul po míči, apk už by to nemohla být v žádném případě.

Ale Suso váží tak 12 kilo podle videa.

Reagovat
Pipo123

Celkovo sa tieto suboje rukami nepiskaju, Ved nedavno v zapase proti Janovu nepiskal faul na Pandeva, tiez ho tam rukami upratal do prdele. Myslim ze to bol Mamolas ?

Reagovat
smazaný uživatel

Je možné, už si nepamatuju.

Reagovat
10

https://twitter.com/veronique__94/status/1074416250950963201

poslední vteřina zápasu...taky tyhle věci vytěsňuju z paměti

Reagovat
smazaný uživatel

Už vím. Jasná :)

Reagovat
rossoneri89

podla mna to bolo diskutabilne ... tak 50 na 50 a je to uz na rozhodcovi ci piskne alebo nie ... druha vec ze mal pouzit VAR a tretia vec je ze dnesne media v taliansku kritizuju nepisknutie penalty .... aj tak je uz neskoro nad tym lamentovat ... vysledok to uz nezmeni ale uprimne nezasluzili sme si vyhrat po vcerajsom vykone ... AS bolo lepsie my sme neviem preco hrali priposrato

Reagovat
smazaný uživatel

Bud sme boli unaveni po zapase s Neapolom alebo chujovo postavena taktika. Ale hlavne, ze Gattuso bol s vykonom spokojny Ja na jeho mieste poviem, ze som spokojny s bodom lebo AS hralo lepsie, napadali, boli agresivni, snazili sa viac tvorit.

Reagovat
ED91

Tiež by som to posúdil ako penaltu, keď si zasekávaš hráča do protipohybu a on na teba položí ruky tak ho nemáš šancu obehnúť a tu ho Kolarov doslova odsotil.

Reagovat
PP

za mě taky.. Vůbec ho nezajímal balon a za ty obě zvedlé ruce bych to písknul. Suso skákal o něco dřív, ale faul to prostě byl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Juventus zůstává v civilizované Evropě jediný neporažený

Reagovat
Lech

Proc si napsal "v civilizovane"?

Reagovat
smazaný uživatel

Dani je bůh.Doufám, že bude hrát do 40, i kdyby odehrál 15 zápasů ročně. Včera nejlepší hráč.

Zase mě nasrala sestava a střídání, prostě Di Francesca nepochopím. Chválím Nicola za gól i celkově nasazen, ale jako každý zápas v 60. minutě vypne a pak prostě na hřišti není. Di Fra tam měl poslat Riccardiho, který je pro trequartistu zrozen.

V té chvíli ale střídá Florko - místo kterého měl být v základu Stephan, takže bychom ušetřili střídání a stáhli Nicola. Alessio si umí jít pro míče a umí je distribuovat. Nebo mohl stáhnout Aleho a Nicola poslat na kraj, kde může sólovat a páše tam méně škody, stejně se tam celý zápas stahoval.

Patrik v první půli ne úplně viditelný, ne úplně vlastní vinou. Ve druhé půli výborný, narozdíl od Edina, který v 60. minutě prostě přestal napadat, vypustil polovinu vysokých míčů, na to na hřišti v takovém zápase není, musí tam nechat duši. Patrik dřel a byl blízko gólu, Donarumma podržel. Mohl být na hrotu posledních 10-15 minut,bylo to docela otevřené, Milán měl víc míče, rychlostí by je potrápil více než Edin tím, že tam stál. Justinovo střídání ok, nikdo jiný už nebyl dopředu, Santon málem zajebal gól, pokud si Rick řekl, měl křeče (nevšiml jsem si), chápu, ale jinak to je opět dementní střídání, beky prostě nestřídáš, pokud vyloženě nemusíš, Ricky byl celkem solidní i dozadu, nic extra, ale lepší než v předchozích zápasech.

Párkrát jsme měli štěstí, ale celkově si myslím, že jsme si ty tři body zasloužili o malinko více. Škoda.

Překvapil mě Paqueta, na ofenzivního Brazilce nezvykle bojovný, makal na tým, fajny hráč, za rok za dva ale bude nejspíš v Madridu.

V Chievu chci vidět útok SES-Schick-Kluivert, protože si nejvíce rozuměl, hlavně na malém prostoru, Záloha De Rossi - Cristante - Pelle, Nicola a Edina na lávce a basta.

Reagovat
Ragazzo d'oro

o něco lepší jste byli vy. Jak moc vám v záloze chyběl Cristante?

O Paquetovi mluvil zajímavě Rino, který popisoval jeho velký zájem o taktiku a chuť se učit novým věcem. Což, jak sám říkáš, nejsou vlastnosti pro Brazilce typické.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechyběl, pokud beru v potaz, jak hrál poslední dva zápasy. Ale ten Bryan, co se solidně rozehrál předtím, dominoval v osobních soubojích a posílal super míče, chyběl dost, protože Pelle prostě CM neumí, není to pro něj.

Osobně doufám, že v sobotu proti Chievu nebude hrát Nzonzi, ale uvidíme zálohu Dani-Cristante-Pelle. Zaniolo může jít za Pelleho v průběhu.

Reagovat
Pablos

Ten Barák už je definitivně odepsanej jako ?

Reagovat
dave30

Nechápu. Tam snad musí být ještě ta záda, ale v oficiálním seznamu zraněných není. Nevím, co komu udělal???

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou tam lepší hráči. On nikdy nebyl žádný zázrak. Ideálně v létě hostování do Série B

Reagovat
Baronne

Kolik jeho zápasů v Udine si v minulejch sezónách viděl?

Reagovat
smazaný uživatel

Udinese is a mess.

Měl by z tama vypadnout.

Reagovat
madridcan

Vsetko len to najlepsie Cristiano 34 a stale tak kralovat? Nemozem mat ruzove okuliare a cakat, ze najblizsie tri roky daco v tej LM urveme. Max budeme semifinale. Preto to prajem Tebe s Juventusom ako korunu kariery. Uplna legenda, na ktorej sa chcu prizivovat ludia z minulosti, ti zase krmia hlupakov v diskusiach a Cristianova odpoved je s usmevom SIU po goloch. Nech sa dari

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Pharrell

Reagovat
mastakillah

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky fanty 22.kola na foru.

Reagovat
Largo

Tak jo. Včera večer jsem se vrátil, tudíž je čas na nějakej ten kratší report.

Pro mě to byl jednoznačně jeden z největších zážitků v životě (a to mě za chvíli čeká porod prvního potomka). Jeden z posledních snů, který jsem chtěl ještě zažít. A už teď vím, že to nebylo naposledy, že se tam prostě musím vrátit.

Vyrazil jsem s bráchou a jedním kamarádem v sobotu v poledne letadlem. Cesta úplně v pohodě, necelý dvě hodiny. V Římě jsme byli v šest večer, trochu pršelo. Bydleli jsme hned u Termini, menší byt v prvním patře. Čtvrť teda docela špinavá, hlavně večer plno černochů. Ale jinak v pohodě. Zaujal mě paradox, když vám po devátý večer neprodaj alkohol, ne na kartu. Jen hotově, aby to nešlo dohledat. Ale hned vedle vám nabízej od hašiše přes kokain až po trávu. A možná berou i karty :D Divný.

Šli jsme se najíst do Trattoria Dell'Omo, kterou nám doporučil místní majitel. https://www.tripadvisor.cz/Restaurant_R" target="_blank">https://www.tripadvisor.cz/Restaurant_R ... Lazio.html

A dobře jsme udělali. Taková nenápadná, domácky vypadající hospoda. Vaří tam majitel a jeho mamka (tý je asi 80, seděla tam v kuchyni a docela ty kluky proháněla). Sedli jsme si, hned po otevíračce, a už se začaly hrnout zástupy lidí. Saltimbocca alla romana, domácí víno, šrumec perfektní začátek. Jeden z vrchních číšníků byl romanista, dokonce mi ukázal a navlíkl pásku, kterou měl podepsanou Tottim, velká čest pro něj. Měl to vystavený nahoře na polici vedle podepsanýho míče a dresu De Rossiho. Říkal, že jsem si vybral dost špatný období, fanoušci prej teď hodně naštvaný (což se nedivím).

V neděli ráno klasická italská snídaně, od pizzy přes deserty až po croisanty v mercato centrale di Termini, lahůdka. Vyrazili jsme po památkách, kamarád byl v Římě prvně. Takže Koloseum, Forum Romanum, Kapitol, Fontána di Trevi. Občas přeháňka, ale jinak slunce, parádní počasí. V kostele u fontány jsme narazili na fotku Matky Terezy, která dost výrazně připomínala Babiše. Kam se ten člověk nedostane...

Kolem oběda jsme přejeli do Trastevere, kde jsem ještě nikdy nebyl. A teď už vím, že příště tam chci i bydlet. Naprosto jiná, nádherná čtvrť. Klidná přes poledne, ale stále žijící, pulsující. Stará architektura s neobyčejným nádechem, zalitý sluncem, tam jsem si to hodně užíval. Na oběd jsme měli rezervaci v Roma Sparita (doporučuju dělat rezervace asi kamkoli pro jistotu) a za tu jsem vám fakt vděčnej. Jedinečnej zážitek. Od skvělýho místa, přes obsluhu, až po jídlo. Vynikající kulinářskej zážitek (cacio e pepe), předkrmy, výborný vína (kolem 14-20 eur za lahev), káva, deserty... vážněj skvělý.

https://www.tripadvisor.cz/Restaurant_R" target="_blank">https://www.tripadvisor.cz/Restaurant_R ... Lazio.html

Kamarád je pivař, ale tohle víno ho dostalo. Pak jsem teda udělal rezervaci ještě do Bir and Fud, což je pěšky asi 15 minut. Maj tam na čepu 18 domácích piv, takový ty malý italský pivovary, nepříliš známý. Ochutnal jsem tři a bylo to s našima pivama minimálně srovnatelný.

V podvečer Vatikán topící se ve zlatě a světlech. To je majestátní pro věřící i nevěřící, zase úplně jiná tvář Říma. Byli jsme tam jen chvíli, chtěl jsem bejt brzo na Olimpicu.

To byl vlastně hlavní důvod naší návštěvy. A dopředu říkám, že zklamanej jsem teda rozhodně nebyl. I když by se našlo pár věcí, který mě nepříjemně překvapily. Například to, že musíš všude platit jen hotově. S tím jsem nepočítal, takže na víc než párek a dvě piva pro každýho jsme neměli. Do automatů nemůžeš, protože tě ostraha z areálu před výkopem už nepustí. Další dementní pravidlo. No jo, příště budu chytřejší.

Všude se tam kouří. Nevím, jak to je v sektorech pro rodiny, to si asi brzo vyzkouším. Ale tohle mě vadilo hodně. Hodně mladý i hodně starý, převážně holky, jedna igareta za druhou. Kouří tam každej a kdekoli, i na záchodech, což mi ten zážitek jako nekuřákovi trochu kazilo. Koupil jsem lístky do Distinti za 60 eur na hlavu a byly to skvělý místa. Jen jedna řada od Curvy. Tím se pomalu dostávám k další věci, která mě nemile překvapila.

Zrovna se připomínalo úmrtí mladýho fanouška De Falchiho, který zemřel v osmnácti před utkáním s AC Milán. Jeho podobizny po celý Curvě Sud, neustálý pokřikování, to bylo fakt působivý. Hymna na začátku zase jedinečnej zážitek, měl jsem husinu. V patnáctý minutě se polovina Curvy sebrala a prostě odešla. Pak jsem se dočet´, že na protest proti špatnejm výkonům. Najednou prostě zmizelo třba 700 lidí. To mi přišlo smutný a patetický.

Celkově fanoušci byli snad jediným mínusovým faktorem na tom stadionu. Jejich často laxní přístup spočívající v neustálým pískání na vlastní hráče. Nic pozitivního, konstruktivního. Prostě se jdeš na stadion vybít. Chápu, že výsledky i hra jsou špatný. Chápu, že mnoho z nich nemá nic než fotbal a že jsou to hrdý lidi. Chápu i ty řeči o respektu, který podle nich hráči nemaj. Ale fakt je těžký hrát, když víte, že si toho nikdo stejně neváží. V Římě to je těžký. Jeden den jste za boha, pak stačí špatnej skluz a i když jste Florenzi nebo De Rossi, fanoušci vás sežerou. Samozřejmě se tam všechno zveličuje, hlavně v médiích a tak, rozebírá každej detail. Chápu, že Curva je hodně specifická. Ale ty fanoušci pískaj neustále, při rozcvičce, poločase, pořád. Žádná podpora. Tohle jsem ještě nikde neviděl. Brácha fandí Manchesteru City, kamarád dobrýmu fotbalu kdekoli, a ty z toho přístupu byli hodně otrávený. Tváříme se jak velkoklub, kterej ob rok vyhrává Scudetto. Fanoušci jsou emotivní, je to jejich život, chápu, ale podpora minimální, kritika není konstruktivní, jen se tam prostě jdeš emočně vyblejt. Smutný.

Potkal jsem tam i pár Čechů. Kontroly v pohodě, trvaly tak 15 minut. K zápasu, co dodat. Primitivní gól, kterej jsme soupeřovi nabídli vlastně sami. Piatek samozřejmě výbornej, ten si ty italský obrany maže na bruscchettu neskutečně. První poločas z naší strany horší, ale potěšil návrat De Rossiho. Ve druhý půli už to bylo mnohem lepší, i když jsem gól neviděl :D Ve 46. minutě, já se vracel s pivama. Ale stadion se otřásal, to zase jo. Zákrok na penaltu dost spornej, Suso padal ochotně a ještě dřív, než se ho Kolarov (dementně) dotkl. Dřeli jsme, potěšil mě Karsdorp, Schick. Štvali mě Pellegrini, Fazio a Džeko. Hráli jsme mnohem líp, ale ten silovej střed Bakayoko-Kessié byl hodně náročnej na veterána a dneska špatnýho Pellegriniho. Nepochopil jsem Eusebiovu taktiku stejně jako většinu jeko kiksů. Máme dvě zdravý křídla, ale nasadíme tam místo nich hrota a obránce. Parádní taktcká práce. Škoda tý Pellegriniho tyče a především Donnarummy, kterej byl prostě neskutečnej. Opět tahá AC nahoru. Výborný reflexy, organizace hry, rozehrávka... jednička neoddiskutovatelná.

Po zápase něco zakousnout, přežít narvanou tramvaj a metro. Pondělí bylo vyloženě odpočinkový, pořádná italská snídaně, nějaký suvenýry pro ženu a v pohodě domů.

https://www.instagram.com/sirondrej/?hl=cs

Budu sem postupně přidávat další stories a fotky.

Suma sumárum. Jeden z mejch největších snů, který jsem si ještě nesplnil, si můžu odškrtnout. Bylo to rychlý, emotivní, jedinečný. Odjížděl jsem spokojenej s pocitem, že tohle chci a musím zažít zas. Římu fandím od roku 2002, což už je vlastně slušná řádka let. A poprvý jsem moh' bejt na Olimpicu. Nikdy na to nezapomenu. Dneska nám odklepli stavbu novýho stadionu, tak jsou zítřky zase o něco veselejší. Každopádně děkuju, Říme.

Grazie mille.

Forza Roma sempre.

Reagovat
Lech

Wow

Reagovat
sankakofi

Super report...o tri týždne sa tiež chystám do Ríma, prvý krát...pôjdeme aj na zápas a síce na Lazio vs Udinese

Reagovat
Largo

Super, uzij si to ;)

Reagovat
10

(chudák Matka Tereza )

Reagovat
Largo

Reagovat
GEGE

ta nenávist vůči Kolarovovi docela síla...aby na vlastního hráče rvali od začátku pezzo di merda...fakt by mě zajímalo co se mezi ním a tifosi stalo...i to vypískání Florenziho...aby to takhle dali sežrat i takovému Římanovi... když to porovnam s curva sud, která roky neskutečně podporuje i v takové bídě jaké to je...

Reagovat
10

Reagovat
Eldarion

koľko krát spraví Curva Sud atmosféru mimo domácich zápasov ako keby sme boli doma a aj keď hráme posledných 7 rokov hovno tak stále fandia. A to sú pri všetkej úcte k fans Ríma zvyknutý na "trošku" iné úspechy

Reagovat
Largo

Voni teda parkrat i v nedeli naprosto prervali tu nasi curvu. Klobouk dolu.

Reagovat
Pipo123

Milánske kluby majú "lepších" fans, tam to je také kludne celé, to Rímske majú tvrdšie jadro ktoré robí problémy, aj to jak sa mlátia pred a po zápasoch, stačí si spomenúť na to čo sa dialo pri zápasoch AS vs LFC či Lazio vs Spurs. Aj Rímske derby je viac vyhrotené, Milánske kluby majú kultivovanejších fanúšikov, za posledné roky bol snaď najvážnejší problém keď poslali do riti Icardiho

Reagovat
GEGE

Inter a jejich žebrácká curva nord se vůbec nedá s curva sud srovnávat...to je úplně jiná liga...

Reagovat
Nuno čomes

Jo to určitě ty tajtrliku

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Largo

Reagovat
Eldarion

krásny report

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ragazzo d'oro

super

Reagovat
Stana95

neskutečný

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Yanek

Fantazie.

Reagovat
smazaný uživatel

Parada

a gratulace k potomkovi, ja mam 2mesíční dcerku a je to skvělý ♥

Reagovat
M11

Gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

Dekuji

Reagovat
10

paráda, gratuluju!

Reagovat
Pipo123

Videl som na instagrame, paráda

Reagovat
Largo

díky, těším se na novou životní etapu. Etapu bez spánku

Reagovat
smazaný uživatel

Nahodou, u nás dobrý přes noc. Spí celou noc. Spíš problem s uspanim, to je proces třeba od pul osme tak do pul devate ale pak spi az do rana, kolikrat treba i do 7 rano.

Daleko horší a naprosta věda je krmení, to budeš čumět, jakej to je kumšt

Reagovat
M11

a at se vse vydari s novym Romanistou

Reagovat
Largo

Romanistkou

Reagovat
M11

Jeste lip

Reagovat
Largo

A díky

Reagovat
The Krupy

Reagovat
DelPiero137

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele