22. kolo
04.02.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Atalanta na Sardinii potvrdila roli favorita a vyhrála 1:0

Do boje o čtvrté místo se regulérně zapojila i Atalanta Bergamo. Na Sardinii jednou skórovala a protože neinkasovala, zvítězila nejtěsnějším rozdílem. O tříbodovou radost Nerazzurri se zasloužil Hans Hateboer.

Atalanta byla vzhledem k posledním výsledkům favoritem a utkání se jí nakonec povedlo. Bergamaschi byli po celý zápas lepším týmem a domácí tým s výjimkou jediné příležitosti v nastaveném čase vůbec do ničeho nepustili.

Pro Cagliari to vůbec bylo smolné utkání. Domácí kouč musel už po čtvrthodině hry řešit nepříjemnost v podobě zranění slovinského záložníka Valtera Birsy, kterého tak nahradil starým známým Joaem Pedrem. Hra z obou stran postrádala patřičné tempo a diváci až na několik málo nepřesných pokusů ze strany Atalanty nic vážnějšího neviděli. Snad jen jediný moment stál za to, když Gómez z přímáku protáhl gólmana Cragna.

Rozhodující okamžik zápasu přišel až po změně stran. V 50. minutě si na Castegneho vysoký centr naskočil Hans Hateboer a hlavou překonal brankáře Sportiella. Velká radost v řadách Orobici, naopak zklamání pro Cagliari. Domácí se pokoušeli o co nejrychlejší vyrovnání, ale Pavolettiho do zakončení nepustil Djimsiti.

Atalanta ve druhém poločase vstřelila i druhý gól, jenomže ten nebyl pro ofsajd Pašaliće uznán. Pašalić byl ústřední postavou i dalšího momentu, když v 79. minutě tvrdě vypálil a Cragno musel zasahovat. Pět minut před koncem stihla sardinský celek další pohroma, pro zranění dohrál předčasně kanonýr Cyril Théréau a protože domácí už měli dostřídáno, měla Atalanta ve zbytku zápasu početní převahu. Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho však druhý gól nevstřelili a v nastavení za to mohli pykat. Deiola se dostal k hlavičce a Berišu a celou Atalantu zachránilo břevno.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele